De fan blijft draaien

De fan blijft draaien

Door RoosDenhaag, 24 okt 2014 19:52 Link


beste allemaal,

De fan blijft draaien van onze mini cooper s na dat we deze geparkeerd hadden en de motor uitschakelde. De fan gaat niet meer uit. Nu na 30 minuten de accu los gekoppeld. Wat kan er zijn? Kan ik het verhelpen? Graag verneem ik jullie reacties.. Alvast enorm bedankt
Bog Standard
Bog Standard

Avatar gebruiker

Re: De fan blijft draaien

Door wim fournier, 25 okt 2014 14:29 Link


Dit is een vrij simpel probleempje Roos. Ik zal je uitleggen hoe het werkt en dan kan je waarschijnlijk zelf het euvel verhelpen.
De ventilator staat voortdurend onder stroomspanning. Hij gaat draaien zodra de temperatuurvoeler contact maakt met 'aarde'.
Nu zijn er twee dingen mogelijk.
Het stroomdraadje wat vanaf de ventilator naar de temperatuurvoeler loopt komt ergens tegenaan en door het trillen van de motor is op den duur de isolatie van het draadje doorgescheurd, waardoor er daar 'aarde' is ontstaan. De ventilator draait dus steeds maar door. De temperatuurvoeler zit waarschijnlijk in de onderbak of bovenbak van de radiateur gestoken. Als je de motorkap opendoet en je kijkt van achteren tegen de voorkant van de auto aan dan zit daar de radiateur. In d bovenrand of in de onderrand zit een rond gat met een kraagje en daar zit de temperatuurvoeler ingeplugd. Een draadje gaat daarvandaan naar de ventilator. Volg het draadje en als het ergens tegenaan komt kijk daar dan of de isolatie 'door' is. Doe daar dan een cellotape je om en rijden maar.
Is het draadje nog helemaal heel, dan is de temperatuurvoeler stuk. Laat er dan maar een nieuwe in zetten.

Laat je even weten hoe het probleem is opgelost?
____
kennis en vaardigheid beklijft door ze te delen
Twin-cam eight port
Twin-cam eight port
Woonplaats: Maarssen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast