Pagina 1 van de 1

winterstop mbt motorrijtuigenbelasting

BerichtGeplaatst: 09 okt 2015 16:25
door wim fournier
Voor Mini's van vóór 1987 geldt de 'overgangsregeling MRB, waarbij je niet meer dan een kwart MRB hoeft te betalen.
Alleen; in december, januari en februari mag je dan niet met je auto op de weg komen.
Toen deze regel ingevoerd werd, is er op gewezen dat voor geschorste auto's een regeling geldt, waarbij de mogelijkheid geboden wordt om daarmee wel clubactiviteiten te bezoeken en mee te maken als de auto maar verzekerd en apk gekeurd is.
Op de vraag, of je zo dus ook -met je auto in de overgangsregeling- gebruik kunt maken van deze uitzonderingsregel, is -aanvankelijk- officieel positief gereageerd.
Maar -natuurlijk- bij het uitwerken van deze regelgeving is er weer een zuinigerd op het frisse idee gekomen, dat deelnemen aan deze regering geen 'schorsing' is -in de zin der wet- en, dat er -dus- geen gebruik gemaakt kan worden van de uitzonderingsregeling voor de schorsing.
Het is begrijpelijk dat -ook nu weer- de FEHAC er hard tegenaan gaat om deze zotternij af te wenden.
In een bericht van vandaag (12-10) lees ik dat er voor half november uitsluitsel komt.

In het Kamer debat kwamen verscheidene partijen tegemoet aan de wensen, behalve de beide regeringspartijen -natuurlijk-.
Er zijn vijf moties ingediend, die er toe moeten leiden dat de bizarre uitzondering voor auto's die op gas of diesel rijden niet in aanmerking komen voor de 'overgangsregeling' vervalt, en dat de datum van 31 12 1987 die geldt als grens voor auto's die in aanmerking komen voor de overgangsregeling in beweging komt, zodat auto's die 25 (of 30) jaar oud worden in aanmerking komen.
Na het 'reces' zal de Kamer hierover stemmen.

Ik probeer u op de hoogte te houden.

Re: winterstop mbt motorrijtuigenbelasting

BerichtGeplaatst: 09 nov 2015 16:14
door wim fournier
Vandaag meldt de FEHAC:

De coalitiepartijen VVD en PVDA hebben deze moties afgestemd en hiermee lijkt iedere wijziging van de oldtimer MRB binnen deze regeringsperiode verkeken.

Het is duidelijk; we mogen niet zeuren.

Re: winterstop mbt motorrijtuigenbelasting

BerichtGeplaatst: 11 nov 2015 21:50
door wim fournier
Pieter Omtzigt, tweede Kamerlid voor het CDA, laat het er niet bij zitten en diende vandaag nog weer een amendement in, waarover donderdag 12 november wordt gestemd. De bedoeling is dat ook auto's die niet op benzine lopen van de 'overgangsregeling' gebruik kunnen maken en dat men daarvoor niet 'het volle pond' aan MRB behoeft te (blijven) betalen.
We zijn benieuwd hoe koppig VVD en PVDA hiertegenover zijn.

Re: winterstop mbt motorrijtuigenbelasting

BerichtGeplaatst: 30 nov 2015 15:58
door wim fournier
Vandaag -30 november- is een nieuw bericht van de FEHAC:
Morgen, 1 december, begint de winterstop ...
Was het tot nu toe alleen mogelijk voor geschorste voertuigen gebruik te maken van de Evenementenregeling, na een succesvolle lobby van FEHAC is dit nu ook mogelijk voor voertuigen in de Overgangsregeling met verplichte winterstop.

De winterstop geldt voor voertuigen in de Overgangsregeling. De Overgangsregeling is mogelijk voor motorfietsen, vrachtwagens en personenwagens (alleen benzine) met een datum eerste toelating (DET) vóór 1 januari 1988. Deze voertuigen worden in 2016 al 28 jaar oud.
Een voertuig in de Overgangsregeling mag van 1 december 2015 t/m 29 februari 2016 niet op de openbare weg rijden of staan.

In 2016 meedoen aan Overgangsregeling?
Om volgend jaar (weer) aan de Overgangsregeling mee te doen, maakt u vóór 31 december 2015 de Motorrijtuigen belasting (het kwarttarief met als maximum 122 euro) over.
Als u een voertuig heeft dat voor de Overgangsregeling in aanmerking komt, maar nog niet eerder heeft deelgenomen aan de Overgangsregeling, dan ontvangt u geen aanslag voor de MRB. Meldt het voertuig dan voor 31 december a.s. aan met het formulier van de Belastingdienst.
Op de site van de Belastingdienst staat hoe dat gaat.

Evenementenregeling
De Belastingdienst maakt deze week een nieuwe maatregel bekend rond de Evenementenregeling: Voertuigen in de Overgangsregeling kunnen zonder schorsen ook van de Evenementenregeling gebruik maken. Dit kan per kenteken gedurende maximaal twee dagen per kalenderjaar.
Het aanmelden van een evenement bij de Belastingdienst moet door de organisatie van het evenement tijdig (2 maanden voor datum evenement) gebeuren.
Formulieren daarvoor staan op de FEHAC-site.

Re: winterstop mbt motorrijtuigenbelasting

BerichtGeplaatst: 01 mrt 2017 10:47
door G-Bee
Yeah het is maart! :)

Re: winterstop mbt motorrijtuigenbelasting

BerichtGeplaatst: 01 mrt 2017 18:57
door EJPvdSteen
Yep...

Heb mijneerste rondje ook al weer gereden. Blijft leuk in het skeltertje. :D \:)/ 8)

Re: winterstop mbt motorrijtuigenbelasting

BerichtGeplaatst: 28 feb 2018 09:41
door wim fournier
Om hoe laat (vroeg) ben je vertrokken?

Re: winterstop mbt motorrijtuigenbelasting

BerichtGeplaatst: 28 feb 2018 11:01
door G-Bee
Nou nog één nachtje slapen, maar nu ligt er weer sneeuw! :|