Dutch Mini Rally (NL/BE)

Datum
-

De rally

Na de succesvolle editie van 2015 kon het natuurlijk niet uitblijven; the legend continues! In 2016 wordt alweer de 12e editie van de Dutch Mini Rally verreden. Nadat voor de edities van 2014 en 2015 Engeland werd bezocht zullen we in 2016 op het vaste land blijven. Voor de editie van 2016 heeft de organisatie de mooiste weggetjes van de Ardennen op de kaart opgezocht. Het concept waarbij er vanuit 1 hotel dagelijkse routes worden verreden is goed bevallen bij de organisatie en de deelnemers. En zaken die goed zijn moet je behouden. Daarom zullen we in 2016 ook weer een aantal routes gaan rijden vanuit 1 hotel.

Dag 1

Op woensdag 4 mei 2016 zal er aan het eind van de ochtend worden gestart vanuit het Van der Valk in Eindhoven, waarna rond Valkenswaard voor de sportklasse al de eerste hoofdbrekens opdoemen. Eenmaal in de Ardennen aangekomen gaat het echte werk beginnen. De eindbestemming van deze dag is hotel “Castel de Pont-a-Lesse” in Dinant. Dit prachtig in de bossen rond Dinant gelegen hotel zal voor de komende dagen onze uitvalsbasis zal zijn.

Dag 2

Op donderdag 5 mei wordt een Zuidwestelijke boucle gereden richting Couvin, een stukje Franse Ardennen, Bouillon en Rochefort waarbij eindeloze bossen aan de deelnemers voorbijtrekken. ‘s Avonds is er dan nog de altijd avontuurlijke nightstage (facultatief en met een apart klassement).

Dag 3

Vrijdag 6 mei  vertrekken de deelnemers voor een Oostelijke boucle richting Francorchamps, Stavelot en
La Roche. Na de meest kleine weggetjes en haarspeldbochten wordt die dag weer gefinisht in het schitterende hotel in de bossen rond Dinant.

Dag 4

Op zaterdagochtend  7 mei speelt de strijd zich in eerste instantie nog af rond Dinant. Na de lunch gaat het weer richting Nederland. Hier volgen nog een paar pittige kaartleesopdrachten voordat de deelnemers weer bij het Van der Valk in Eindhoven aankomen.
De deelnemers kunnen de bar gaan opzoeken en de rekenkamer zal koortsachtig te werk gaan om ervoor te zorgen dat we tijdens het live cooking diner bekend kunnen maken wie de 12e editie van de Dutch Mini Rally heeft gewonnen!

Lunch

Op veler verzoek zullen we ook dit jaar de deelnemers de mogelijkheid bieden te lunchen tijdens de rally. De organisatie heeft ervoor gezorgd dat iedere dag rond lunchtijd de controlekaart van de ochtend moet worden ingeleverd in een locatie waar ook geluncht kan worden. Deelnemers kunnen ervoor kiezen hier een lunch te nuttigen of elders in het dorp. Een uur later krijgen de deelnemers hun controlekaart voor de middag uitgereikt en kan men op pad voor het tweede deel van de dag.

Klassen

Deelnemen kan, zoals gebruikelijk, weer in 3 klassen. De Comfortklasse, de Toerklasse en de Sportklasse. De Comfortklasse is voor deelnemers met geen of weinig ervaring voor wie deelnemen het belangrijkst is. De Toerklasse is voor deelnemers met meer ervaring. Deze klasse zal dit jaar duidelijk eenvoudiger zijn en minder tijdsdruk kennen dan de Sportklasse welke voor de equipes met veel ervaring is bestemd.

Deelnemen?

Deelnemen aan de 12e editie van de Dutch Mini Rally kost € 1.150,-. Dat is, zoals altijd, inclusief alle hotelovernachtingen in Dinant  (incl. diner en ontbijt), het diner tijdens de prijsuitreiking in het Van der Valk in Eindhoven en alle zaken zoals duidelijke routeboeken, een schriftelijke uitleg van de te rijden route iedere dag, rallyschilden, deurnummers, etc.

Opties

Voor deelnemers die de ochtend van de start van de rally niet naar Eindhoven willen afreizen heeft de organisatie een deal gemaakt met het Van der Valk hotel in Eindhoven. Een 2 persoonskamer plus ontbijt kost voor de overnachting van 3 op 4 mei € 100,- . Het hotel heeft 20 kamers voor ons gereserveerd.

Deelnemers die na de prijsuitreiking op zaterdag 7 mei graag blijven overnachten kunnen dat doen voor € 100,-  (2 persoonskamer). Ook dat is inclusief ontbijt. Ook hier heeft het hotel 20 kamers in optie genomen.

Geef op het inschrijfformulier aan of je gebruik wil maken van de genoemde opties.

Inschrijven kan tot 1 maart 2016 via www.dutchminirally.nl