Mini 1300 met weber.

RE: Mini 1300 met weber.

Hallo allemaal,

Ik lees al een tijdje mee op het forum, en heb hier en daar al een berichtje geplaatst, maar het is tijd om me eens echt even voor te stellen.

Ik ben Duncan, een inmiddels 19-jarige jongen, die het druk heeft met studie, familie, een vriendin en daarnaast mijn auto. Ik kocht mijn Mini op 18 jarige leeftijd, en realiseerde daarmee een van mijn grootste dromen. Een Mini als eerste auto, ik riep het al vanaf dat ik een jaar of 8 was, maar het is werkelijkheid geworden.

Mijn Mini, een mini 1300 die uitgeboord is tot een 1350, een weber carburateur, lcb uitlaatspruitstuk en een straight pipe uitlaat tot achteraan. Toen ik haar bijna 1 jaar geleden mee wou nemen vanuit limburg naar huis, heb ik toch wel een paar momentjes van spijt gekend. Ze stopte er na 10 minuten al mee namelijk... Het was slechts de brandstofpomp die slecht aangesloten was, en we konden dus weer door, maar ook niet zonder slag of stoot. Koelproblemen.. ze werd super warm en gooide dan alles er dus uit.

Achteraf ben ik erachter gekomen dat de hele body (zoals naar verwachting) helemaal hard was, een dikke meevaller. Ik heb de auto bij MiniStuff laten nakijken en opnieuw laten keuren, Gerard is een geweldige kerel die mij veel helpt met de auto, ik heb er zelf nog niet zo veel verstand van, maar ik leer een hoop van hem. (hij zal af en toe gek worden van me, want ik vraag nogal veel... dus als hij dit leest, Super Bedankt!)

Zoals op de fotos te zien is, is ze nu nog mat grijs. Die kleur moet eraf! Ik wordt helemaal gek tijdens het wassen, want er blijven vetvlekken op zitten. Het is een flut-lak gedaan door de vorige eigenaar.

Toekomstplannen.

- Ik heb net een rolkooi weten te scoren, dus die gaat gespoten worden en erin gebouwd.
- Spuiten.
- Schakelaars vor het dashboard.
- Nieuwe vloerbedekking.
- Nieuwe stoel(en).
- Dakrek.
- Mclean Brothers Fenders.
- Mclean Brothers FrontLip.
- Bumperloze achterkant.
- Achterbankje.
- Radio + Stereo.

Dit waren allemaal toekomstplannen voor dit jaar.
In de verre toekomst heb ik nog de plannen om er een Honda blok in te hangen...
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-OPCX7V3B.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-RJDJDISH.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-SGNXSLTR.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-W8Y6KTDL.jpg

Dit is d'r dan, mijn grote trots. Ik kan me geen leuker eerste autootje indenken!

groetjess

RE: Mini 1300 met weber.

Dat ziet er leuk uit. Ook je plannen bevallen mij wel :D d:)b

Een harde body, dat lijkt bij een mini bijna onmogelijk, maar ik hoop dat je gelijk hebt. Als je eenmaal ergens gaat schuren of demonteren, dan kom je op de gekste plekken roest tegen.

Veel succes de komende tijd met het aanpassen van de mini.