Lekkage voordeuren

Lekkage voordeuren

Door Dsteutel, 13 jul 2015 15:21 Link


Iemand bekend met lekkage bij de voordeuren van mini one?

Ik heb al enige tijd lekkage wat loopt vanaf mijn deurrubber (vooral in het midden, het water komt boven op mn deurrubber en loopt dan gelijdelijk naar binnen. Alleen bij stilstaan in de regen en niet door rijden(dus niet vanaf de onderkant).

Op dit moment rijd ik zonder deur paneel rond en na de regen van vandaag zie ik toch wel water binnen in mn deur liggen. Dit zal ongetwijfeld vanaf de buitenkant van mijn raam naar binnen lopen, het is niet heel veel water maar het loopt wel ergens vanaf mn deur over mn deurrubber de auto in.. Soms ligt er uiteindelijk wel een plas van 1 cm...

Iemand enig idee hoe ik het kan oplossen?

Bedankt alvast!
Bog Standard
Bog Standard

Avatar gebruiker

Re: Lekkage voordeuren

Door wim fournier, 13 jul 2015 15:59 Link


dit lijkt me duidelijk een kwestie van de deurrubbers, die niet goed afdichten.
Voel even rondom de deur of het rubber goed vast zit, waar het vastzit. Als je het zonder moeite van de plek af kan trekken waar het vast hoort te zitten, dan kruipt daar water er tussen door. Dat kan je met spuitlijm beter vastlijmen.
Dan is er de 'andere kant' van het rubber, wat moet aansluiten in de sponning. Kijk eerst of het rubber wel dik genoeg is, om de ruimte tussen de deur en de sponning overal af te sluiten. Met name op de plaats waar je vermoedt dat het lekt. Als het rubber wel 'aansluit' tegen de sponning, kan je daar met een vinger wat vaseline in de sponning smeren. Je hebt kans dat dat genoeg helpt.
Moet je vaststellen dat het rubber ergens de sponning niet raakt, kijk dan in hoeverre je de deur in zijn ophanging kunt verstellen zodat het rubber wel afsluit. Soms is een millimeter genoeg.
Tenslotte, wanneer dit niet genoeg helpt, kom dan naar een clubdag of zo, waar je 'de handelaren' vindt. Daar tref je mensen bij die 'rubbers' in hun assortiment hebben. Dan zoek je een dikker rubber uit en plak dat op je sponning waar het nu lekt.
Wanneer de auto weer is opgedroogd na een rit kan je op de deurrand zien waar het water er door kon aan de sporen die dat achterlaat op de lak. Ook in regenwater zit 'residu' wat zijn sporen achterlaat.
Laat je ons weten of 'het' gelukt is?
____
kennis en vaardigheid beklijft door ze te delen
Twin-cam eight port
Twin-cam eight port
Woonplaats: Maarssen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast