Pagina 1 van de 1

temperatuurmeter innocenti mini cooper

BerichtGeplaatst: 09 apr 2019 08:36
door Cees M.
Voordat ik mijn vraag stel zal ik me even voorstellen. Ik ben Cees, woon in de gemeente Elburg en ben sinds een half jaar een tot cabrio omgebouwde innocenti mini cooper (B39) aan het opknappen.
Bij het terugplaatsen van het bekende inno-dashboard kwam ik er achter dat de temperatuurmeter (aqua), als de auto niet op contact staat, niet op 0 graden staat maar ergens tussen de 60 en 70 graden :? . Als ik de auto op contact zet, slaat de meter (te snel?) terug tot 0. Het lijkt er zelfs op dat de meter zover naar de 0 (= naar links) uitslaat dat deze niet verder kan. Enige idee wat het probleem zou kunnen zijn?

Re: temperatuurmeter innocenti mini cooper

BerichtGeplaatst: 09 apr 2019 22:51
door DanielM
Hmm vreemd fenomeen, het enige wat ik kan aanbieden is dat de temperatuurzender in de kop anders is voor Jaeger/Veglia water meter in het Inno dashboard dan de Smiths meters uit Engelse Mini's. De weerstand is anders, daardoor zou hij verkeerd uitlezen, maar of hij dan onder 0 zou uitslaan bij geen contact lijkt me stug. :?

Re: temperatuurmeter innocenti mini cooper

BerichtGeplaatst: 10 apr 2019 07:45
door Kees CCTP
Verkeerd om aangesloten :?

Kees.

Re: temperatuurmeter innocenti mini cooper

BerichtGeplaatst: 12 apr 2019 11:19
door Cees M.
Heb de auto nog niet gestart maar volgens mij niet verkeerd aangesloten. Op de meter zelf hebben de (blijkbaar) als isalator dienende 2 kuntstof ringen ook de kleuren die de kabels hebben, namelijk paars en blauw.

Op foto's van internet zie ik trouwens dat meer inno's het probleem hebben dat de temperatuurmeter op 70 graden bijft staan/hangen, ook als de auto niet op contact staat. :(

Re: temperatuurmeter innocenti mini cooper

BerichtGeplaatst: 14 apr 2019 19:42
door DanielM
Probeer anders Bertus Hengstman even aan te schieten, hij kent Innos en hun eingenaardigheden binnenstebuiten.

Re: temperatuurmeter innocenti mini cooper

BerichtGeplaatst: 22 apr 2019 20:39
door Cees M.
Inmiddels de auto na 7 maanden gestart. Temperatuurmeter werkt gelukkig. Helaas loopt de auto niet zonder de choke een stukje uit te trekken. Dat geldt ook als motor warm is. Carb afstellen lijkt me.