Maatvoering bouten en schroeven

Maatvoering bouten en schroeven

Door peter_peters, 04 nov 2018 10:30 Link


Ik ben druk bezig met het opbouwen van mijn mini. Echter heb ik de mini gekocht als bouwpakket, dus iemand anders heeft de auto uit elkaar gehaald en alle bouten en schroeven zitten in 1 bak. Ik zoek dus nu alles bij elkaar. Daar heb ik jullie hulp nodig. Wie weet de maat van de volgende bouten of schroeven of kan me vertellen waar ik dat kan vinden?

Schroeven nummerplaten
Bouten in de bodem voor het bevestigen van de accu
Schroeven grill
Bouten grill (en hoeveel?, 2?)
Bouten interieur (stoelen voor en bank achter?)
Alle moeren, bouten en schroeven van de kachel

Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen?
Stage 1
Stage 1

Avatar gebruiker

Re: Maatvoering bouten en schroeven

Door (b)engeltje, 04 nov 2018 13:23 Link


- Schroeven nummerplaten: gewone metrische boutjes voor nemen.
- De accu wordt niet bevestigd met bouten. Als het goed is zitten er 2 kleine hoekjes naast de accubak. Daar zitten 2 gaten in. Daar horen 2 omgebogen bouten in te zitten, die de accu-beugel aan kunnen spannen. Je kunt dit ook maken van 2 metrische bouten of oogbouten met vleugelmoeren.
- De grill zit vaak met parkers vast. Je kunt deze ook laten vervangen door blindklinkmoer en vastzetten met metrische boutjes.
- Hoeveel bouten/parkers de grill vasthouden is afhankelijk van jou. Vaak met 4-6 stuks. 2 aan de zijkanten, de rest aan de bovenzijde. Je kunt er ook voor kiezen om de 2 zijstukjes aan de grill te klinken, dan is de kans dat je ze verliest een stuk minder.
- De stoelen voor zitten met 2 bouten vast. De beugels op de kokerbalk zijn namelijk het scharnierpunt om de stoelen naar voren te laten klappen.
- De achterbank wordt over de felsnaad van de rugleuning gehangen. Aan de onderzijde horen 2 stalen flapjes te hangen. Deze zet je aan het plaatwerk vast met 2 parkers. Met deze parkers zit je ook de leren flappen van de zitting vast.
- Aan de achterzijde hangt de kachel in 2 beugels. Daar moeten 2 moeren op. Aan de voorzijde zijn het 2 parkers, die in schroefclipjes bevestigd worden.

Succes met het in elkaar zetten van de mini.
____
1999 Blauwe Forty voor de deur.
1989-er mijn eigenste mini. In ruste, te wachten op renovatie.

Voormalig bekend als jm_schel
Afbeelding
Babbeltje
Babbeltje
Woonplaats: Tegen de Belgische grens

Avatar gebruiker

Re: Maatvoering bouten en schroeven

Door Theo van den Bogaard, 05 nov 2018 08:36 Link


In dit geval is het misschien wel handig om een locatie te vermelden, misschien zijn er mensen in de buurt die eens willen/kunnen komen kijken/helpen om je wegwijs te maken.
Een werkplaatshandboek is dan ook wel handig voor jezelf, daar staan veel plaatjes in waaraan je in ieder geval kan zien hoe het in elkaar moet steken.

succes,
Theo van den Bogaard
____
Bini One
A library is an adjustable wrench for opening the head.--M. T. Anderson
The Librarian
The Librarian
Woonplaats: Tilburg

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten