Registreren met Yahoo.com email-adres niet meer mogelijk

Avatar gebruiker

Registreren met Yahoo.com email-adres niet meer mogelijk

Door Eelke, 20 mrt 2007 08:31 Link


Beste mensen,

Ik heb helaas email-adressen eindigend op @yahoo.com moeten "bannen". Dit houdt in dat het niet mogelijk is om met een dergelijk email-adres nog te registreren. De reden is dat de meerderheid van de spam die we nog krijgen afkomstig is van gebruikers die geregistreerd hebben met zo'n adres.

Dit heeft geen gevolgen voor bestaande gebruikers. Als je al geregistreerd bent met een adres van Yahoo dan is er niks aan de hand, dat blijft (voor zover ik heb kunnen nagaan) gewoon werken. Trek aan de bel als je merkt dat er toch dingen mis gaan, want dat is ook niet de bedoeling.

We hebben de afweging gemaakt of het niet te beperkend is om een "grote" mail-provider als Yahoo te bannen, maar het blijkt dat dat "groot" in ons geval wel meevalt; slechts 50 van alle (~2800) geregistreerde gebruikers heeft een yahoo.com adres. Zet dat af tegen Hotmail, dat wordt gebruikt door meer dan de helft van de forummers.

Wil je toch erg graag registreren met een adres van yahoo.com, dan kan dat, maar dan moet je mij even mailen: eelke@minisevenclub.nl. Je kan natuurlijk ook ergens anders een email-adres aanmaken, zoals bij GMail.

Als je wil klagen, dan mag je dat bij mij doen, maar doe het vooral ook bij Yahoo, want die hebben kennelijk (want met bijvoorbeeld Hotmail of GMail hebben we dit probleem niet) hun abuse-regelingen niet goed voor elkaar. Ik heb ook gezocht waar ik misbruik van yahoo-adressen kon melden, maar niks gevonden. Het gaat voornamelijk over hoe je spam op je eigen yahoo-account kunt melden.

Groeten,

Eelke
____
Eelke Blok, You've just been Blok'ed
Ex-webmaster, achter de schermen bied ik wel eens een helpende hand.
1991 Cooper 1300 Diamond White (gerestaureerd)
"Small cars need big attitudes" -- EB
Volg mij op twitter
You've just been Blok'ed
You've just been Blok'ed
Woonplaats: Zeist

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast