Dit is de nieuwe Mini voor 2014

Ingediend door Charlie op
Berichttekst

Eigenlijk was het nog niet de bedoeling dat hij in vol ornaat te bekijken was (hij kwam al wel voorbij met veel camouflage), maar Autoblog heeft foto's bemachtigd van de nieuwe Mini die voor eind van dit jaar op stapel staat, codenaam F56. Op de foto's zien we een gele Cooper S, kennelijk een nieuwe gele kleur. Daarnaast zien we nog een exemplaar in een donkere kleur en een rode (zo te zien het oude vertrouwde Chili Red) Cooper.

Opvallende zaken zijn de koplampen en grill, die een doorontwikkeling lijken te zijn van de Rocketman concept en de opnieuw iets langere neus, wat vooral en profile opvalt en ongetwijfeld te maken heeft met weer extra aangescherpte veiligheidseisen. De koplampen beschikken nu over parkeerlichten in de vorm van "angel eyes", die we kennen van BMW (maar ook als vrij populair accesoire voor classic Mini's), wat wellicht betekent dat de knipperlichten weer terugverhuizen naar de onderste lampclusters. De zijknipperlichten hebben weer een iets aangepast ontwerp en de achterlichten zijn opnieuw een stukje gegroeid.

Het zal niet meer lang duren voordat de officiële persfoto's van het nieuwe model gaan loskomen, maar tot dan geeft dit al een goed zicht op de doorevolutie van de Mini.