Pagina 1 van de 1

Koplamp verstelmotor steeds vast

BerichtGeplaatst: 08 apr 2013 20:32
door 16jeffrey
Hallo allemaal,

Ik heb een herhalend probleem met de verstelmotor van mijn koplampen van mijn Mini Cooper 2003. Deze zitten steeds vast en blijft dan op de laagste stand staan. Het is bijna altijd de linker koplamp, de rechter heeft dit 1 keer gehad. De garage heeft er meerdere keren naar gekeken. Probleem heeft zich inmiddels al een keer of 5 voorgedaan. De koplamp wordt los gehaald en het motortje wordt met de hand heen en weer gedraaid om het weer los te maken. ze stellen dan alles weer bij en hij werkt weer even. 1 á 2 maanden later begint het gedoe weer. Als ik de koplamp wil verstellen dan gaat alleen de rechter op en neer, de linker gaat geen kant op, wel hoor je er een brommend geluid als je er bij staan. Het signaal komt dus wel over. De garage heeft me al eens gezegd dat een los motortje niet mogelijk is, als dit vervangen moet worden dan moet de hele koplamp worden vervangen... een dikke € 200,-

Heeft iemand van jullie hier ervaring mee of heeft iemand tips? Graag hoor ik ze!

Alvast bedankt.

Jeffrey

Re: Koplamp verstelmotor steeds vast

BerichtGeplaatst: 16 feb 2016 19:48
door Ton
Wel een aardig oude vraag intussen, maar is er een werkende oplossing voor? Ik heb het probleem ook maar nu zelfs op beide koplampen.

Als iemand mij kan vertellen hoe de koplampunit in elkaar zit kom ik er mogelijk ook wel uit? Info dus over die unit.

Re: Koplamp verstelmotor steeds vast

BerichtGeplaatst: 16 feb 2016 23:09
door 16jeffrey
Inderdaad alweer een poos geleden!

Bij mij zat hij af en toe vast. Gemiddeld 1 keer per twee maand. Ik had er een creatieve oplossing voor gevonden: motorkap openen en stevig dicht laten vallen zodat de koplamp een tik kreeg. Dit werkte en ik kon hem zo weer verstellen.

Re: Koplamp verstelmotor steeds vast

BerichtGeplaatst: 17 feb 2016 17:11
door Ton
Bedankt voor je snelle reactie, ik heb gisteren toevallig al één kant weer aan de gang gekregen door een paar tikken met een kunststof hamer bij het motortje. Vanmiddag de andere ook weer aan de gang gekregen op dezelfde manier. Komt op hetzelfde neer als motorkap hard dichtgooien, maar meer plaatselijk gericht. O:)
Ook direct nog even de ruitensproeier pomp vervangen. Mini is weer klaar voor de APK morgen.