Stoelen in SPi

RE: Stoelen in SPi

Hoi,

In een ander topic zei Sander dat in een MPi betere stoelen zitten dan in een SPi. Maar nu dit:

Een '96-er (te koop op de site van BvL), met volgens mij "late" stoelen. Dan zal dit dan wel een van de eerste MPi's zijn, of....

Kenners, roert u!

Eelke

RE: Stoelen in SPi

Volgens mij zijn sinds 1994 nieuwe stoelen gemonteerd. Ze zijn te herkennen aan dubbele hoofsteunpennen (ipv 1 enkele) en meer zijdelingse steun. Volgens mij zijn daarna geen nieuwe stoelen meer gemonteerd, behalve misschien dan andere bekleding.

RE: Stoelen in SPi

hmmm... Nieuwe info voor mij... Ik dacht dat alle SPi's van die stoelen hadden met zo'n hoofdsteun op een enkele pen. Niet dus.

Het kan natuurlijk zijn dat er MPi-stoelen inzitten. die passen immers gewoon. Wat (inmiddels onder voorbehoud) ik eigenlijk wel zeker weet is dat MPi stoelen de eerste mini-stoelen zijn waarvan de rugleuning naar voren kan (en de hele stoel...).

Een '96 er kan nooit een MPi zijn, want de MPi is fysiek in '97 in productie gegaan. E.e.a. is makkelijk te controleren hoor, 'Pop the hood' en zie waar de radiator zit... :)

Ziet er als een fraai wagentje uit trouwens... 8)

RE: Stoelen in SPi

Oh ja, ik zie het verschil tussen een SPi en een MPi wel, hoor. Inderdaad mits de motorkap open kan. En dat is nu net ff lastig met een plaatje op Internet :)

RE: Stoelen in SPi

passen die MPI stoelen met dubbele pennen voor de hoofdsteun overigens ook in een "gewone" '88 er Mini? D'r staat een leuk setje namelijk ergens te koop :)

RE: Stoelen in SPi

Pin me er niet op vast, maar volgens mij past het. Onder andere te oordelen naar de bevesting (de leuning kan naar voren klappen, maar [i:10xrzjcq]ook[/i:10xrzjcq] de hele stoel, op dezelfde manier als bij de oudere stoelen). Bovendien sprak ik laatst iemand (een van de Erik-en op de list, ik kan even niet meer op zijn achternaam komen, maar het is degene die laatst de kar heeft getrokken voor de mailinglist dynoday) die een '91 Cooper had (net zo een als ik), en daar het interieur van een Mini 40 in had gezet die TL was gereden. Is inderdaad een goede optie, kun je voor een leuk prijsje een volledig leren interieur hebben. Ik zou er ook wel voor gaan, als ik niet van plan was om mijn Mini te verkopen (kan nu wel een compleet interieur kopen, maar als ik een Mini koop die al "stacked" is, dan zit je :))

RE: Stoelen in SPi

Het is "maar" deels leer, zie:




deze heb ik ergens op internet zien staan voor een prijs die eigenlijk net op het grensje zit voor wat ik er voor over heb. Dus ik zit me hier kapot te twijfelen :) en als ze niet passen kan ik ophouden met stressen en banksalde checken. (zo duur zijn ze ook weer niet, maar student he, ook nog bezig met stage dus tijdelijk geen bijbaantje)

Eerst morgen eens langs Bernd Laus, die had een tijd terug ook nog een setje geheel leren stoelen staan maar dan zonder bank, is toch weer minder.

Imand trouwens meer info over deze stoelen? Wat voor stof is dat beige? Zitten ze lekker? (zal wel, zeker vergeleken met mij huidige standaard prutstoeltjes).

RE: Stoelen in SPi

Ja, da's waar, het is niet allemaal volledig leer. Ik doelde ook meer specifiek op dat Mini 40 interieur. Misschien kun je nog een beetje afdingen, als het net op het randje zit.

Trouwens, als je een echt nuttig antwoord via de list krijgt, post dat dan hier ook even.

RE: Stoelen in SPi

ik heb ook geen idee wat zoeits waard is, als ik zeg een kleine €350,- is dat een koopje, of zeggen jullie van verderkijken!
Afdingen helpt niet ben ik bang, hij zei "vaste prijs", en ik ben ook niet het afding type. Ik vind het ook minder als mensen het proberen bij mij te doen.
Als het netjes uit ziet dat ik het doe, moet het wel passen :)

RE: Stoelen in SPi

Over het zitten op die stoelen, Ze zitten gewoon als de stoelen in een moderne auto. (ze zullen ook vast wel uit een of ander Rover model komen. (MGF??))

In elk geval beter dan de stoelen in de meeste mini's. Ik heb nog eens gekene naar SPi stoelen en ik ben tot de conclusie gekomen dat de MPi stoelen wel degelijk anders zijn. De MPi hoofdsteun is wat minder lomp gevormd en de vorm van de MPi stoelen is wat beter. De zitting van de MPi is ook iets langer.

MPi stoelen hebben trouwens, naar echte engelse traditie, de neiging om wat in te zakken. Omdat de stoel dat doet naar de vorm van de regelmatige bestuurder heb je een soort op maat gemaakt kuipje en zit je (in mijn opinie) beter.

De stoelen op de foto zijn zeg maar de 'burgerlijke' stoelen die standaard in de meeste MPi's zitten. Het kan aan de foto liggen, maar ze lijken mij wat vlekkerig. Buiten gestaan misschien?

In elk geval, voor een tweedehands leren stoelenset lijkt me de prijs die je noemt wel redelijk, voor de stoelen op de foto lijkt het me wat veel. Ik zou dan eerder aan iets van 200 euro denken.

Oh ja: de persoon die Eelke bedoelt, die met de MPi stoelen in z'n '91er is Eric Lange. Z'n site is www.lange.nl

RE: Stoelen in SPi

Juist ja, die bedoelde ik ook.

RE: Stoelen in SPi

Ok, ik heb de knoop door gehakt en koop ze niet. Ik ben bij Bernd Laus geweest en die had toevallig hetzelfde setje staan (niet te koop) en ik ben er niet echt kapot van, ik ga er niet zo superveel op vooruit. Het "leer" is geen leer maar vinyl. Dan bewaar ik mijn geld liever voor een setje echte leren stoelen of kuipstoeltjes ofzo ooit. Ook al ziet het setje in de RalphMalph Mini er wel mooi uit :) maar is mij teveel geld voor dit. Spaar ik liever nog ff door voor een goed 1300 blokje ofzo :)

default

RE: Stoelen in SPi

Beste,

weet een van jullie waar ik MPI stoelen kan krijgen?