Elektriek probleem achter het contact

Avatar gebruiker

Elektriek probleem achter het contact

Door Ycreak, 22 jan 2019 21:50 Link


Hoi allemaal!

mijn 1995 SPI Mini (Billy) heeft afgelopen week een elektriekprobleem ontwikkeld waar ik absoluut niets van snap. Het begon met een stationair goedlopende auto, maar bij gasgeven vloog de voltmeter alle kanten op en ging de radio aan en uit (mijn multimeter over de accu bleef netjes 14 volt aangeven). Daarna bij een testrit herhaalde dit zich en sloeg bij gasgeven de toerenteller op hol en besloot de motor ermee op te houden. Bij het opnieuw starten kuchte de startermotor één keer en dat was het. De richtingaanwijzers werkten nog, maar stopten met knipperen zodra het rempedaal werd ingedrukt (en gingen weer aan bij het loslaten). Ik heb daarop mijn geoxideerde zekeringen schoongemaakt, maar nu doet niets het meer wat achter het contact zit (remlichten, richtingaanwijzers, starter, enz.) De overige elektriek zoals verlichting, claxon en interieurverlichting werkt nog prima. Nu is m'n erwtje ietwat roestig, maar ik kan niets aan kapotte of slecht contactmakende kabelbomen vinden. Ook de accu, zijn aarde en het contact zelf werken correct. Problematisch is wel dat uit de kabel richting het contact 6 volt lijkt te komen. Enig idee waar ik zou moeten zoeken? De bobine wellicht omdat het gasgeven problematisch was voor de elektriek? Of een lekstroom in de kabelboom van de dynamo naar de radio?
____
Harder Billy! Trek die Porsche eruit!
Bog Standard
Bog Standard
Woonplaats: Veenendaal

Avatar gebruiker

Re: Elektriek probleem achter het contact

Door Ycreak, 23 jan 2019 15:27 Link


Blijkbaar was het één van de bruine kabels uit de starter. Was finaal afgebroken binnen zijn beschermhoesje! Opgelost :D
____
Harder Billy! Trek die Porsche eruit!
Bog Standard
Bog Standard
Woonplaats: Veenendaal

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 3 gasten