Email versturen via de website, let op de geadresseerde

Avatar gebruiker

Email versturen via de website, let op de geadresseerde

Door Eelke, 30 okt 2012 08:32 Link


Het komt de laatste tijd regelmatig voor dat we een antwoord op een email, verstuurd via het forum, binnenkrijgen op de account forum@minisevenclub.nl. Daarmee komt de email dus niet bij de bedoelde persoon aan. Wat gaat er mis?

Ter voorkoming dat een email als spam wordt gezien, verstuurd het forum een email met als afzender het eerder genoemde forum@minisevenclub.nl. Daarnaast wordt de zogenaamde "reply-to" header gezet, met het adres van de werkelijke afzender. Dit zou ervoor moeten zorgen dat wanneer je de email gaat beantwoorden, het adres aangepast wordt en naar de juiste persoon wordt gestuurd. Het lijkt erop dat dit steeds vaker niet werkt zoals het zou moeten volgens de email-specificatie. Kennelijk zijn er providers die de header uitstrippen en/of email-clients die hem negeren. Hoewel ik er niks over heb kunnen vinden, kan ik me voorstellen dat reply-to tegenwoordig ook misbruikt wordt door spammers.

Het advies is om goed op te letten waar je een email naartoe stuurt. Let erop, als je op reply klikt, dat het juist adres ook getoond wordt; uiteindelijk is dat het adres waar je email naartoe zal gaan, nergens anders. De emails die het forum verstuurd vermelden, indien relevant, ook een gebruikersnaam van de afzender. Het advies, als je merkt dat het mis gaat, is om de betreffende persoon via een persoonlijk bericht op de site te benaderen, en de weergave van je email-adres uit te zetten in je profiel; dit voorkomt dat mensen je uberhaupt kunnen benaderen per email.
____
Eelke Blok, You've just been Blok'ed
Ex-webmaster, achter de schermen bied ik wel eens een helpende hand.
1991 Cooper 1300 Diamond White (gerestaureerd)
"Small cars need big attitudes" -- EB
Volg mij op twitter
You've just been Blok'ed
You've just been Blok'ed
Woonplaats: Zeist

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast