Europlus verzekering

Europlus verzekering

Door Martijng, 08 apr 2004 14:15 Link


Ik ben sinds kort trotse eigenaar van een Mini Cooper uit Duitsland. Ik heb hem gekocht bij een BMW dealer in Stutgartt met een jaar garantie van BMW (Europlus). Nu brand het ledje dat mijn air-bag niet werkt dus ik naar de BMW garage in Alkmaar om dit kleine probleem te verhelpen. Willen ze mij niet helpen omdat ik een Europlus verzekering heb en hun slechte ervaringen hebben met dit (declareren van de kosten bij Europlus) Heeft iemand ook ervaringen gehad met dit probleem en zoja hoe heb je dat opgelost?

Vr. gr. Martijn Groen
Bog Standard
Bog Standard

Avatar gebruiker

Re: Europlus verzekering

Door flyguy, 28 jul 2004 14:22 Link


Zoals je ziet kom ik hier niet zo vaak! ('t is maar een paar maandjes later O:) )
Als je deze vraag nou op mini2.nl had gesteld had ik 'm wel gezien.
Ik reageer toch maar even mocht iemand hier later nog een keer mee te maken krijgen.
Ik heb ook europlus en heb al 2 keer problemen gehad (ook een keer airbag lampje; voorzichtig zijn als je onder je stoelen stofzuigt! ;) ) De 1e keer dat ik een probleem had heeft MINI tilburg het bij Europlus geclaimed (en gekregen). De 2e keer heb ik maar gewoon betaald en zelf bij Europlus geclaimed, dat kan dus ook. Gewoon effe Europlus bellen.
Beide keren kreeg ik overigens hetzelfde verhaal als jij te horen van de dealer.

Is het met het lampje allemaal nog goed gekomen?
Bog Standard
Bog Standard

Europlus verzekering

Door Martijng, 28 jul 2004 14:37 Link


Het lampje is inderdaad het contact onder de stoel. Voor de rest met de verzekering is alles goed gekomen. Ik ben nu naar een dealer gegaan in Amsterdam even wat meer moeite maar hun regelen alles. Dat is service. Bij de dealer in Alkmaar werd ik onfatsoenlijk behandeld met opmerkingen van "Oh de auto komt uit Duitsland. Dan mag je er ook wel wat meer moeite voor doen omdat je al een voordeel hebt" Net alsof ik gestraft moet worden omdat ik mijn auto heb geimporteerd. Ik begrijp ook niet wat ze nu zo moeilijk doen met die Europlus verzekering. Het is toch niet zo moeilijk wat ik begrijp.

Maar bedankt voor je bericht.
Bog Standard
Bog Standard

Avatar gebruiker

Re: Europlus verzekering

Door Remco T, 28 jul 2004 19:46 Link


Je mag de dealer erop wijzen dat deze zijn verantwoordelijkheden nakomt. Dat de dealer de eerste commissie heeft gemist omdat jouw auto uit duitsland komt is alleen ten voordele van jouw portemonnee.

De dealers hebben zich geconformeerd aan het internationale dealernetwerk. De europlus garantie geeft het voordeel dat je overal in europa terecht kan om je weer veilig op weg te helpen. De gemakkelijke weg is misschien wel prettig voor de dealer, maar geen service.
Als europlus in NL niet werkt moeten de dealers daar de organisatie op aanspreken, niet de klanten die er gebruik van maken.
____
Co's Miniloos
Cooper S
Cooper S
Woonplaats: Utrecht

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast