Deelnemers gezocht voor Concours d'Elegance Autovisie

Ingediend door Charlie op
Berichttekst

Op 28 en 29 augustus is het weer zo ver. Dan zet iedereen die van klassieke auto’s houdt, koers naar Paleis het Loo in Apeldoorn, naar het grote Concours d’Elegance. Belangrijke element van het weekeinde vullende programma is het Nationale Concours, georganiseerd door het tijdschrift Autovisie. Het moet deze keer een waar feest der herkenning worden, want het thema is De Gezins- & Zakenauto van Vroeger.

Dikke sportmachines en exoten vormen dit jaar niet de hoofdmoot van het Nationale Concours, het gaat deze keer om de gezins- en zakenauto’s van vroeger, de auto’s waar je vader of opa in reed of waarin je zelf je eerste rijlessen genoot.

Wat er al komt? Onder ander een BMW 502 èn een 700, natuurlijk een echte Nederlandse DAF, een paar Fiatjes (500, 600) een Opel Kadett, kortom er zijn zo´n 60 mooie klassiekers die allemaal naar het Loo komen. Echter, een fraaie Mini ontbreekt en dat mag natuurlijk niet. Bent u in het bezit van een mooi exemplaar, belt u dan even met de redactie van Autovisie (020-5852930) of mailt u naar h.louwaard@autovisie.nl.

Uiteraard gaat het om zo origineel mogelijke exemplaren, in zo goed mogelijke staat. De auto moet minimaal 25 jaar oud zijn, dus auto’s met een jonger bouwjaar dan 1979 worden niet geaccepteerd. Uiteraard is er ook plaats voor goede, ongerestaureerde auto’s.

Deelnemers zijn uiteraard op beide concoursdagen de gast van Autovisie en kunnen prachtige prijzen in de wacht slepen. Reken erop dat er een deskundige jury zal zijn, met kenners van tal van Nederlandse bladen. Kijk voor het laatste nieuws over het Concours d'Elegance in het topic op het forum dat hierover gaat.