RDW gaat oude kentekens verwijderen uit bestanden

Ingediend door Charlie op
Berichttekst

Mini wrakNog een oude Mini ergens in onderdelen liggen? Altijd van plan geweest om die auto nog eens te restaureren, maar het is er nog niet van gekomen? Let dan op, want de RDW is haar bestanden aan het opschonen.

Auto's die al 13 jaar of meer (dus sinds 1995) niet meer actief aan het verkeer deelnemen worden verwijderd uit de actieve kentekenbestanden. Dit betekent dat, als de auto weer de weg op gaat, er geen APK-keuring bij een normaal keuringsstation kan plaatsvinden, omdat het kenteken niet teruggevonden kan worden. De APK moet dan bij een vestiging van de RDW plaatsvinden (het oude kenteken zal dan ook weer in de reguliere bestanden opgenomen worden).

In principe moet iedereen die het aangaat al zijn ingelicht door de RDW, maar het kan zijn dat je niet bij de RDW bekend bent als eigenaar.

Als je je nu aanmeldt bij de RDW met informatie over de auto, wordt voorkomen dat later een gang naar een RDW-station moet maken voor de APK-keuring.

Kortom, heeft u een auto waarvoor:

  • sinds 1 januari 1995 geen APK keuringsrapport is afgegeven of
  • sinds 1 januari 1995 geen melding is ontvangen dat een WA verzekering is afgesloten of
  • sinds 1 januari 1995 geen mutaties zijn opgegeven met betrekking tot de voertuig gegevens of
  • sinds 1 januari 1995 is gebleken, dat het geen heffingsobject bij de belastingsdienst meer is,

neem dan contact op met de RDW via telefoonnummer 0598 692269 (mits je geen brief hebt ontvangen en al naar aanleiding daarvan actie hebt ondernomen).