Rollend Engels Erfgoed Evenement

Datum
-

De historische autoclubs in Nederland organiseren allemaal hun eigen toerritten, die leiden langs de mooiste plekjes van Nederland. In oktober 2013 werd voor het eerst het REEE, oftewel het Rollend Engels Erfgoed Evenement, georganiseerd. Dat werd zo’n succes dat op 19 oktober 2014 de tweede editie gepland staat. Iedere bezitter van een historische Engelse auto in Nederland is welkom om deel te nemen!

De Rijp

Op zondag 19 oktober om ca. 10:00 uur a.s. is Hotel De Rijper Eilanden in De Rijp de locatie waar maximaal 125 Engelse klassieke auto’s verzamelen voor de start van de tweede editie van het “Rollend Engels Erfgoed Evenement”. Vorig jaar reden ruim 75 Engelse Klassiekers mee. De vlag dekt de lading. Alles wat Engels is en bovendien nog rolt, of liever gezegd rijdt, kan deelnemen aan  deze rit. Een uniek initiatief van Pim Amelsbeek en Bart Schenk. Bart Schenk: “Net als vorig jaar hebben we  voor Hotel De Rijper Eilanden gekozen omdat zij naast de hotelfunctie een bonte verzameling hebben van industrieel gerelateerde curiosa. Een mondvol voor allerhande zaken o.a. afkomstig van de historische vereniging Oud-Quadijck uit Kwadijk. De receptie, hal en eetzaal staat er vol mee en dat geeft een speciaal sfeertje dat past bij ons evenement.“    

Ford museum

Pim Amelsbeek: “Vorig jaar eindigden we op het bij de verkeerstoren op Oud Schiphol, voor dit jaar hebben we een andere locatie bepaald. Via een mooie route over binnenwegen eindigt de toerrit in het Ford Museum te Hillegom. Een leuke bijkomstigheid is dat tegen een gereduceerd tarief het museum bezocht kan worden.           
Het Ford museum bezit de grootste Ford automobielcollectie ter wereld! Een geweldige ambiance voor onze toerrit, die ook bol staat van de nostalgie. Het museum beslaat 5000 vierkante meter verdeeld over drie hallen, inclusief restaurant, filmzaal, terras, souvenirwinkel en een Ford oldtimerverhuurafdeling. Er staan 214 automobielen en meer dan vijftig motoren. Voornamelijk van het merk Ford, maar ook van Lincoln, het merk dat Ford later overnam.”   

Evenement

De lengte van de route is tachtig tot negentig kilometer en leidt van De Rijp naar Hillegom. Er kunnen maximaal 125 Engelse auto’s deelnemen (VOL=VOL) en de inschrijving eindigt op 5 oktober 2014. Allerlei voertuigen kunnen deelnemen, mits ze oorspronkelijk uit Engeland afkomstig zijn. Het is een ideale toerrit voor leden van alle Engelse autoclubs in Nederland, maar ook de ongebonden bezitter van een historisch Engels voertuig is van harte welkom.
Even voor de duidelijkheid: het is een toerrit en geen rally waarbij de route in zo’n kort mogelijke tijd gereden dient te worden!
Interesse? Voor een impressie van REEE 2013 kijk op YouTube:   

Inschrijven

Wij zien uw inschrijving voor dit Rollend Engels Erfgoed Evenement graag tegemoet via email: reee.rit@gmail.com.

Na  ontvangst van de deelnamebevestiging per email van de REEE organisatie dient u het inschrijfbedrag van €32,50 voor 1 auto/2 personen (eventuele extra inzittende €15,00 p.p.) binnen 14 dagen over te maken naar REEE. Het special hiervoor geopende bankrekeningnummer is: 41.83.06.117, t.n.v. REEE.

Wat kunt u verwachten? Koffie/thee en een versnapering bij de start in De Rijp, rallyschild, consumptie en snack bij de finish in Hillegom en het routeboek.

Bij de inschrijving s.v.p. ook uw naam en eventueel autoclub vermelden. Uw deelname is pas definitief als het inschrijfgeld is ontvangen.

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot: Pim Amelsbeek, tel. 06-45488283 of Bart Schenk, tel. 06-45488283. Gaarne na 19:00 uur bellen. Of mail naar reee.rit@gmail.com

 

Mededeling voor belangstellende kijkers in De Rijp en/of bij het Ford Museum in Hillegom.

Parkeer svp uw auto buiten de entreepoort bij Hotel De Rijper Eilanden. In de directe omgeving is meer dan voldoende parkeergelegenheid. Bij het Ford Museum is voldoende ruimte om op het terrein te parkeren. De eerste auto's worden pas om 15:30 uur verwacht bij het Ford Museum!!