Eindelijk weer een mini

RE: Eindelijk weer een mini

Beste mini liefhebbers,

Eindelijk heb ik weer een mini! Na vele jaren zonder te hebben gezeten ben ik afgelopen maart eigenaar geworden van een echte originele (dus ook met origineel roest :( ) Mini Cooper uit 1991, inderdaad een Carburateur Cooper.

In 1995 heb ik mijn eerste mini gekocht en toen ook gelijk lid geworden van de MSCN, maar vanwege tijdgebrek is die mini nooit aan rijden toegekomen. Daarom heb ik hem in 2003 weer verkocht en heb ik het lidmaatschap van de club ook gestopt. Echter, de liefde voor de mini is nooit weggegaan en afgelopen maand was het eindelijk zover dat ik weer een mini gekocht heb.

De zoektocht naar een mini was gelukkig kort, ik heb 3 mini's geselecteerd en bekeken. De eerste was een Racing Green uit 1991, maar daar moest teveel aan gebeuren om er eerst nog even van te kunnen genieten. Datzelfde was het geval met nummer 2, een grijze mini 1000 uit 1991. Omdat ik mijzelf (en mijn vrouw) beloofd had om met een mini thuis te komen op die dag snel doorgereden naar mini nummer 3. Dat bleek een originele Cooper uit 1991 te zijn met nog een vol jaar APK. Eerst goed gekeken en toen de proefrit. Die viel zeker niet tegen, alleen de tweede versnelling was niet goed. Na veel praten met de eigenaar ter plekke besloten dat deze het gaat worden. Bij de aankoop zat ook al een aantal nieuwe plaat werk delen, dus een goede start!

Kenteken omzetten, verzekering online regelen en daarna lekker met de mini naar huis, heerlijk!!! eenmaal thuisgekomen de min trots laten zien natuurlijk aan iedereen, en met name aan de kinderen ( 8 en 9 jaar), die waren helemaal trots. Mijn dochter zei gelijk: wauw, wie heeft er nu een papa met een Mini!!!, mijn zoon vond het de op 1 na mooiste en leukste auto die hij kent ( de leukste was een auto met allemaal raketten... :D )

Ik ga nu eerst een aantal maanden genieten van de Cooper en tegen het einde van het jaar gaat hij de garage in om te restaureren. Ik ben nu druk met het verzamelen van allerlei onderdelen en gereedschap zodat ik straks goed aan de slag kan.

Vandaag kreeg ik nog een hele mooie verrassing, als cadeau voor mijn verjaardag heeft mijn vrouw mij lid gemaakt van de MSCN!! Super leuk.

Ik ga de vorderingen van de restauratie op het forum bijhouden.

Mocht je in de buurt van Duiven wonen en een keer willen kennismaken met de mini, of mij van raad en daad willen voorzien, je bent van harte welkom!

Met bijzondere mini groet,

Pascal

RE: Eindelijk weer een mini

Gefeliciteerd Pascal! Dit is de ware aard. Jouw lief heeft het begrepen. Een goede stimulans om nu door te zetten.
Geniet ervan.

RE: Eindelijk weer een mini

Dat is nog eens een leuk verjaardagscadeau!

Gefeliciteerd Pascal en heel veel plezier met je Mini. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen!

RE: Eindelijk weer een mini

Van harte gefeliciteerd Pascal en vele veilige kilometers met je cooper gewenst.
Ik woon dicht in de buurt, misschien zien we mekaar een keer bij de clubavond in Duiven, een mscn rit of zo een keer.
(Als mijn werk me niet te veel van straat houdt...ik heb een kwekerij en het seizoen is weer begonnen).

RE: Eindelijk weer een mini

Gefeliciteerd Pascal!
Leuk verhaaltje en wederom: welkom bij de club gewenst.
Je kunt je Cooper morgen al komen showen in Hoogland. Kijk maar eens op onze evenementenpagina.
Wie weet zien we je morgen en je enthousiaste zoontje ook ;-)
Groetjes, Marloes