E-mail-adressen niet langer "open en bloot"

Avatar gebruiker

E-mail-adressen niet langer "open en bloot"

Door Eelke, 13 nov 2008 14:55 Link


Met de upgrade van het forum is een belangrijke maatregel tegen spam actief geworden; als je aangeeft dat gebruikers je kunnen benaderen per email, dan is het niet langer zo dat je email-adres ook open en bloot op het forum staat.

Sowieso heeft deze instelling alleen invloed op geregistreerde gebruikers; gasten krijgen helemaal geen email-ikoontjes meer te zien (dit is verreweg de belangrijkste maatregel; zogenaamde harvesters, programma's die websites afzoeken op zoek naar email-adressen, vormen hierdoor geen bedreiging meer voor je inbox).

Maar, ook geregistreerde gebruikers krijgen je email-adres niet meer te zien, totdat jij er zelf voor kiest om een bepaald persoon je email-adres te geven.

Hoe werkt dat? Als je op het envelopje bij een gebruiker klikt, dan schotelt het forum je nu een formulier voor waar je je mail in kunt typen (je gebruikt voor die eerste stap dus niet meer je eigen mail-programma, zoals vroeger). Het forum stuurt de email vervolgens namens jou naar het email-adres van de ontvanger (en, als je daarvoor kiest, een kopie naar je eigen adres). Daarbij wordt jouw email-adres als antwoord-adres ingevuld; op dat moment kies je er dus voor de betreffende ontvanger jouw email-adres te geven. Jij hebt dan echter nog niet het adres van de ontvanger.

Als de ontvanger er nu voor kiest om op de mail te reageren, dan wordt die mail naar jouw mail-adres gestuurd en kunnen jullie verder communiceren via normale email (andersom geldt dus, als jij een email ontvangt via het forum, dan komt de ander jouw adres alleen te weten als je ervoor kiest op de mail te reageren).

Wil je de andere gebruikers toestaan om op deze manier contact met je te leggen via email, zorg dan dat de instelling "Gebruikers kunnen me contacteren per e-mail" op Ja staat in je Persoonlijke Instellingen.

We hopen dat op deze manier het gebruiksgemak vergroot wordt (je kunt op de vertrouwde manier emailen) zonder dat je je email-adres "te grabbel" hoeft te gooien.
____
Eelke Blok, You've just been Blok'ed
Ex-webmaster, achter de schermen bied ik wel eens een helpende hand.
1991 Cooper 1300 Diamond White (gerestaureerd)
"Small cars need big attitudes" -- EB
Volg mij op twitter
You've just been Blok'ed
You've just been Blok'ed
Woonplaats: Zeist

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten