Mini project, na 6 jaar stil staan. Wat zijn de opties?

Mini project, na 6 jaar stil staan. Wat zijn de opties?

Ingediend door green op

Hi Mini fan, 

Mijn mini heeft 6 jaar op mij moeten wachten in een schuur. Ik kwam één keer per jaar bij haar kijken en ze zag er altijd stralend uit onder haar pyjama. Maar nu is het dan echt wel weer tijd en zou ik graag met haar een rondje willen rijden. Maar ik verwacht dat ze dat na 6 jaar niet heel top zal vinden. Dus ik ben op zoek naar tips en hoe dit aan te pakken. Ik woon in de omgeving van Santpoort en zoek andere mini fans. 

Mini 1000 uit 1988 kan niet wachten om het daglicht weer te zien. 

 

RE: Mini project, na 6 jaar stil staan. Wat zijn de opties?

Het belangrijkste is nu wel: 'moed vatten'. Om te beginnen, zou je de motorolie kunnen aftappen en verversen, met een nieuw oliefilter. Waarschijnlijk heeft de accu 'de geest' gegeven wanneer je die al die tijd ook onaangeroerd (aan de druppellader gehad?) hebt laten zitten. Dus; ga maar een nieuwe kopen. Dan is de benzine die nog in de tank zit gedegenereerd. Dus; maakt het flexibele slangetje bij de uitgang van de tank los en laat 'm leeglopen. (bewaren want als ie eenmaal loopt kan je het weer in de tank doen). Pas wanneer je echt zover bent dat je een eerste startpoging gaat doen nieuwe benzine kopen en in de tank doen. Om te beginnen, niet meer dan een liter. Wanneer je teleurgesteld de boel de boel laat, hoef je de volgende keer niet zoveel benzine weg te laten lopen om de tank weer leeg te krijgen, voordat je er verse benzine in doet. Draai de bougies eruit en doe met een oliekannetje wat olie in elke cilinder zodat de zuigerveren niet droog over de cilinderwand krassen als je voor het eerst gaat starten. Welk bouwjaar is je Mini? Heeft ie een carburateur of injectie, heeft ie contactpuntjes of elektronische ontsteking. Waarschijnlijk wordt je vraag verhuisd naar de rubriek technische vragen, want deze rubriek is voor mensen die spullen nodig hebben. Ik wacht je reactie af.

Kennis en vaardigheid blijven behouden door ze te delen.

RE: Mini project, na 6 jaar stil staan. Wat zijn de opties?

Hallo Wim, 

Bedankt voor je reactie. Ik ga mijn. Mini deze week ophalen. Dus ik ga aan de slag. Het is een mini uit 1988 een 1000s. Volgens mij contactpuntjes maar daar moet ik mij weer helemaal in gaan verdiepen. Is weer even geleden. Dus wie weet rij ik binnenkort weer... dat zou wel heel leuk zijn. Maar verwacht ik. Er is een hoop verandert en de adresjes die ik had die zijn er niet meer. Dus ik ga op zoek naar kennis en wie weet leer ik weer eens wat YouTube is nu ook veel groter dan toen 😊 

RE: Mini project, na 6 jaar stil staan. Wat zijn de opties?

Ah, je bericht is nu verhuisd naar de bedoelde rubriek. Om er (nieuw) leven in te krijgen, doe je er goed aan om -na het olie verversen en de bougies eruit draaien- één voorwiel van de grond te krikken. En dan 'in' de vierde versnelling, draai je -met de hand- het wiel wat vrij van de grond is rond. Als je dat een tijdje volhoudt, heb je weer oliedruk opgebouwd en zijn alle draaiende delen onderhand gesmeerd. Wanneer je het contact aan hebt, kan je aan het rode lampje op het dashboard zien wanneer je de motor 'op druk' hebt, doordat het lampje dan uit gaat. Als je intussen de bougies aan de kabels hebt hangen, dan vonken die ook wanneer ze 'aarde' hebben (tegen het metaal van de motor aan liggen) met het contact aan. Dan de bougies weer in de cilinders en starten maar. (Zou die moeten lopen). Dan wordt het tijd om de wielen er af te halen om die bij het tankstation op te pompen. Kan je meteen voelen welke wielen niet willen draaien doordat de remmen vast geroest zijn.

RE: Mini project, na 6 jaar stil staan. Wat zijn de opties?

Mini rijd weer! :-)

door de regen zag ik dat de deurrubbers water doorlaten. Waardoor de bodem plaat soms nat is. Nu wil ik nu rubbers gaan bestellen maar de vorige rubbers zijn niet verdroogt of oud. Heb ze jaren geleden vervangen. Hoe weet je nu welke rubbers je moet kopen? 

RE: Mini project, na 6 jaar stil staan. Wat zijn de opties?

Staan je deuren wel goed afgesteld? Het zou kunnen dat de deuren niet helemaal goed afsluiten. Zijn alle naden vlak?

RE: Mini project, na 6 jaar stil staan. Wat zijn de opties?

Ik heb mij laten vertellen dat ik de bekleding weg moet halen aan de binnenkant van de deur. Mogelijk gaat het regenwater dat via de ramen loopt niet via de Loos gaten naar buiten maar loopt het naar binnen. Deuren zitten goed. 

RE: Mini project, na 6 jaar stil staan. Wat zijn de opties?

Je zou kunnen proberen om de gaten aan de onderkant van de deur door te prikken. Dit zou het waterprobleem op moeten lossen. Daarnaast kun je zeker de deurkaarten los kunnen halen om te zien wat de schade is. Het kan idd dat het water via de onderzijde van de deur zo naar binnen loopt, maar is niet echt waarschijnlijk.

Je kunt ook testen hoe het water binnen komt. Zet de tuinslang maar eens op de deuren. Dan kun je zien wat er gebeurd.

RE: Mini project, na 6 jaar stil staan. Wat zijn de opties?

Ik ben nog een beetje nieuw! Hier maar ik heb ook een knipperlicht probleem. Die werkt eerst en nu niet meer. Enig idee waar ik kan zoeken. Heb m ook in een ander bericht gezet maar ik weet niet hoe ik berichten/ vragen weg haal. Sorry. Maar nog maar een keer de vraag. Ik heb ook een boek maar daar heb ik het probleem niet uit kunnen halen. Ga nu meten waar er wel en geen stroom op staat. Bedankt alvast.