10 inch velgen

default

RE: 10 inch velgen

Goedemiddag allen,

Ik weet dat er al veel over is geschreven, maar één ding blijft mij onduidelijk.
Ik wil mijn mini, welke momenteel 12 inch velgen met schijfremmen voor en trommelremmen achter heeft, graag omzetten naar 10 inch. De mini is uit 1983 dus oorspronkelijk zat 10 inch er volgens mij ook al op.
Nou weet ik dat 12 inch naar 10 inch erg duur is of alleen met veel moeite van conversies en dergelijke te realiseren is.

Begrijp ik dan goed dat iedereen die op 10 inch rond rijdt dure conversies heeft gedaan, of rijden die mini's allemaal met trommelremmen rondom? (Waarvan ik weer had begrepen dat dit de remkwaliteit niet ten goede komt.)

Ik hoor graag!
Groetjes, Dimitri

default

RE: 10 inch velgen

Zou zeggen kijk eens in dit topic:
link

Wordt ook de conversie naar fiesta klauwen besproken. Dus er zijn ook andere mogelijkheden.

RE: 10 inch velgen

en er zijn er heel veel die nog gewoon op trommels rondrijden >:)

RE: 10 inch velgen

ik heb op mijn nieuwe gewoon trommels gebouwd voor de voorwielen. goed werkende stelnokken, nieuwe cilinder, nieuwe blokken, oftewel in perfecte staat...

ik zal ze moeten onderhouden, door regelmatig af te stellen, maar ik rijd er niet veel mee. schijfremmen hoef je niet te stellen, maar kostten veel meer geld..

conversie naar fiesta is niet mijn ding, moet iedereen zelf weten, maar ik hoef niet mee te rijden ;) dit geld ook voor afschuren van de remklauw zodat een kleinere velg zou passen...

RE: 10 inch velgen

heb ook op trommels rond gereden vond het helemaal
niks rem als een spons en heb er alleen problemen mee gehad heb nu 7'5 inch schijven
rem veel beter en 10 inch onder een mini blijf
het mooist vind ik






RE: 10 inch velgen

Wij hebben hier 2 rijdende mini's. 1 met rondom trommels. Je moet er echt rekening mee houden dat het wat moeilijker is om te remmen.
De andere heeft voor schijfremmen met een rembekrachtiger. Dit remt een stuk sneller en ook steviger.

Als je nu schijfremmen hebt en je wilt naar een kleinere maat velgen, dan moet je goed kijken naar de foto's van Berrie. Dit zijn, zoals hij al aangeeft de schijven voor 10" velgen. Als je al schijven hebt, dan zul je alleen de schijven en klauw moeten vervangen en nog wat aangesloten onderdelen.

RE: 10 inch velgen

Ik heb ook nog een mini met 12" velgjes met schijfjes voor, origineel zit er 10" onderder (beetje de zelfde vraag) maar, nou heb ik originele 10" velgjes gekocht en deze passen er op en kunnen dan ook nog vrij rond draaien. Maar heb je dan geen probleem met koeling van de schijfen? Anders bouw k het om naar trommels, heb er ook een met trommols, en zolang je het een beetje onderhoud en regelmatig stelt, rekening houd met de remweg (wen je vanzelf aan) is het best te doen! (Ik ben van het orinineel houden).

RE: 10 inch velgen

Koeling van de schijven zou geen probleem moeten zijn. Daarvoor zitten er ook gaten in je velgen. Hoeveel mensen rijden er in Nederland met 10" schijven en hebben geen probleem met de koeling van de schijven.

RE: 10 inch velgen

Geen idee:D, zie ze nooit;). Dit was gewoon een vraag omdat ik er de originele velgjes op ga/wil zetten en daar zitten maar 4 kleine gleufjes aan de rand. En deze zijn nooit bedoeld voor schijf remmen maar voor de ouderwetse trommels ;).

Maar toch bedankt, als k er nog eens aan toe kom ga k het gewoon proberen:D.