ook mijn eerste MINI?

default

RE: ook mijn eerste MINI?

Ha allen,

Net als anderen ook posten op dit forum, verzoek ik graag om jullie ervaren input!
Allereerst, ik heb helemaal niks met auto's behalve met de MINI. Ik kan me niet eens herinneren wanneer ik voor het eerst verliefd werd op deze auto. Ik was misschien 12 of 13? Anyway, na vele omzwervingen in het buitenland ben ik weer thuis in NL en begint de MINI droom weer te kriebelen.

Ik heb al eea gelezen op deze site, onder andere de aankoop tips en ik heb 2 advertenties gezien die me erg aanspreken:
een MINI 1000 uit 1986
- http://www.autotrack.nl/tweedehands/mini/1000/11401832
en een MINI Cooper 1.3i uit 1996 op deze site:
http://www.minisevenclub.nl/markt/2014/ ... cing-green

Uiteraard valt of staat de prijs met de staat van de auto en zal ik moeten gaan kijken.
Indien de tekst van de advertentie klopt is de staat van deze MINI 1000 misschien wel too good to be true. Voor 3500 is de prijs wellicht aan de hoge kant, zeker in vergelijking met de MINI uit 1996 advertentie voor 2400,- niet?
Mijn budget ligt niet veel hoger en een echte auto-klusser ben ik (nog) niet.
Ik woon in Amsterdam en zou graag eens met iemand in de buurt mee kijken of overleggen.
Ik vroeg me zelfs af of er misschien iemand die in de buurt van Arnhem (adv 1) of Rotterdam (adv 2) die (samen met mij) kan gaan kijken om de staat te beoordelen.

Ik wil het gebruiken voor weekendjes touren en 2 dagen per week naar werk (Amsterdam-Driebergen).
En misschien komt mijn droom in 2014 wel eens echt uit.
Ik hoor graag jullie advies!

gr
Mathijs

RE: ook mijn eerste MINI?

Denk dat je in ieder geval erop moet letten dat het grootste verschil tussen deze twee minis is dat de een (van '86) een carburateur versie is en die van '96 SPi (of MPi sorry zelf nog niet zo thuis ook in de latere modellen) electronische injectie heeft.

Als je zelf enigszins handig bent is een carburateur model over het algemeen wat makkelijker zelf te onderhouden. De SPi en MPi hebben meer electronica wat het wat lastiger maakt.

Voor de rest kan ik je niet zo goed adviseren als beginnend mini rijder, maar dit sprong er voor mij even tussenuit bij het kijken naar de twee advertenties. Misschien dat anderen mij hierin kunnen aanvullen.

Voor de rest kan ik alleen aanbevelen iemand met kennis van minis mee te nemen, wat over het algemeen wel te regelen is. En de aankooptips bij de hand houden.