Pagina 1 van de 1

Radio blokkeert op "PHONE".....

BerichtGeplaatst: 18 okt 2011 20:29
door Inge
Ik heb een Cooper uit 2006 en sinds gisteren blokkeert mijn radio op "PHONE". Dat houdt in: de telefoon doet het prima, maar geen geluid van radio of CD. De handleiding geeft geen oplossing, dus van alles geprobeerd. Aan/uit, met of zonder telefoon, alle knopjes al eens ingedrukt. Helaas niets helpt. Weet iemand een oplossing zonder dat ik naar de garage moet?

Re: Radio blokkeert op "PHONE".....

BerichtGeplaatst: 18 okt 2011 21:06
door Eelke
Wat voor carkit heb je? Een originele? Af-fabriek of achteraf ingebouwd? Of een "after-market" (bijvoorbeeld Parrot ofzo)? Met name in het laatste geval, als het niet netjes is ingebouwd, kan het zijn dat het signaal dat bedoeld is om de radio te muten "kortsluiting" maakt. In dit geval niet zo erg als het klinkt, het mute-signaal werkt in principe door de draad aan "aarde" te leggen (d.w.z. de carosserie van de auto).

Ik wil niet uitsluiten dat het iets elektronisch is dat met een of andere knoppencombinatie weer op te heffen is, maar het lijkt me niet heel waarschijnlijk. Misschien is er nog iemand anders die een tip heeft.

Re: Radio blokkeert op "PHONE".....

BerichtGeplaatst: 18 okt 2011 21:22
door Inge
Achteraf ingebouwd denk ik. Hij zat er in toen ik hem kocht. Altijd onderhouden door de dealer (dus met dat inbouwen zit het wel goed, lijkt mij...). De carkit is een Nokia CR-23.

Re: Radio blokkeert op "PHONE".....

BerichtGeplaatst: 19 okt 2011 19:43
door Eelke
Zeker als het een Nokia carkit is zou ik er niet vanuit gaan dat de dealer die heeft ingebouwd. Overigens, ook dealers kunnen fouten maken :)

Op zich is het niet heel moeilijk om de radio uit te bouwen en te bekijken hoe e.e.a. is aangesloten. Ik heb al eens in een andere post beschreven hoe je de radio uitbouwt. Voert dat je te ver, dan toch naar de dealer, ben ik bang. We horen natuurlijk achteraf graag wat het was.

Re: Radio blokkeert op "PHONE".....

BerichtGeplaatst: 11 sep 2014 10:40
door B de B
Hallo allemaal!

Sorry dat ik inbreek in dit topic, maar ik heb denk ik een vergelijkbaar probleem. Mijn radio (Sony CDX-GT33U) in mijn classic Kensington deed het prima tot het moment dat ik ineens geen geluid meer had. Mijn speakers lijken in orde (de waarschuwings-piepjes nadat je het contact uitzet hoor ik wel gewoon, over mijn speakers) en het display van de radio werkt normaal. Volgens de handleiding zou het probleem kunnen zijn dat de ATT-functie (Attenuate-button) is geactiveerd. Het probleem is dat er op de radio zelf geen ATT-knop of functie aanwezig is, alleen op de afstandsbediening (die ik niet heb)... Vreemd.

Heeft iemand enig idee wat hier het probleem zou kunnen zijn? Zie ik iets over het hoofd? :?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Bas

Re: Radio blokkeert op "PHONE".....

BerichtGeplaatst: 11 sep 2014 13:16
door B de B
Never mind, zo'n resetbutton doet wonderen... *shame shame* O:)

Bas