Mini Seven Club Nederland viert 50-jarig jubileum

Ingediend door Eelke op
Berichttekst

Mini tussen giraffen

Zaterdag 8 en zondag 9 september 2012 vierde de Mini Seven Club Nederland haar 50 jarig bestaan. Bijna 400 Minirijders kwamen naar het Safaripark de Beekse Bergen om dit heuglijke feit te vieren. Mede dankzij het mooie weer, het enthousiasme van de deelnemers en de ondersteuning door de sponsors en vrijwilligers kan men terugkijken op een geslaagd jubileumfeest.

Sterrit

Mini in camouflagepakZaterdagochtend vertrokken vanaf vijf plaatsen in Nederland Mini's die via een "zwaan kleef aan" route naar het verzamelpunt in Rosmalen zouden rijden. Van stop één vertrokken maar een paar Mini's, maar bij stop vier waren het er op de meeste routes al 35. En op het verzamelpunt in Rosmalen, bleek dat er in totaal ongeveer 200 Mini's waren aangekomen. De rallyschildjes werden uitgedeeld waarna om 13:00 uur de stoet naar de Beekse Bergen vertrok. Hier werden de feestgangers ontvangen met koffie met gebak en een goed gevulde goodybag.

Feest

vijftig jaar 2012 230Nadat iedereen zijn tentje had opgezet vertrokken de meeste deelnemers per safariboot naar de feestzaal waar een goed verzorgde barbecue klaar stond. De sfeer zat er snel in en werd alleen maar beter toen de 12 man/vrouw sterke band begon te spelen.
Buiten werd een 'kampvuur' ontstoken waar dankzij het mooie weer ook veel Mini-rijders te vinden waren. Zij zaten gezellig bij te praten over hun Mini en andere zaken. Helaas stonden rond 24:00 uur de safaribussen alweer voor de deur om iedereen terug naar de camping te brengen, dus daar ging het feestje nog even door.

Safari

Zondagochtend kon iedereen aanschuiven voor een goed verzorgd ontbijtbuffet met een bijna onuitputtelijke voorraad broodjes en beleg. En om 11:00 was het tijd voor het volgende hoogtepunt van het weekend, met de Mini door het safaripark!

Overstekend wild85 Mini's werden door hun eigenaren en de organisatie (geen vouwdaken en dergelijke) in staat geacht om deze safari te kunnen voltooien en gelukkig is dit helemaal goed gegaan. Het leverde mooie foto's op van Mini's tussen de jachtluipaarden en giraffen en tijdens de voetsafari kon je regelmatig verbaasde opmerkingen van bezoekers opvangen: "Kijk de giraffen en oh, kijk dan die Mini ertussen. Hé er komen er nog meer, dat die dat durven zeg....".

Mede dankzij het mooie weer, het enthousiasme van de deelnemers en de ondersteuning door de sponsors en vrijwilligers kan de Mini Seven Club Nederland terugkijken op een geslaagd jubileumfeest. En nu op naar het 55-jarig jubileum.

Er staan al enkele foto's op de fotopagina, binnenkort hopelijk meer. Update 4-10-2012: Inmiddels staan alle foto's online. Kijk en beleef het nog eens opnieuw (of zie wat je gemist hebt) op de fotopagina.

Tekst: Natascha van der Heiden