Kuipstoelen in classic mini mk3

RE: Kuipstoelen in classic mini mk3

Hallo allemaal,

Ik ben sinds een paar maand de eigenaar van een mini classic uit 1975 en ben helemaal nieuw in de mini wereld en zou jullie graag om wat hulp willen vragen. Ik wil het hele interieur eruit halen en vervangen op de hele mooie authentieke onderdelen na dan natuurlijk :D.

Ik wil graag kuipstoelen erin plaatsen, maar wel zo dat er nog steeds mensen achterin kunnen zitten op de achterbank zodat het een 4 zitter blijft. is dit mogelijk? ik heb nu kleine stoeltjes zonder hoofdsteun erin zitten en die klappen naar voren waardoor je in kunt stappen. Kuipstoelen daarentegen zijn een stuk hoger en komen dan waarschijnlijk tegen het plafond.

Het moeten wel van die echte race kuipstoelen zijn en niet de classic cobra bucket seat of een kuipstoel die voor over klapt zoals andere 2 deurs auto's.

Ik had al op het forum gekeken maar kon zo niks vinden. Misschien weet iemand anders nog een topic. Heb ik iets over het hoofd gezien waar veel staat over bucket seats? ben ook langs een paar garage's geweest maar hun wisten het niet zeker dus op de gok koop ik liever niet zomaar wat dure stoelen.

Als het mogelijk is welke stoelen raden jullie aan en zijn er veel aanpassingen nodig aan het frame/auto?

Alvast bedankt!

Ruben,

RE: Kuipstoelen in classic mini mk3

Ik kan een heel verhaal gaan ophangen van wat allemaal wel en niet kan, je geeft jezelf namelijk al een heel aantal beperkingen. Over het algemeen zou ik zeggen meten is weten.
Kuipstoelen en dan nog steeds 4 personen in een Mini lijkt vrijwel onmogelijk zonder grote verbouwing. Denk dan bijvoorbeeld aan achterbank aanpassen, bakken achterin uitslijpen, en misschien zelfs de dwarsbalk onder de stoelen verplaatsen of aanpassen. Natuurlijk alles kan, maar weegt het ook op tegen de voordelen. Als je een achterbank erin houd moet die ook bereikbaar zijn door kantelen of schuiven van de voorstoelen voor de APK. Natuurlijk kun je bij APK keuring even de bank eruit halen en na keuring weer terugzetten, maar of dat nou verstandig is weet ik niet. Ik zou bij een ongeval niet graag achterin zitten als ik er niet redelijk uit kan komen.

Succes 8)

RE: Kuipstoelen in classic mini mk3

Inderdaad wat Ton zegt, de combinatie van 'eisen' maakt het erg lastig.
'Echte' race kuipstoelen zijn over het algemeen groot lomp en niet goed verstelbaar (qua rugleuning dan), dat betekent vaak automatisch dat je niet meer achterin kunt komen, laat staan dat je er kunt zitten.

als je simpelweg beter zittende stoelen erin wil zou je kunnen overwegen er stoelen van een Honda CRX (bijvoorbeeld) of een van een oud type Golf GTI in te zetten. CRX stoelen zijn al vaak gebruikt :)

Toevallig kwam ik DIT SETJE tegen op marktplaats, maar ik weet niet of je dan alsnog wel bij de achterbank kunt komen en of je er op kunt zitten (ik vermoed van niet).

Oftewel: Succes! ;)

RE: Kuipstoelen in classic mini mk3

Bedankt voor jullie reactie! Het is inderdaad wel een vereiste dat je goed uit kunt stappen als je achterin zit.

Ik ga woensdag even kijken bij een mede mini eigenaar van dit forum, hij heeft klap kuipstoelen in zijn mini zitten. Even zien of dat misschien een betere optie is.

Zelf heb ik ook wat dingen geprobeerd vandaag. Aantal mensen die ik ken racen op het circuit en gevraagt of ik wat stoelen kon proberen. De meeste stoelen zijn vrij groot en lomp. Het past wel in de hoogte maar vooral de breedte is een probleem met de flappen naast je hoofd.

Nu had 1 van hun een wat kleinere kuipstoel met een wat klassiekere look eraan ipv die moderne sportstoelen. deze paste zowel in de breedte als in de hoogte MET de dwarsbalk onder de stoelen. ze zijn 54 cm breedt op het punt van de flappen naast je hoofd. Er is dan nog 1cm speling aan de deurs zijde en 4 cm speling tussen de stoelen zelf. Dit zal waarschijnlijk niet anders zijn bij klapkuip stoelen aangezien een mini gewoon niet zo breedt is.

Heb het meten met 1 stoel geprobeert (hij had er geen 2) dus dit kan iets meer of minder zijn in werkelijkheid.

Het instappen ging makkelijker dan met mijn huidige stoelen die er orgineel in horen. Klinkt heel raar maar het is ruimer achterin kwa been ruimte. Ik moet hiervoor wel het frame aanpassen. Hierbij maakt het niet uit of hij voorover klapt zoals standaard stoelen doen of dat hij naar voren schuift onder het dash.

om nog meer ruimte te maken en meer speling voor het frame te krijgen ga ik waarschijnlijk wel de dwarsbalk eruit halen en deze vervangen met een dikke stalen strip en die wat verstevigen.

Sorry voor de lange tekst :P Ik zal binnenkort wanneer ik eruit ben en wat stoeltjes heb wat foto's plaatsen om het beeld wat duidelijker te geven. Zover het er naar uit ziet kun je wel 4 zits houden met kuipstoelen :D :D :D

RE: Kuipstoelen in classic mini mk3

Je kan natuurlijk ook de bestuurders stoel fixed doen en voor de passagiers een recliner.

Zit jij lekker en kunnen de passagiers er ook nog uit.