Wie weet wat hier aan de hand is!?

default

RE: Wie weet wat hier aan de hand is!?

Van de een op de andere dag lekte mijn 1.3 SPI uit '92 opeens olie. Vooral vlak na het rijden, daarna nauwelijks meer. De garage heeft hem op de brug gehad en dat zag er als volgt uit: Afbeelding Ik heb zelf helaas te weinig technische kennis om te kunnen beoordelen wat hier aan de hand is, maar de garage zegt het volgende: - De kap die over het differentieel heen zit is gebarsten, waarschijnlijk ergens tegenaan gereden. - Zij hebben hem vervolgens helemaal leeg gelaten, laten drogen en de barst 'behandeld' met een speciaal soort lijm. (zo legde ze het mij als leek uit). - Vervolgens een testrit gemaakt, waarna de kap gewoon weer opnieuw barstte. - conclusie garage: De kap wordt van binnenuit 'kapotgeslagen' dus waarschijnlijk is er iets niet goed met het differentieel. Echter, om te kunnen beoordelen wat er scheelt zal het hele motorblok eruit moeten, hetgeen een kostbaar grapje wordt Ik kan verder wel gewoon rijden en behalve het lekken valt me verder niets vreemds op. Bij deze daarom aan jullie de vraag of iemand dit probleem herkend? Wat kan de reden van deze beschadiging zijn? Moet inderdaad het hele blok eruit? Ik hoop dat iemand mij kan adviseren! Groetjes, Funs.

RE: Wie weet wat hier aan de hand is!?

zonder de afbeelding gezien te hebben:
- hoeveel olie lekt er? (als het differentieeldeksel echt is gebarsten verwacht ik flinke plassen)
- heeft de garage ervaring met mini's? (een bekend lekprobleem in die buurt is namelijk de/een aandrijfaskeerring of schakelstangkeerring)
- barst onstaan door ergens tegenaan te rijden? - aangezien de hele versnellingsbak die ervoor zit lager hangt lijkt me dit onwaarschijnlijk 8)

zoek een garage in de buurt die ervaring heeft met mini's voor een second opinion:
https://www.minisevenclub.nl/wiki/adres ... -bedrijven

succes,
Theo van den Bogaard