Doorgepoetste celluloselak namaken

RE: Doorgepoetste celluloselak namaken

Beste Austinisten en Morrissonnen,

Naast prutsen aan mn eigen mini kan ik het niet laten om mij te bemoeien met andermans projecten, zoals die van mijn overman.

Hij is bezig met een Austin, maar dan wel te verstaan een chassis van een Seven uit 1932. Hierop komt een aluminium replica body van een Ulster.
Het wordt dus een soort van mini-Bugatti T35.

Natuurlijk hebben we veel discussies over de bouw. Technisch komt alles helemaal okee. Maar nou de afwerking van de body nog. Daarover probeer ik mn buurman te overtuigen er geen gepoetste bobondoos van te maken.

De spaakwielen worden Traffic Green, een midden donkergroene kleur. Hoewel ik blank alu een mooie optie vind voor de body (dan wel met zwarte velgen), vooral wat dof met bruine lijnolieresten in alle naden en kieren, ziet mn buurman de body liever satijnzwart.
Daar kan ik mee leven maar zoek nu naar een trukk om de (verboden) celluloselak na te bootsen. Bedoeling is een lichte transparantie te krijgen op wat plekken zodat een groene onderlaag er enige gloed doorheen geeft en zo het zwart laat leven.
Ik weet dat er goede lakmannen op dit forum zitten, hebben die er een idee over met welke middelen/laksoorten ik dat het beste kan doen?

De bekleding van het interieur wordt trouwens ook traffic green. Ik heb buurman al zover om te zoeken naar gratis groenlederen bankstellen op marktplaats. Daar nog bruikbaar leder van gebruiken en die in repen naaien tot een lap (buuf heeft leernaaimachine). Leder met wat leven achter de rug gaat ook hier het mooiste effect geven, desnoods een paar keer zwarte schoenpoets in de porien...

Muchos gracias!

RE: Doorgepoetste celluloselak namaken

Hier gebruiken ze parketlak, ziet er wel leuk uit O:)
link

RE: Doorgepoetste celluloselak namaken

HAha Miniron, ja die ratrod maniaken doen er heel wat aan om dingen snel verouderd eruit te laten zien. Dat is een beetje het gegeselde / gezandstraalde efeect zoals de autowrakken in een Nevada woestijn staan weg te kwijnen.
Maar dat is niet hetgene dat ik zoek.

Gaat mij erom een effect bereiken dat de satijnzwarte kleur niet te "uni" / vlak wordt, maar een hint van kleur op sommige plaatsen. Dus eigenlijk zie je niets ervan maar toch ook weer wel wat. Eenvoudigweg de zwarte lak enigszins transparant maken zou een te uniform effect hebben op iedere plek, vandaar dat ik meer denk aan hands on buffen/polijsten/verdunnen van de toplaag.

Ik zoek ondertussen ook noest door, wie weet wat te vinden op poetsforums als carclean ofzo..

thanks!
Bart