Gerbuikerservaringen Mini-vriendelijke garages

Avatar gebruiker

Re: Gerbuikerservaringen Mini-vriendelijke garages

Door taekeb, 22 dec 2011 07:20 Link


Dat is ook net hoe hoog je de lat wilt leggen. APK is een soort veiligheidsmarge. boven dat niveau valt nog een hoop te verbeteren tot het niveau: "een goede mini"!

Een mini is gewoon een lastig auto'tje, autoschade bedrijven maken ook liever hun handen vuil aan een moderne auto. Al dat lassen en pas maken van slecht passend plaatwerk valt altijd tegen. En na een paar jaar mag je weer. :) \:)/
____
www.miniprojects.nl
Yokohama! What else?!
Afbeelding
Sir Issigonis
Sir Issigonis
Woonplaats: Ter Aar

Avatar gebruiker

Re: Gerbuikerservaringen Mini-vriendelijke garages

Door miniminded, 22 dec 2011 10:04 Link


En als je zoiets nou alleen toepast op de verkoop van complete mini's. Het feit dat zoiets dan openbaar gemaakt kan worden zou de prijs/kwaliteit al moeten verbeteren. Garages zelf moeten dan natuurlijk ook de gelegenheid krijgen om zich openbaar (met toegewezen forum/bedrijfsnaam) in een desbetreffende discussie te mengen. Zo kunnen evt klachten opgelost/beargumenteerd worden.
____
.
Morris Mini 850 1964
Mini 1000 VAN 1979
Mini Cooper 1.3i 1996
Twin-cam eight port
Twin-cam eight port
Woonplaats: Zwolle

Avatar gebruiker

Re: Gerbuikerservaringen Mini-vriendelijke garages

Door (b)engeltje, 22 dec 2011 11:56 Link


Het feit dat er geen bedrijfsnamen genoemd mogen worden, tenzij echt noodzakelijk, ligt ten grondslag aan de het positief-negatief verhaal. Deze is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat bedrijven zich niet kunnen profileren en zichzelf dus de hemel in kunnen prijzen, of dat iemand een bedrijf compleet af kan kraken, terwijl een bedrijf hier helemaal niet op het forum komt.
Daarnaast moet je een geschil met een bedrijf ook niet via een forum oplossen, maar persoonlijk. Als een bedrijf daar uiteindelijk niet voor open staat, dan is dat hun probleem, maar daar hoef je niet heel Nederland en half België mee lastig te vallen.

Zoals al eerder aangegeven staat een adressenlijst mij wel aan. Het profileren van bedrijven, buiten de advertenties om, niet.
____
1999 Blauwe Forty voor de deur.
1989-er mijn eigenste mini. In ruste, te wachten op renovatie.

Voormalig bekend als jm_schel
Afbeelding
Babbeltje
Babbeltje
Woonplaats: Tegen de Belgische grens

Avatar gebruiker

Re: Gerbuikerservaringen Mini-vriendelijke garages

Door Ibexx930, 22 dec 2011 16:05 Link


Als een bedrijf daar uiteindelijk niet voor open staat, dan is dat hun probleem

Daar ben ik het niet mee eens. Ik zou erg blij zijn met een aanbeveling op het forum. Een waarschuwing dat een Mini specialist afspraken niet nakomt of slecht werk levert lijkt me ook erg prettig. Vind ik ook redelijk, het is uiteindelijk meestal niet hun probleem maar het probleem van de afnemer. Het is wel belangrijk dat een ondernemer zich kan verweren en dat kan dan ook. Ik ben zelf ondernemer en ik hou heel goed in de gaten wat er op internet over ons bedrijf wordt gezegd.

Natuurlijk zal er wel eens een onredelijk bericht verschijnen. Ik denk daarom ook dat het inderdaad een goed idee is om een koppeling met het aantal geplaatste berichten te maken. Als ik kijk naar Turbominis.co.uk dan zie ik daar 442 positieve reacties over bedrijven en 155 negatieve.
____
Afbeelding
Stage 3
Stage 3
Woonplaats: Haarlem

Avatar gebruiker

Re: Gerbuikerservaringen Mini-vriendelijke garages

Door Spherix, 22 dec 2011 16:10 Link


Bovendien zorgt kritiek er ook voor dat je als bedrijf scherp blijft, en eventueel zelfs verbeterd. Confrontatie als enkel persoon met een bedrijf kan al lastig zijn, door kenbaar te mogen maken om welk bedrijf het gaat heb je kans dat er meerdere mensen met eenzelfde probleem zijn en collectief kunnen optreden, samen sta je immers sterk. Nu hoop ik natuurlijk niet dat dit hiervoor gebruikt moet worden, maar ik heb ook wel met meerdere (met name webshops) bedrijven zaken gedaan als het op onderdelen aankomt, en over lang niet alle ben ik even tevreden. Ik stuur dan wel vaak de kritiekpunten naar een webshop maar ik geloof niet dat de meerderheid van de ontevreden mensen die moeite neemt, waardoor een bedrijf de kritiek vaak naar zich neerlegt en op dezelfde voet verder gaat.

Nederlanders zijn wel een stelletje zeikerds, en daar kan ik er ook eentje van zijn. Echter verwacht ik toch geen 'shitstorm' negatieve reacties, juist omdat het vaker goed gaat dan fout, en mensen 'hun' garage toch ook graag publiekelijk verdedigen als zij daar wel goede zaken mee hebben gedaan.
____
Afbeelding
'88 Mayfair, '83 Van, '92 John Cooper Si, '89 scheurijzer
Sir Issigonis
Sir Issigonis
Woonplaats: Purmerend

Avatar gebruiker

Re: Gerbuikerservaringen Mini-vriendelijke garages

Door taekeb, 22 dec 2011 19:35 Link


Geen motorrijders hier? Zie het motor-forum... Of de Tros radar achtige tranentrekkers. 9 van de 10 berichten zijn kansloze klaagliederen van mensen met teveel vrij tijd om van een mug een olifant te maken. Dan lees je dingen als: "Kutzaak, want ik moest een keer 15 minuten wachten om te horen dat de kettingsmeer op was". Lekker belangrijk joh.

Bedenk maar eens 3 bedrijven waar je graag komt en ga maar eens goed zoeken op internet. Je komt 9 van de 10 keer wel een negatief verhaal tegen...

Laatst ook een bedrijf van vrienden van me bij Tros Radar op tv neergezet als oplichters doordat ze een klant hadden die gewoon echt een mega zeikerd is. Die ging zo ver dat ze vervolgens even op tv werden neergezet als oplichters etc. Echt te sneu dat soort dingen.

Ik hoor liever gewoon van vrienden/bekenden hoe of wat, dan dat ik de vaak subjectieve meningen van Jan en alleman ga zoeken op internet.
____
www.miniprojects.nl
Yokohama! What else?!
Afbeelding
Sir Issigonis
Sir Issigonis
Woonplaats: Ter Aar

Avatar gebruiker

Re: Gerbuikerservaringen Mini-vriendelijke garages

Door Eelke, 27 dec 2011 09:12 Link


Een adressenlijst is er natuurlijk al, maar het bijhouden daarvan is te onhandig. Wordt aan gewerkt en is hopelijk binnenkort een oplossing voor.

Een hele belangrijke reden om geen "ervaringen" toe te staan is de moderatie-overhead. We zitten al niet echt ruim in het aantal moderators, en ik voorzie dat het toestaan van dit soort zaken gewoon extra werk met zich meebrengt. Er ligt namelijk wel ergens een grens, alleen ligt die veel minder duidelijk, en moet per geval besloten worden of iets nog nog wel of niet kan. Daarnaast worden wij, als forumleiding en als bestuur van de club, er verantwoordelijk voor gehouden en op aangesproken als het in de ogen van een bedrijf te ver gaat. Verder is mijn ervaring toch dat mensen eerder klagen dan dat ze positieve geluiden laten horen (zie ook de voorbeelden van Taeke; dat is dus echt iets waar ik voor pas en een heel belangrijke reden dat wij die regel hebben). Dat heeft misschien ook te maken met de vorm waarin e.e.a. gegoten is (zie verder).

Daarom hebben we al lang geleden ervoor gekozen om het op deze manier te doen, en ik zie nog altijd geen duidelijke aanleiding waarom de situatie veranderd zou zijn. Ons antwoord is altijd, er zijn genoeg gelegenheden om buiten het forum om ervaringen uit te wisselen. Kom naar de clubavond bij jou in de buurt, of naar een rit. Via het forum kun je in contact komen met mensen bij jou uit de omgeving, waarmee je prima kunt overleggen.

Wat ik hier en daar ook voorbij zie komen zijn "technische oplossingen". Alle reacties relateren aan een specifiek bedrijf, zodat je makkelijk kunt zien hoeveel positieve en hoeveel negatieve reacties er zijn. Want vergis je niet, je bent er niet met een gedeelte op het forum met een topic per bedrijf. Hoe zoek je daarin (want je wilt wel kunnen kijken welke et dichts bij jou in de buurt is)? Hoe weet je wat een positieve en wat een negatieve reactie is zonder alles te lezen en te turven? De antwoorden op die vragen zijn op zich duidelijk, maar niet zomaar mogelijk zonder "programmeerwerk".

Op zich is het ook wel de richting waarin ik een oplossing zou zoeken. En, surprise, regelmatig over nadenk, want geloof me, ik zie ook wel de logica erachter. "Iets met bedrijven" suddert al een tijdje in mijn achterhoofd, maar daarbij tellen dus niet alleen de gebruikersbelangen, maar ook de belangen van de club en van de mensen die het allemaal moeten bjhouden, plus de andere zaken die we ook graag nog eens gerealiseerd hebben. Ik heb al heel veel tijd zitten in de ontwikkeling van een nieuwe website, en er staan nog tig dingen op de verlanglijst.

Zomaar een streep door de forumregel over bedrijven denk ik dus niet. Een adressenlijst-plus is ook iets waar ik zelf al wel eens over heb nagedacht en dus ook al eens overwogen heb, maar is nog niet volledig uitgekristaliseerd en is ook iets dat door het bestuur goedgekeurd zal moeten worden. Als je weet hoe lang ik al met de nieuwe website bezig ben zul je ook begrijpen dat je daar dus beter niet op kunt gaan zitten wachten ;) Als je ervaring hebt met Drupal (PHP), MySQL, Git etc. en voldoende betaling hebt aan alle kennis die je opdoet, dan hoor ik graag van je.
____
Eelke Blok, You've just been Blok'ed
Ex-webmaster, achter de schermen bied ik wel eens een helpende hand.
1991 Cooper 1300 Diamond White (gerestaureerd)
"Small cars need big attitudes" -- EB
Volg mij op twitter
You've just been Blok'ed
You've just been Blok'ed
Woonplaats: Zeist

Avatar gebruiker

Re: Gerbuikerservaringen Mini-vriendelijke garages

Door Spherix, 24 jan 2012 17:21 Link


____
Afbeelding
'88 Mayfair, '83 Van, '92 John Cooper Si, '89 scheurijzer
Sir Issigonis
Sir Issigonis
Woonplaats: Purmerend

Avatar gebruiker

Re: Gerbuikerservaringen Mini-vriendelijke garages

Door jaapio1984, 25 jan 2012 08:49 Link


vraag je je wel af waarom status "Banned from Buying/Selling" is

Jaapio
____
Koos Miniloos.. maar voor hoelang...
Krullebol
Krullebol
Woonplaats: Marum

Avatar gebruiker

Re: Gerbuikerservaringen Mini-vriendelijke garages

Door Spherix, 25 jan 2012 09:02 Link


Yeh, ik ga er vanuit omdat het een bedrijf is, en die anders net als hier op marktplaats de boel volplempt. De gebruikte term voor zo'n status werkt weer niet mee imho ;)
____
Afbeelding
'88 Mayfair, '83 Van, '92 John Cooper Si, '89 scheurijzer
Sir Issigonis
Sir Issigonis
Woonplaats: Purmerend

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast