Rijgedrag bij ritten

Avatar gebruiker

Rijgedrag bij ritten

Door Eelke, 11 mrt 2007 09:40 Link


Beste rittenrijders,

Het bestuur heeft een klacht binnengekregen over het rijgedrag van sommige deelnemers aan de Hoeksche Waard Rit. In het kort komt het erop neer dat er geen rekening werd gehouden met andere weggebruikers (wandelaars werd "de vouwen uit de broek gereden").

De afzender van deze klacht benadrukte dat het om slechts enkele deelnemers ging en dat de meeste zich gewoon netjes gedroegen. Dit is wat ons betreft een indicatie dat het niet zomaar een zuurpruim is die graag klaagt, maar iemand met minstens enige realiteitszin. Dat betekent dus dat er waarschijnlijk inderdaad door enkelen op een onbeschofte manier over de wegen in de Hoeksche Waard gescheurd is. Overigens realiseren we ons ook dat het waarschijnlijk "toevallig" is dat er juist over deze rit een klacht binnenkwam.

In feite hebben we er nog geluk mee gehad dat de klager bij ons aanklopte, en niet direct naar bijvoorbeeld de gemeente is gegaan. Mogelijk gevolg daarvan zou namelijk zijn dat we een volgende keer niet meer welkom zijn in het betreffende gebied; voor de meeste ritten moeten vergunningen aangevraagd worden, die net zo makkelijk geweigerd kunnen worden. Hou er rekening mee dat je niet in je eentje ergens rijdt en dat dus niet alleen jij, maar vooral ook de club als geheel wordt aangekeken op jouw capriolen en daardoor in de problemen kan komen. In het ergste geval verziek je het voor je mede-Mini-rijders.

Hopelijk voelen degenen om wie het gaat zich aangesproken; we willen die personen oproepen de volgende keer zich bewuster te zijn van de mogelijke gevolgen van hun gedrag. Daarnaast hopen we hiermee wat algemeen bewustzijn te kweken, ook bij de mensen die zich altijd netjes gedragen maar anderen er op kunnen aanspreken, of die het misschien deze keer niet waren, maar de volgende keer twee keer nadenken voor ze met een extra straal gas langs een fietser of door een woonwijk scheuren.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de MSCN

Reacties kun je hier plaatsen.
You've just been Blok'ed
You've just been Blok'ed
Woonplaats: Zeist

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast