Mini Seven, Park Lane en Checkmate: drie keer speciaal

Ingediend door Charlie op
Berichttekst

Voor modeljaar 2006, het laatste productiejaar voor het huidige model, komt Mini met drie speciale uitvoeringen. Voor de nieuwe uitvoeringen haalt Mini namen uit het verleden van stal, wat veel berijders van de klassieke Mini zal aanspreken. Voor elk van de drie uitvoeringen is een nieuwe kleur beschikbaar, maar alle uitvoeringen zijn ook in enkele andere kleuren leverbaar.

Seven

Allereerst wordt de Seven geïntroduceerd, een naam die zo diep in de Mini-geschiedenis geworteld zit dat hij zelfs in de naam van onze eigen Mini Seven Club terugkomt. De naam refereert naar de Austin Seven, die samen met de Morris Mini Minor in 1959 de allereerste Mini was.

Voor de moderne Seven heb je de keuze uit een One of Cooper uitvoering. Beide zijn leverbaar in de nieuwe kleur Solar Red, en de Cooper kan bovendien uitgerust worden met een zilveren dak en spiegels. De Seven is herkenbaar aan de opvallende 7 die is afgebeeld onder het voorste linker zijknipperlicht en op het rechter achterspatscherm. Het model krijgt nieuwe 15 inch Delta Spoke lichtmetalen velgen, mistlampen, witte zijknipperlichten en een dakspoiler.

Mini One Seven

Park Lane

Net als in het verleden wordt de naam Park Lane opnieuw gebruikt voor het aanduiden van een uitermate sjieke uitvoering. Zowel de One, de Cooper als de Cooper S worden leverbaar als Park Lane, die geleverd kan worden in de nieuwe kleur Royal Grey. De Cooper en de Cooper S kunnen daarbij net als de Seven uitgerust worden met een zilveren dak. Als optie is er opvallende striping op de motorkap beschikbaar.

De sjieke uitstraling die aan de buitenkant wordt ingezet wordt in het interieur onverminderd voortgezet met vollederen bekleding en chroomaccenten. De leren stoelen wijken af van het zitmeubilair dat tot nu toe leverbaar was; ze hebben een duidelijk klassiekere uitstraling.

Mini Cooper Parklane

Checkmate
De laatste nieuwe uitvoering is de Checkmate, de sportieve van de drie. Deze uitvoering is alleen leverbaar als Cooper en Cooper S en kan geleverd worden in de nieuwe kleur Space Blue. Het sportieve karakter wordt aan de buitenkant onderstreept door de bijzondere 17\" velgen (die wij zelf wat minder geslaagd vinden) en het ruitpatroon op de A-panelen (ook daar moet je van houden). De Checkmate is met dezelfde motorkapstriping als de Park Lane leverbaar.

Aan de binnenkant rust Mini de Checkmate uit met interieurpanelen in de carosseriekleur en sportstoelen in blauw leer en zilveren stof (we vragen ons af wat we ons daar precies bij moeten voorstellen).

Mini Cooper S Checkmate

De nieuwe modellen zijn vanaf begin juli te bestellen bij de dealer, productie start in september. Dan gaan ook de modelwijzigingen voor modeljaar 2006 in. De belangrijkste veranderingen voor de regulier modellen zijn enkele veranderingen in het kleurengamma.