Einde van een tijdperk: Mini Mailinglist

Avatar gebruiker

Einde van een tijdperk: Mini Mailinglist

Door Eelke, 17 okt 2009 14:32 Link


Na jaren trouwe dienst is het doek nu dan toch gevallen voor de Mini Mailinglist. Het bestuur was op zoek naar een nieuwe oplossing voor de email, omdat de oude oplossing niet meer voldeed. Een vraag die daarbij ook gesteld werd was: "Wat doen we met de mailinglist?" Eigenlijk was het antwoord, hoewel in elk geval voor mij persoonlijk confronterend - de mailinglist was voor mij de introductie in de digitale Mini-wereld - snel gevonden; de mailinglist wordt niet of nauwelijks gebruikt. Het mocht dus geen belemmering vormen, voor het geval de keuze zou vallen op een systeem waar de mailinglist niet (eenvoudig) mee naartoe te nemen zou zijn. Inmiddels is het zover en inderdaad, de mailinglist is niet meer. Het einde van een tijdperk.

In de hoogtijdagen van de mailinglist was deze het digitale medium waar Mini-rijders met elkaar van gedachten konden wisselen, zowel voor serieuze als minder serieuze zaken. De list was actief, met tientallen berichten per dag. Er zijn meerdere keren Mini Mailinglist Meetings georganiseerd. Hoogtepunt was de Recordpoging in 2001, die onder vlag van de Mailinglist, door een stel enthousiaste "listers" werd georganiseerd. De list had weinig tot geen concurrentie, behalve, op een bepaald moment, van een "forum" op de toenmalige website. Eigenlijk was dat meer een soort gastenboek; een lange lijst berichten, zonder enige vorm van moderatie, maar met de exposure van een webpagina. Dit forum was daarom geen lang beleven beschoren.

De tweede poging voor een forum op de site van de MSCN was succesvoller. Gebaseerd op het open source pakket phpBB streefde deze de mailinglist snel voorbij in populariteit. Een beperkte groep bleef echter de voorkeur geven aan de mailinglist, en daar is niks mis mee; het forum werd steeds populairder en verloor dat "knusse" gevoel dat de mailinglist wel had.

Toch nam de activiteit op de mailinglist steeds verder af, totdat deze nu tot nul gedaald is. Nu is dan, door de overstap naar een nieuw email-systeem, de list ten ruste gelegd. Een minuut stilte voor het heengaan van een trouwe vriend lijkt ons gepast.

Reacties in het topic in Wat en hoe.
____
Eelke Blok, You've just been Blok'ed
Ex-webmaster, achter de schermen bied ik wel eens een helpende hand.
1991 Cooper 1300 Diamond White (gerestaureerd)
"Small cars need big attitudes" -- EB
Volg mij op twitter
You've just been Blok'ed
You've just been Blok'ed
Woonplaats: Zeist

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten