Pagina 1 van de 4

Knopje met pedaal

BerichtGeplaatst: 01 mrt 2004 12:05
door Inimini
Ik weet niet of ik hier ook al in mag posten als het andere nog niet is opgelost maar eh, ik zit met het volgende: Hieronder staat een foto van een klokkie, daar gaat het nu even niet over, maar onderaan zitten de rij knopjes van het licht, alarmlichten etc. maar waar is nu dat 2e knopje voor??? Het veert meteen terug als je erop drukt en er staat zo'n soort pedaal op getekend? Ik weet dus niet wat het is en het zit in al mijn mini's!

Afbeelding

[Edit: titel terugveranderd - Eelke]

BerichtGeplaatst: 01 mrt 2004 12:16
door Eelke
Al vaak gevraagd, maar misschien lastig te vinden. Het lampje gaat aan als er iets mis is met je remsysteem (bij veel Mini's als er te weinig remvloeistof in het reservoir zit, maar da's niet bij allemaal volgens mij). Het knopje is om het lampje te testen, als je het knopje indrukt moet het aan gaan.

BerichtGeplaatst: 01 mrt 2004 12:42
door Inimini
ff testen, zou kunnen.... moment...
jep knopje gaat aan, maar blijft niet aan staan. Dus als de remvloeistof te laag komt dan gaat dit branden?

Okee, dan is het vraagstuk opgelost! Bedankt Eelke, had het eigenlijk ook gisteren moeten vragen, maar ja toen waren er andere dingen ter discussie. ;)

BerichtGeplaatst: 01 mrt 2004 13:05
door Theo
Nee als de remvloeistof te laag komt gaat het niet branden.. Het gaat enkel branden als je op de rem duwt en er druk verschil in het remsysteem aanwezig is, door bijvoorbeeld remvloeistof die weglekt aan een remcilinder.

BerichtGeplaatst: 01 mrt 2004 13:31
door Eelke
Is altijd zo fijn heh, dat Theo het zo goed weet |:(

Eelke schreef:(bij veel Mini's als er te weinig remvloeistof in het reservoir zit, maar da's niet bij allemaal volgens mij)


Dat was dus het andere mechanisme, dat ook voorkomt. Maar bij mij zit er toch echt een dopje op het reservoir van de rembekrachtiger; daarop zit de aansluiting die bij mijn Mini, en bij menig ander die ik gezien heb, naar dat lampje gaat. Mag je mij uitleggen hoe je daarmee een drukverschil binnen het systeem gaat ontdekken :)

BerichtGeplaatst: 01 mrt 2004 14:28
door mini7
Theo schreef:Nee als de remvloeistof te laag komt gaat het niet branden...


Dan gaat het juist WEL branden, dit knopje is ervoor, zoals Eelke ook al zegt, om te waarschuwen als er te weinig remvloeistof inzit. Als je erop drukt moet ie ook gaan branden, maar dat is alleen om te kijken of je schakelaart nog werkt.

Theo schreef:Het gaat enkel branden als je op de rem duwt en er druk verschil in het remsysteem aanwezig is, door bijvoorbeeld remvloeistof die weglekt aan een remcilinder.


Als dit zo was was het een stuk makkelijker om te ontdekken of er een remcilinder lekt... Uiteindelijk zal het knopje wel gaan branden ja, maar pas als er zoveel remvloeistof is weggelekt dat er te weinig in je reservoir zit.

BerichtGeplaatst: 01 mrt 2004 14:34
door Eelke
Volgens mij heeft iedereen gelijk, want zoals ik al zei en nu nog eens probeerde te benadrukken zijn er volgens mij twee systemen in omloop.

2 Systemen

BerichtGeplaatst: 01 mrt 2004 14:59
door G-Bee
Klopt er was eerst een waarschuwingssysteem voor DRUKVERSCHIL tot de type 3 hoofdremcilinder (dacht ik uit mijn blote kop, vooral belangrijk voor diagonaal gesplitte systemen) en daarna type 4 was het niveau schakelaar, heel verwarrend allemaal.

BerichtGeplaatst: 01 mrt 2004 15:35
door Inimini
en wat moet ik daar nu mee? met al die info??? waarschuwd het lampje mij als er iets mis is? en kan ik dan nog verder rijden?

BerichtGeplaatst: 01 mrt 2004 15:40
door Theo
Kijk ik weet het niet altijd beter meningen verschillen, maar erg lullig om dit te omschrijven. Als ik vanaf de foto te werk ga dan heeft inimini geen reservoir dat aan geeft dat het lampje gaat branden als het remvloeistofpeil zakt.

Dit systeem is in een tandem HC toegeast maar ook in de oudere katagorie, deze hebben een aparte drukverschil waarschuwingsautomaat.

geknipt en weggegooid de mini raakte hierdoor in slip

Ehm

BerichtGeplaatst: 01 mrt 2004 15:43
door G-Bee
Ehhm om welke mini gaat het? Welk bouwjaar? Is je reservoir trouwens doorzichtig / zie je hoe hoog het vloeistof niveau is? :|

BerichtGeplaatst: 01 mrt 2004 15:47
door Theo
mini7 Dat lampje is aangesloten op een teflon schakelaar en de druk verschil waarschuwings automaat werkt enkel op druk verschil het woord zegt het al. Zonder druk gaat dat lampje niet branden.
Juist als er een lekkage is is er ook een drukverschil in het remsysteem, en waarschuwt voortijdig dat er iets niet klopt zodat je niet zonder olie komt te zitten in het reservoir.

BerichtGeplaatst: 01 mrt 2004 15:50
door CMC
Theo schreef:Als ik vanaf de foto te werk ga dan heeft inimini geen reservoir dat aan geeft dat het lampje gaat branden als het remvloeistofpeil zakt.

De meeste Mini's met een middenklok hebben dit systeem van drukverschilwaarschuwing, maar kunnen omgebouwd zijn naar een nieuwere HRC, die wel een vloeistofniveauwaarschuwing heeft.
Het is het eenvoudigst te zien aan de HRC: zit er een dopje met twee draadjes op, is het een niveau-waarschuwing.

Herstel

BerichtGeplaatst: 01 mrt 2004 15:50
door G-Bee
Herstel vanaf type 3 werd het een niveau waarschuwings schakelaar + lampje :|

Re: Ehm

BerichtGeplaatst: 01 mrt 2004 15:51
door Inimini
G-Bee schreef:Ehhm om welke mini gaat het? Welk bouwjaar? Is je reservoir trouwens doorzichtig / zie je hoe hoog het vloeistof niveau is? :|


Bouwjaar is 1977, Mini special, doorzichtig reservoir en ik kan het dus zien!