Pagina 1 van de 3

Kwaliteit voorruit

BerichtGeplaatst: 24 nov 2002 22:10
door Jeroen
Heb ik vandaag ff mn BMW Mini Cooper gewassen, kom ik erachter dat er een steenslagputje in mn voorruit zit |:(
Dus dat wordt weer een ritje naar de dealer om hem te laten verwijderen :(

Ik hoorde laatst van iemand op de mailinglist dat zn voorruit in een jaar tijd al 2x vervangen is schade door steenslag :?

Zou er sprake zijn van een zwak glas ofzo? Zijn er toevallig meer BMW Mini-rijders die hier last van hebben gehad :?

BerichtGeplaatst: 24 nov 2002 22:14
door Tikka
Ik heb een collega met een Toyota Landcruiser die binnen 2 maanden al aan zijn 3e ruit bezig is. Lijkt wel of de ruiten tegenwoordig niet zo sterk meer zijn

BerichtGeplaatst: 24 nov 2002 23:09
door Maarten van den Akker
De mate van steen inslag ligt aan de vorm van de neus van het voertuig.

BerichtGeplaatst: 05 dec 2002 19:34
door Jeroen
Vandaag met de COOPER naar MINI Alkmaar geweest om het ruit te laten repareren. Het viel gelukkig mee, het was een "mooi" gaatje, wat vrij simpel te repareren was :)

Ook gelijk 2 nieuwe vloermatjes "gekregen", de oude mat voor de bijrijdersstoel was een beetje verminkt door een flesje bijtend zuur dat een druppeltje gelekt had :x

Voor de MINI-rijders onder ons; dit zijn echte hebbedingetjes. Er zit een prachtig lichtgrijs MINI-logo aan de zijkant van iedere mat. Ze zijn mooier dan de standaard matten :D

BerichtGeplaatst: 05 dec 2002 23:46
door quicksilver
Ja, hallo..........
jij KRIJGT ze
en die andere arme MINI rijders moeten ze betalen!! :)

BerichtGeplaatst: 06 dec 2002 18:00
door Jeroen
quicksilver schreef:jij KRIJGT ze


Nee helaas, 't was een beetje mijn eigen schuld |:(

Maar of er ooit een rekening gestuurd wordt hangt af van het feit of de verzekering dit dekt, en dat wist de dealer niet. De steenslag-reparatie zat wel bij de verzekering in :D

Groeten,
Jeroen
die vandaag door heel hard op de rem te trappen nu eindelijk een keer een bekeuring van 20 km te hard heeft voorkomen 8)
Stelletje @#$% hebben ze niets beters te doen dan achter een reclamebord argeloze MINI rijders het leven zuur te maken :(

BerichtGeplaatst: 06 dec 2002 19:42
door Mini Martin
Tikka schreef:Ik heb een collega met een Toyota Landcruiser die binnen 2 maanden al aan zijn 3e ruit bezig is. Lijkt wel of de ruiten tegenwoordig niet zo sterk meer zijn


Toen net de Golf III uit kwam stond ik ook bijna iedere maand bij de dealer voor een nieuwe ruit.
De derde ruit knapte spontaan bij een temperatuur van rond de -5 graden en het was alsof er een pak yoghurt over de ruit was uitgesmeerd.
Zag geen eene moer meer.
Achteraf bleek er iets in de constructie van de carrosserie te zitten waardoor de voorruit onder spanning kwam te staan. :?
Na een dag of twee de auto kwijt te zijn geweest was het probleem verholpen.

grtzz Martin

voorruit

BerichtGeplaatst: 11 jan 2003 21:38
door mdekker
Ha jeroen,

Heb zelf ook al een nieuwe voorruit in me cooper na 10.000 km. Er kwam rechts onderin zo schuin naar boven een scheur die steeds groter werd. Geen steenslag te zien, ja met een vergrootglas 1 heel klein pitje. Dealer zegt steenslag jaja........ Bij navraag daar bleken er al een stuk of 15 voorruiten van mini vervangen te zijn. Ze komen met het verhaal dat de mini heel erg stijf is en dat daardoor makelijker een scheur ontstaat. Op de mini2.com site staat ook veel over de voorruit.

Groetjes Michel

BerichtGeplaatst: 11 jan 2003 21:42
door oibrielle
en er zijn natuurlijk mensen (ik zal de berteffende collega maar even niet bij naam noemen ;)) die denken dat als je raam bevroren is en je moet krabben het sneller gaat met ene emmer warm water :D die was dus ook aan nieuw onverzekerd glaswerk toe ;) en dat terwijl zelfs de nieuwe mini niet zo'n dusdanig grote ramen heeft dat je de Titanic ermee kan laten zinken en dat je dus best wel even 5 min kan krabben :P

BerichtGeplaatst: 11 jan 2003 22:10
door Mini Martin
Toppunt van luiheid noem ik dat.
Misschien ff off-topic, maar ik had een buurman die zijn auto altijd warm liet draaien. Dit duurde meestal een 20 minuten.
Totdat op een dag zijn auto weg was.
Ik lachen natuurlijk en hij helemaal over de piss.
Nadat de blauwe buisjes waren gekomen om aangifte te doen, heb ik hem de sleutels terug gegeven met de vermelding erbij dat zijn auto twee straten verder op stond.
Was voor hem een leuke ervaring, en sindsdien krapt hij zijn ruiten schoon en start daarna pas zijn auto om vervolgens naar zijn werk te gaan.

BerichtGeplaatst: 11 jan 2003 22:12
door oibrielle
oe die's goed :) *onthoud dat voor de eerste de beste keer dat paps het zelfde doet :D

Torsering

BerichtGeplaatst: 16 jan 2003 15:31
door Lieke
Ook trotse eigenaar van nieuwe Cooper.
Ook ik heb al een nieuwe ruit en een theorie:
Omdat de ruit om de raamstijl is gevouwen torseert de ruit mee, als je dan steenslag hebt (en het vriest dat het kraakt) heb je grotere kans dat een putje uitgroeit tot een flinke barst.

Wel complimenten naar BMW binnen twee dagen vervangen!

voorruit

BerichtGeplaatst: 16 jan 2003 19:14
door mdekker
Ha Lieke,

Even een vraag is jou voorruit onder garantie vervangen of eigen verzekering.

Michel

Barst voorruit

BerichtGeplaatst: 17 jan 2003 09:39
door Lieke
Het is een lease-auto dus ik durf het niet met 100% zekerheid te zeggen. Maar we hebben op de zaak geen factuur gehad dus ik neem aan onder garantie. Als je het zeker wil weten wil ik BMW Financial wel even bellen. Laat me even weten.

Groetjes, Lieke

barst voorruit

BerichtGeplaatst: 17 jan 2003 12:26
door mdekker
Hoi Lieke,

Ja dat hoeft nu ook weer niet. Ik heb zelf prive een cooper me verzekering vergoed het wel, maar als elke 10000 km een nieuwe voorruit moet laten zetten word het een beetje vervelend. Het is volgens mij gewoon een probleem van de auto zelf, maar de dealer gooit het op steenslag.

ps wat voor uitvoering heb je zelf van de Cooper.

groetjes Michel