koppeling/versnellingsbak?

default

koppeling/versnellingsbak?

Ingediend door paulus94 op

Hallo,

Ik heb een mini uit het jaar 2000, een van de laatste. Na een tijdje stil te hebben gestaan heb ik hem eindelijk weer kunnen starten. Alleen het volgende probleem is dat de koppeling ingedrukt blijft, denk ik. ik kan de pook in elke versnelling zetten en kan de auto gewoon starten in z'n vrij en in de versnelling. Het pedaal kan ik beetje indrukken, hierin zit wel spelling. Het lijkt wel of de pedaal vast blijft zitten. Alleen rijden gaat dus niet

Heeft iemand tips hoe ik dit kan oplossen?

Alvast bedankt. Paul

RE: koppeling/versnellingsbak?

Dit is vreemd. Zou betekenen dat de koppeling niet 'terug' gekomen is nadat die bij het 'wegzetten' indertijd (te diep) ingedrukt is. Maar, je kunt proberen om de wartel (het moertje wat om de leiding heen zit) bij de hoofdcilinder op de balk op het schutbord los te draaien, waardoor de afdichting van de leiding daar 'open' gaat. De vloeistof die in de werkcilinder zit op de deksel van het koppelingshuis kan dan 'weglopen', waarbij de zuiger in die cilinder weer in 'ruststand' komt. Probeer dat eens. Als de hefboom op het deksel beweegt als je de wartel losdraait, dan komt die weer in 'ruststand', waarbij de koppeling 'gesloten' is. Geef je even bericht wat het resultaat is als je dit doet?

RE: koppeling/versnellingsbak?

Hallo Paul,

Dit is een veel voorkomend probleem, wat er gebeurt is dat het op het plaatje (dit is een ouder type koppeling maar principe is gelijk)

koppeling

gouden onderdeel blijft hangen in de aluminium behuizing. dit gebeurt vaak als de mini lang (buiten) stil heeft gestaan.. met wd40 terug naar buiten forceren en koppeling opnieuw beetje bij beetje indrukken, dan gaat hij vanzelf weer soepel.. (vooral niet in 1 x naar de bodem want dan moet je hem weer loswrikken :P)