Mini Chelsea

RE: Mini Chelsea

Ik ben al veel met mini's van anderen bezig geweest. Vandaag zijn we echter mijn 1e auto gaan halen. (die pas over 1 jaar officeel van mij wordt natuurlijk )

Hij stondt achterom bij een garage midden in Maastricht , zat daar al vanaf decemer nadat een oud vrouwtje hem had verkocht aan hun.
We hebben de mini voor een belachelijk lage prijs meegenomen (200euro) omdat de carb. mistte en er at laswerk aan dorpels en 1 A-paneel moet worden vervangen.

Hier maar de foto's :
Daar staat hij tussen de sloopauto's :

Inladen :

OEPS ! de platen zijn door gekrakt de mini ligt op zijn bodem vast. auto helemaal opgekrikt en betonnen stenen eronder gelegd toen ging het goed.

Een carb erop gezet die Guy nog had liggen echter wou hij niet starten omdat de carb helemaal niet mengde.

Zijn staanplaats kort bij zijn andere vriendjes :

Een rechter hendel was afgebroken dus dat gedeelte moet ik vervangen.
Wel alvast even het anders stuurtje erop gezet :


Dat was het weer, evt updates zal ik posten.

Levi

RE: Mini Chelsea

Suc6 ermee!
(Die garage ken ik wel ja... nu een Skoda dealer).
Heeft hij zijn eigen MKI nog staan? (Die groene?)

RE: Mini Chelsea

Klopt ja dit is een ex-rover dealer.
Die mk1 staat er ook nog ja, deze hebben ze laatst opgeknapt en dachten daarvoor onderdelen te pakken van deze mini. Ze hebben echter alleen de carb. meegenomen.

De bedoeling was trouwens om hem eerst goed rijdend te krijgen en na onze reis engeland beginnen met veranderen ervan. (wordt de andere replica van de Cooper Car Company ).

RE: Mini Chelsea

Ik wist niet dat Maastricht er zo mediterraans uitzag :+)

RE: Mini Chelsea

Ik denk dat de mini voorlopig in Belgie staat ;)

Dat soort koopjes wil ik ook wel hebben :x

RE: Mini Chelsea

Dit is idd bij lanaken. Klopt dit soort koopjes zie je niet vaak, maar de eigenaar wou hem wel wegdoen voor een knuselgek als mij. ( ik moest alleen een terug komen ermee als hij klaar was)

RE: Mini Chelsea

Tja ja, het is dat ik die garagehouder goed ken en er al verschillende auto's gekocht heb. Hij wilde toen graag de mini aan de knutselgekke jongen overdoen die ook de Cooper van had opgeknapt (die heeft enige tijd in die garage gestaan). Ze schatten geloof ik in dat deze best wel wat waard was.

Overigens was de Chelsea niet die donorauto voor de Cooper MK I van de broer van de garagehouder (nu met Metro 1300 motor vanweg een defect origineel motorblok) maar voor een einde jaren zeventig mini in beige met best veel carrosseriewerk van de vader van de twee.
Al de missende delen lagen gewoon bij mij op de plank, had ze eigenlijk ook wel gelijk kunnen geven zonder demontage van de Chelsea.

Nog even kijken of het blijft bij het laswerk wat je zegt Levi, ik vind beide A panelen niet zo geweldig en ook nog eens kijken naar de kofferbakrand, maar dan nog is het goed te doen en een koopje. Kan in het voorjaar zeker lopen ja.

Groet, Guy.

RE: Mini Chelsea

d:)b Jippie \\:)/

Hij start ,
Hij rijdt ,
Hij remt

:D
Middagje uitvogelen wat er nou allemaal mankeerde aan het blok. Achteraf niet erg veel , echter de dynamo helemaal vast geroest. Dit heeft me een v-riem gekost aangezien deze verbrand was en vast gesmolten zat aan de pouly die dus ook blokkeerde. Dit is opgelost met een werkende dynamo uit Guy's onderdelen ruimte O:)

Over paar weekjes waarschijnlijk een grote was/wax/polijst update. Eerst maar eens gaan kijken wat ik nog nodig heb om hem apk klaar te maken ( hoeft pas over een jaar dus alle tijdt om hem in concours staat te krijgen d:)b )

RE: Mini Chelsea

Hier al mijn onderdelenlijst V1 zeg maar..

Plaatwerk

Buitendorpel L
Buitendorpel R
Instaplijst L
A-paneel L
Losse staalplaat (om enkele plekjes bij te werken)


Remmen

Remschijven + remblokken Voor
Remblokken achter
Remslangenset
Remcylinders achter


Motor

Gaskabel
Luchtfilter
Oliefilter
Benzinefilter
V-riem
Waterpomp
thermostaat
Bovenste radiatorslang
Onderste radiatorslang
Kachelslangen
Verdelerkap
Contactpunten
Rotor
Condensator
Bougie's + bougiekabels
Bobine


Diversen
Fuseekogels (2x)
Ruitenwisserbladen
Voorraamrubber
Achterraamrubber
achterbanden


Aardig lijstje niet ?
De bedoeling is om nou elke roestplek te behandelen op de gehele auto , dus alle ramen en deuren eruit ect. De mini zal in de zomer worden overgespoten in de zelfde kleur rood. Over de kleur voor het dak ben ik nog niet uit , denk aan rood , wit of zwart.

Tot die tijdt heb ik dus om hem beetje bij beetje klaar te maken... Doel is herftstvakantie volgend jaar grote trip naar Engeland .

gr,
Levi

RE: Mini Chelsea

Ik heb een probleem.

Vandaag heb ik de 2 pakkingen op het inlaatspruitstuk vervangen omdat er een zuigend geluid te horen was. Ook een nieuwe gaskabel gemonteerd en het metro turbo kleppendekseltje erop gezet met een nieuwe pakking.

Als ik met mijn hand de inlaat blokkeer slaat hij ook af , dus hij zuigt totaal geen of minimale valse lucht (meer) aan.
Nu hoor ik nog steeds geluid , ik dacht zelf dat de klem/pakking? weg is waar de uitlaat aan het spruitstuk wordt vast gemaakt. Je voelt hem warme lucht naar buiten blazen bovendien hoor je het ook.

Ik heb vandaag op het grasveldje rond gereden , ging opzich wel maar als je flink gas geeft stottert hij en blurpt ie en slaat hij terug of zelfs uit.
Met de choke een beetje aan doet hij het een stuk minder maar ik wil niet nog een jaar blijven klooien elke keer met 'handgas' , als ik eraan werk rij ik hem gewoon naar naar buiten en terug naar binnen. ( moet redelijk krap parkeren ( 5 cm speling bij voorbumper , 10 cm aan de zijkanten. ( met maar 1 spiegel en deze is ingeklapt)

Mijn vraag :
Onsteking meteen vervangen evt tijdelijk bijstellen ?
carb afstellen ? ( stationair vandaag al gedaan )
uitlaat pakking vervangen ?

er zit nieuwe benzine in , bougies zijn schoongemaakt.

Alvast bedankt,
Levi

RE: Mini Chelsea

Vacuum slangetje naar de ontsteking of vacuum van de motorontluchting. Kan een klein scheurtje zijn in de aansluitstukjes. Of een versleten gasklepas. Uitlaatpakking vervangen klinkt als een goed idee uit jou beschrijving.

Zo te horen staat hij ook erg rijk af gesteld en misschien dat er wat olie in de carburateur moet. Vol gas geven in een Mini werkt overigens sowieso niet echt...

RE: Mini Chelsea

Oeps dat is inderdaad vergeten...
Aan de carb. zijde eraf gelaten omdat het rubbertje hiervan weg is geraakt omdat deze gescheurd is. Zal een nieuw rubberslangetje gaan halen bij het rubberhuis.
2 mm binnendiameter ?

Ik heb niet het idee dat hij erg rijk staat afgesteld, komt ook heel weinig rook uit de uitlaat als ik het vergelijk met de Van.

En nee volgas gaan we ook niet, zeker niet met al die oude troep nog op en in het motortje.
Zal vast een topic over zijn maar welke olie kan ik het beste in het dash potje stoppen ?

Alvast bedankt.. heb ik iets om naar uit te kijken tot vrijdag..

RE: Mini Chelsea

Dunne motorolie of naaimachine olie ;)

Die klemmen waarmee je de uitlaat op het spruitstuk vast zet willen nog wel eens wat lucht doorlaten als ie er niet helemaal goed op zit

RE: Mini Chelsea

FrostiE_999 schreef:
Dunne motorolie of naaimachine olie ;)




Naaimachine olie kost 7,50 voor 1 litertje
Toen toch maar even naar een automaterialenzaak gebeld of er niet speciale olie voor verkocht wordt, de eerste persoon die ik aan de lijn kreeg zij 'huh , wat is een SU carburateur ? ' :?
Toen met iemand gesproken die wel nog wist wat een carb was , hij zij dat ze dit verkopen , kost 7,80 voor 1 liter.

Kom er morgen toch in de beurt dus nemen we dit meteen mee. 1 liter moet voldoende zijn voor de chelsea , mk2 en Van te vullen toch ?

Nog een vraagje , wat is de binnendiameter van het vacuum slangetje van de verdeler naar carb. ?

Levi

RE: Mini Chelsea

Volgens mij gaat er nauwelijks olie in dat potje, volgens mij blijft die fles heel lang staan. Wordt vaak vergeten en ik denk niet dat ik zelf ooit gedaan heb. Die slangetjes zullen al wel helpen, alhoewel ik het totaal van uitlaatsysteem en ontsteking ook eens goed zou nazien. Valse en rare lucht doet een motor sowieso niet goed lopen.
Het was de garagehouder waar de auto werd opgehaald bekend dat de vorige eigenaar van alles geëxperimenteerd heeft met die auto met weinig verstand van zaken, verbaast mij niet als we nog wat rare zaken tegenkomen.

RE: Mini Chelsea

tamiyamini schreef:

Toen toch maar even naar een automaterialenzaak gebeld of er niet speciale olie voor verkocht wordt, de eerste persoon die ik aan de lijn kreeg zij 'huh , wat is een SU carburateur ? ' :?




Zeker een grote automaterialenzaak vlak bij het AZM? :P

RE: Mini Chelsea

Ja die ja :P kon ook bijna niet anders als je leest hoe de beste man reageerde.
Moet morgen op controle in het AZM ( heb afgelopen maandag ingreep gehad aan m'n oog ) dus dan ben ik er toch in de buurt.

Overgens vanmiddag voor de eerste keer gelast !! \\:)/
Vriend van me heeft er een thuis staan , proplassen ging wel goed toen we eenmaal op 120A gingen proberen. Draadtoevoer tussen de 6 en 7
Hebben we even op internet gezocht , bestaan ook speciale mondstukjes om te proplassen. Maar met dat migmag app. kun je deze niet erafhalen en wisselen.

Maar met 2 strookjes aluminum en 2 slangklemmen heb je het zelfde effect. Hele opluchting , moet ik nu nog wat oefenen en kan ik dan al proberen het A-paneel erin te lassen.

Zijn er trouwens hier mensen die hun auto thuis spuiten ( met compressor ) ? Was hierover aan het praten met hem , als het niets wordt kun je hem altijd nog laten doen.

groetjes,
Levi

RE: Mini Chelsea

Ik kwam vandaag een bmw mini dashbord tegen op internet met middenconsole voor 75 euro. Nu weet ik dat deze dan heel erg aangepast moet worden.

Zou het leuk zijn hier de grote km teller in te bouwen (wat in de eitjes zitten )met kleinere metertjes ernaast ? Ik ben erg creatief dus dat zou wel echt een leuk project kunnen zijn.

Zijn er misschien al mensen die dit hebben gedaan of is het totaal niet passend te maken ? Dan weet ik dat tenminste.

gr,
levi

RE: Mini Chelsea

De BMW kmteller heb ik nooit bekeken, maar het lijkt mij sterk dat die werkt met een kmtellerkabel. Persoonlijk zou ik een eitje aanpassen. Je zit ook nog met temperatuur en oliedrukwaarschuwing en lichtjes m.b.t. contact maken en licht. Is echt iets uit een ander tijdperk.

Guy.

RE: Mini Chelsea

Nee tuurlijk gaat je digitale km teller niet werken op een kabel. ( haha )
Het enigste wat je kunt doen is een bdp sensor monteren en zelf een ecu maken. Alle waarde wat van je sensoren komen zijn ook niet bruikbaar voor een bmw teller.
Bedoeling was ( als het uberhaupt iets wordt ) om de instrumenten uit een eitje te gebruiken en deze in dat andere dash te bouwen. Maar ik wil zowiso eerst de maten van dat dash weten.

En anders niet, was maar een ingeving... eitje staat ook niet verkeerd

levi

RE: Mini Chelsea

De betere Mini specialist kan je een potje SU olie verkopen. Gaat jaren mee en heeft de voorgeschreven viscositeit ;)

RE: Mini Chelsea

Mini4Ever schreef:
De betere Mini specialist kan je een potje SU olie verkopen. Gaat jaren mee en heeft de voorgeschreven viscositeit ;)





Bedoel je de bmw mini bedrijven ? Ik zal morgen eens bellen naar exrover dealer in [Plaatsnaam]. Was vandaag bij een bekende automatt. zaak gaan kijken ( waar ze telefonisch hebben gezegd dat ze het spul hebben) maar ze hadden het dus niet gr...


Levi

RE: Mini Chelsea

Ligt wel bij die automaterialenzaak in [Plaatsnaam[

Guy.

RE: Mini Chelsea

Vandaag echt veel gedaan gekregen met hulp van een vriend ! De mini is eclectrisch 10x beter als wat we dachten.

We hebben de verlichting eens goed nagelopen aangezien geen enkel lampje het deed.
Naar lang zoeken en nog langer zoeken waren het waarschijnlijk meerdere factoren maar toen we de zekeringskast hadden uitgebouwd en helemaal schoongemaakt en contactjes weer opgeschuurd te hebben bleek dat alles het doet.

Alle relais moeten wel opnieuw gekocht worden , deze schakelen heel langzaam of helemaal niet.
Vraag aan jullie :
er is een relais met 3 poten dat zorgt voor het alarm licht ( in de buurt bij de hoofdremcylinder )
en er is er een met 2 poten dat zorgt voor het knipperen (die zat na lang zoeken áchter het dashbordpaneel )
En de laatste zit links in de motorruimte tegen de zijkant aan.

Mijn vraag waarvoor dienen deze allemaal appart en hoeveel kosten die dingetjes nieuw ?

Verder is de auto eerst grondig gepoetst. Daarna eens goed in de wax gezet. Glimt al een stuk meer ! Nog eens erover met het polijstapparaat en hij glimt echt weer helemaal orgineel.

Verder de carb. nog wat afgesteld , tevens het vacumslangetje aangesloten. Nu loopt hij al stukken beter als wat het was.
Wat ik hier nog aan ga doen voordat ik verder ga met de mk2 is de onstekingsdelen vernieuwen en de uitlaatpakkingen wisselen.

Plaatwerk wordt morgen in een bulk gekocht , stuurschakelaar tevens ook
De kleine missende onderdeeltjes gaan we zondag bij iemand zoeken

Zondag dus mooie foto's van zowat bijna alles.. \\:)/

groetjes,
Levi

RE: Mini Chelsea

tamiyamini schreef:
Mini4Ever":152x104z]De betere Mini specialist kan je een potje SU olie verkopen. Gaat jaren mee en heeft de voorgeschreven viscositeit ;)




Bedoel je de bmw mini bedrijven ?
[/quote:152x104z]

Uiteraard bedoel ik die NIET. BMW's hebben geen SU...

RE: Mini Chelsea

Nou zeg , vandaag kwam Guy me ophalen in de skoda. Hij zou nog wat plaatwerk bij iemand gaan halen en dat lag inderdaad in de auto. Maar er lag nog veeeeel meer !!!

Hij heeft een hele vloot met onderdelen gekocht.
Dit zijn de spullen die ik heb overgekocht ;
- 3 kloks houten dashbord (km teller tot 200)
- oliedruk en watertemp. meter
- compleet stuurhuis
- fuseekogels
- remblokken + schijven (nieuw) + reserve klauwen + aandrijfassen
- Polyrubbers hondebot , poly met clip vor de 2 motorsteunen
- Nieuwe instelbare trekstangen
- ruitenwissers compleet chrome
- spiegelset
- complete koplampenset
- complete kabelboom
- complete achterlichten
- nieuwe raamrubbers voor en achter
- 5x 12 inch velgen met allemaal goede banden
- 2x buitendorpel
- het andere A-paneel

En dan ben ik vast nog veel klein spul vergeten :9
Foto's helaas niet deze keer , mijn vriend was zijn camera vergeten.
En de prijzen waarvoor ik het overgenomen is om te lachen , een jaar geleden kocht ik veel duurdere spullen voor mijn 1/10 auto's !

Nu komen er alleen kleine update's Het dash neem ik een keertje mee naar huis om deze op te knappen ( zitten schuren in de top laag in ) , dan gaat ook de radio en de extra meters erin.
Verder ga ik nu eerst de MK2 afmaken , zoals iemand al eens schreef met 3 projecten tegelijk bezig zijn werkt niet echt.

groetjes,
Levi

RE: Mini Chelsea

Een goed begin is het halve werk :P :+)
Veel succes! Deze ga ik volgen :)

RE: Mini Chelsea

Toch nog een foto gevonden van de eerte keer wassen ( toen moesten we nog beginnen met waxen )



Wordt ook nog eens een leuke mini.. :9

RE: Mini Chelsea

Ach ja Levi,

Zowel jij, Roel en ik waren van mening dat er sprake was van een Sinterklaasritje met de Skoda voor de onderdelen. Met rode oren pakte Levi de Skoda uit.... en was daar een uurtje mee bezig om alles op een grote tafel uit te stallen. En dan even erover hebben om het tussen ons beiden te verdelen!
Als nog eens iemand zijn twee garages opruimt moet ik er maar weer eens heen gaan!

RE: Mini Chelsea



Ik heb een leuke camera gekocht ( vandaar deze fotokwaliteit )...
Morgen een aantal foto's van z'n 'plekjes'.

RE: Mini Chelsea

Op deze foto zie je het verschil tussen 1x waxen en alleen wassen. Als ik de hele auto écht goed wax kan de lak er wel mee door. De zelfde kleur lak kan ik bestellen bij een automatt.zaak in de buurt.
Januari / Februari ga ik het plaatwerk vervangen , we gaan nu eerst de mkII klaar maken.


Toen ik de achterbumper er gister af had schrok ik heel erg van hoe veel roest er op de lip zit. Ik heb het meteen even behandeld ( stondt eerst alleen in de grijze grondlak )
Ik zal volgende week een duidelijke foto maken met aan jullie de vraag of ik mijn kofferbakrand met banaan te wisselen kom. ( kofferbakbodem is al vervangen maar met bak en braad werk )


Er zitten veel plekjes zoals deze op , bij dit geval moet de tank eruit en kaal maken. Dan hopen dat het niet door is.
Bij het voorraam zit ook een plek maar ik denk dat die wel door is. Dan zai ik het paravan hoekje(s) moeten vervangen.


Het motorblokje gaat er pas in de zomervakantie uit , dan wordt hij geverfd maar worden ook alle pakkingen en keerringen vervangen. Tevens alle slangen met klemmen waterpomp v-riem filters vloeistoffen ect. Motorruimte wordt meteen opnieuw gespoten , als ik het auto'tje geheel ga spuiten hoeft hij tenminste niet helemaal uit elkaar..
Het ruitenvloeistofreservoir wou ik eigenlijk onder een wielkast monteren maar dan moeten we tegen die tijdt maar bekijken.


In het midden van het raam en vooral linker hoek ziet er krokant uit, maar hoe erg het is zien we pas in januari als het raam er uitgaat.
Onder de koplampen is de roest niet door ( al 1 kant bijgewerkt ) , 1 deukje in het front ongeveer waar de koppeling zit.
1 koplamp was gebasten dus heb nu een andere set ervoor.

Hier de leukste plank van de nieuwe spullen :


Dan nog 1 vraagje hoe ik het dashbord het beste kan opknappen,

En de ergste barst :


groeten,
Levi

RE: Mini Chelsea

Vandaag een groot 'sinterklaas' cadeau gekocht. Bijna letterlijk , ik ben de spullen wel van te voren gaan bekijken maar toen lagen ze nog in een leeg zwembad en was het donker .


Sommige onderdelen kan ik echt gebruiken maar er zitten ook dingen tussen wat je zelden hoeft te vervangen maar de prijs was gunstig dus heb ik alles maar meegenomen. ( in de auto liggen nog groen getinte ramen en een achterbank ). De meeste onderdelen komen van een late 1300 cooper carb. en een leyland mini ik denk van 1977
Volgende week kijken of de 13 inch 165 banden erop passen, is 6j dus ik denk van wel.

groetjes,
Levi

RE: Mini Chelsea

Das een mooi kado van Sinterklaas :P
Zoiets zou ik ook wel in mijn schoen willen hebben :+) heb ik wel een grote schoen nodig :? ;)

RE: Mini Chelsea

Vandaag de ats velgjes erop gezet :
wieltje vervangen ,


uhm , dit is wel érg krap .


Als ik hem 2cm opkrik gaat het gelukkig wel met nog ruimte over. Mooi excuus om rode koni's en hi- lo's aan te schaffen..


Dit ziet toch al veel mooier uit als die stalen velgjes ,



groetjes,
Levi

RE: Mini Chelsea

Waarom slijp je de wielkast niet een stuk uit?
Dat is denk ik een mooier oplossing dan dat je hem hoger op zijn willen zet,

Die velgen vind ik trouwens echt mooi d:)b

RE: Mini Chelsea

Het is maar wat je mooi vindt.
Nieuwe schokbrekers en andere veertrompetten hebben ook een functie bij dergelijke grote wielen.

RE: Mini Chelsea

Vindt je dit niet mooi Guy ?! , moet ik dan maar de Van overnemen zodat ik in joun ogen een mooie mini heb.. ?

En Hi-lo's zijn die trompetten ;) hihi

RE: Mini Chelsea

Ik had het uiteraard over het uitslijpen wat niet mooi zou zijn.
Hi-lo's en veertrompetten is mij bekend dat het ongeveer over hetzelfde gaat.

Over de van hadden we het al een paar keer, niet? Wordt vervolgd buiten het forum.

Guy.

RE: Mini Chelsea

als je hem niet verder uitslijp dan je verbreder zie je er niets van,
maar als je een 4x4 mini wil hebben kan dat natuurlijk ook

RE: Mini Chelsea

Nou ja mooi is het wel maar praktisch is het dan weer niet. Als je sportpack verbreders erop zet zie je niet dat de wielkast is weggeslepen maar ga hem dan nog maar eens terugbouwen naar origneel... Vandaar gewoon vindt ik de mini verhogen een veel beter plan danblijft hij me ook niet snel hangen op een drempel :P

RE: Mini Chelsea

verhogen komt je rij eigenschappen te goede...Ahum.. :x
gewoon uitzagen net onder de zwarte verbreders.. altijd goed..

moet toch al een nieuwe front op zeg je..
heb je nog tijd om te beslissen..kun je nu alvast zagen in het bestaande spatbord om te kijken hoever je moet,denk aan inveren en sturen tegelijk.. ;)

anders gewoon op 10 of 12 laten staan..kun je wel orginele spatborden houden..is het simpelst

RE: Mini Chelsea

Nou met de iets minder wordende rijeigenschappen kan ik wel leven als ik hem iets hoger leg. Ik kan deze velgen wel verkopen maar ik heb echt geen idee hoeveel ik hiervoor krijg ( iemand een idee ). Mocht dit meevallen valt het te overzien om dikke 12 inch wielen te kopen zodat ik mijn wielkasten kan besparen.

Ooit heeeel ver weg komt er toch een flipfront op met een 16flappertje. Het is niet de bedoeling om al het geld in een keer eraan uit te geven maar aangezien ik een reserve voorsubframe heb staan kan ik dit rustig gaan opbouwen.
Dus als dit plan doorgaat maakt het niet zo heel veel uit of er wel of niet 3 cm in de wielkasten uitgaan...

RE: Mini Chelsea

G-force schreef:

maar als je een 4x4 mini wil hebben kan dat natuurlijk ook




Ja meteen.. uhum

RE: Mini Chelsea

probeer eerst het verschil tussen 10"en 12"in het betere bochtenwerk... ;)

Daarna weet je voor jezelf genoeg. O:)

RE: Mini Chelsea

Weer dat flip front? Hum

RE: Mini Chelsea

Vindt het eigenlijk jammer ( de velgen zijn o zo mooi ) maar ze staan te koop. Ik ga niet slijpen in mijn mini ( toch niet in de wielkasten tenminste ).

Ik heb een mooie set 10 inch voorophanging zien liggen in het hok , dus er mogen echte dikke 10 inch sloffen op komen.

Verder heb ik nog stalen remslangen (voorkant) en 2 pancake luchtfilters gekocht ( 1 reserve ) , ook nog een koppakking voor het blok wat er nu in ligt. De cylinderkop zal er toch een keertje uit gaan om alles goed te controleren en wat dingen vervangen her en der ( in de kop bedoel ik dan ).

Ik heb flink wat geinvesteerd in gereedschap deze maand , een gedore momentsleutel ringratelset ( 10 delig , gedore , in inches ) leidingsleutelset ( 8 delig gedore) en een schroevendraaierset ( 3x raden... ook gedore) .
Op stage heb ik erg goede ervaringen met het duurdere gereedschap en ben er al volledig van overtuigd dat gedore voor het leven is ( net als bijv. facom )


groetjes,
Levi

RE: Mini Chelsea

Hier het gereedschap :

RE: Mini Chelsea

En nu maar zorgen dat het gereedschap in de garage niet door elkaar komt!
Alle minis kunnen in ieder geval afgemaakt worden.

Guy.

RE: Mini Chelsea

De garage begint nu al een stuk frisser uit te zien de 2 grootste muren zijn al gewit. De velgen zijn gereserveerd dus dat komt wel goed. Weer wat korter bij mijn doel :



Ik kan van iemand uit het dorp een imperial kopen zoals te zien op het eerste plaatje. Als hij de mini gaat verkopen zal ik er nog eens naar vragen.

Is het trouwens mogelijk om een complete motor met cooper remote shift in deze mini te zetten ? Er staat nog zoo'n blok in de schuur. Deze heeft als het goed is ook straigt cut gears :)

groetjes,
Levi

RE: Mini Chelsea

tamiyamini schreef:
Weer wat korter bij mijn doel

groetjes,
Levi




Dit is ook nagenoeg het "doel" wat ik voor mijn Mini wil, gaaf hoor! d:)b