Mini wint de Dakar

Ingediend door Eelke op
Berichttekst

Peterhansel 10e in Dakar 2012Het was je vast niet ontgaan; na een voorzichtig begin in 2011, waarbij een van de auto's van het X-Raid BMW Dakar team uitgedost was als Mini, was de aanwezigheid van het Duitse concern dit jaar volledig onder de vlag van Mini. En ze bliezen lekker mee. Zo goed zelfs, dat de top5 steevast goed gevuld was met Mini's.

Dus, voor wie de Dakar gevolgd heeft, is het geen verrassing dat Stéphane Peterhansel zondag zijn tiende Dakar-overwinning boekte, en de eerste voor Mini als merk in de auto-klasse. Peterhansel leidde een groot deel van het evenement in die categorie.

De grootste tegenstand had de Fransman te duchten van de Hummer van Amerikaan Robby Gordon. Echter, door een combinatie van mechanische problemen en mogelijke sancties over een variabelebandenspanningssysteem deed Gordon terugzakken naar de vijfde plaats.

Het X-raid team heeft vijf Mini All4 Racing auto's laten uitkomen in de Dakar. Alle vijf de auto's zijn aan de finish gekomen, wat niet alleen de rijvaardigheid van de rijders toont, maar ook de betrouwbaaheid van de auto's en de kundigheid van het X-raid team had entered five MINI ALL4 Racings at the Dakar. The fact that all five cars reached the finish shows the great reliability of the MINI ALL4 Racing as well as the quality of the X-raid team. 

Ook het overall resultaat is iets om trots op te zien. Alle Mini's finishten in de top tien. Nani Roma was tweede en Leonid Novitskiy vierde, terwijl Ricardo Leal dos Santos en Krzystof Holowczyc respectievelijk achtste en tiende werden.

Bron: Motoringfile