MINI F56, Media Launch

 

Onze hoofdredacteur Marloes is op 12 & 13 maart namens de Mini Seven Club Nederland bij de media launch van de MINI F56 geweest. Dit is het nieuwste MINI model dat binnenkort ook in Nederland gebouwd gaat worden. Lees hieronder haar verslag. 

MINI F56

Na de ontvangst, woensdagmorgen in Rijswijk, zijn we allemaal, per twee, in de F56 MINI’s gestapt om richting Born te rijden. Er stonden er 13 voor ons klaar. Diverse kleuren en types. Van ‘normale’ Cooper tot Cooper S Works in benzine of diesel uitvoering. 
In Rijswijk heb ik een team gevormd met MINI rijder en vertegenwoordiger van de Mixed Mini Club; Oscar Daalhof. In Ittervoort, hebben we ons weer verzameld en zijn we tezamen met de Classic Reborn naar Born gereden. In de VDL Nedcar fabriek werden we ontvangen door de persvertegenwoordiger aldaar. De rondleiding in de fabriek was erg bijzonder. Ondanks dat de fabriek nog in de testfase draait om de robots af te kunnen stellen, zag het er allemaal al erg ‘klaar’ uit. Het zal dan ook niet lang meer duren of er komen kant en klare MINI’s uit de fabriek rijden. Wanneer het zover is zal ik u dat zeker mededelen. Klik hier voor een kleine impressie van de fabriek.


Na het bezoek aan de fabriek zijn we gaan touren en hebben we een rally in bol-pijl stijl gereden. Steeds op een andere plaats hebben we van auto gewisseld zodat we een goede indruk konden krijgen van de verschillende uitvoeringen. In Roermond zijn we ingecheckt in een hotel en hebben we genoten van een uitgebreid diner. En dan komen de verhalen los… 
Verschillende redacteuren en bloggers  vertelden zo hun verhaal. Wat reden zij zelf? Wat vonden zij van de MINI van vandaag en de Classic Mini? Wie was ik? Het was een hele interessante dag en avond. We hebben de MINI echt beleefd! Wat vinden we goed, wat zouden we anders willen of hebben gedaan. Hoe voelen de stoelen en belangrijk, hoe voelt de MINI? Geeft hij nog een echt MINI gevoel of is het toch een luxe auto van BMW met een MINI logo erop? Nou dat laatste is zeker waar, maar man wat rijdt hij lekker! Ik als classic autoliefhebber, vind dat de MINI niet echt meer de MINI is waar het allemaal mee begon: de legendarische Classic Mini. Deze vernieuwde versie verschilt zelfs met als zijn MINI voorgangers. Het is inderdaad een luxe auto geworden met veel onnodige (maar wel ERG leuke) gadgets. Het is daarentegen ook geen auto die je zomaar even kiest. Je maakt de weloverwogen keuze om een MINI te nemen. Achterin is namelijk maar beperkt ruimte voor kinderzitjes, laat staan een krat boodschappen of een volwassene. En als deze al achterin is gekropen komt hij er maar met moeite uit. 
Nee, deze auto neem je bewust. Voor het wendbare, de stugge rijhouding, het sportieve en ultieme kartgevoel, de looks. Deze auto is een hype, een merk, een ‘wannahave’.

Na een nacht vol MINI dromen, ontmoeten we elkaar weer bij het ontbijt en na het uitdelen van de sleutels en een kleine rit, gaan we karten. Volgens MINI, hét ultieme MINI gevoel. Ik kan het alleen maar beamen en dat geldt voor zowel MINI als Mini.
Hierna hebben we weer genoten van een uitgebreide lunch en zijn we in een Cooper S Works D automaat (mond vol) weer naar Rijswijk gereden om daar (helaas) de sleutels weer in te leveren. 


Het waren twee mooie, bijzondere dagen. Ik heb niet alleen de MINI kunnen proeven, maar ook zoveel geleerd van de andere aanwezigen. Wat hebben wij, als Classic Mini rijders, toch een leuke auto! En als het even kon… dan nam ik er een Works bij ;-)


Een deel van de foto's staat hieronder. En een uitgebreider verslag tref je aan in ons clubblad, Seven 3, dat begin juni verschijnt.


Groetjes, Marloes

 

Reborn en F56