FAQ Site Algemeen

Avatar gebruiker

FAQ Site Algemeen

Door Eelke, 10 feb 2004 22:48 Link


Hier zijn een aantal veelgestelde vragen (Frequently Asked Questions, FAQ) uit de rubriek Forum Algemeen verzameld.

Login en registratie
Waarom kan ik niet inloggen?
Controleer allereerst je inloggegevens. Controleer of caps-lock aan staat. Kijk ook in je email of je geen activatie-e-mails hebt ontvangen van de forum software. Klopt dit alles, dan zou het zou kunnen zijn dat je gebanned bent. Is dat het geval, dan wordt dit gemeld tijdens het inloggen. In dat geval kan je het beste contact opnemen met de beheerder of webmaster van de site.

Waarom moet ik eigenlijk registreren?
Berichten plaatsen in de forums van de Mini Seven Club is voorbehouden aan geregistreerde gebruikers. De reden hiervoor is dat we op deze manier enige controle hebben over wie wat post. Mochten zich ongeregeldheden voordoen, dan is het voor ons erg moeilijk, zo niet onmogelijk, om te achterhalen wie zich misdragen heeft. Bovendien wordt het door de verplichting te registreren lastiger om via geautomatiseerde scripts reclameberichten ("spam") op het forum te plaatsen.

Gelukkig biedt registratie ook voordelen voor jou. Zo kun je je eigen Avatar (user icon) gebruiken en wordt bijgehouden hoeveel berichten je hebt geplaatst, waar een rang aan toegekend wordt.

Het registreren bestaat uit het invullen van een gebruikersnaam, email en wachtwoord, de overige gegevens zijn optioneel. Let er wel op dat je een geldig e-mail-adres invult, dit wordt namelijk gebruikt om je je account-informatie toe te sturen. Zonder deze informatie kun je je account niet activeren.

Als laatste nog een tip: kies een niet te ingewikkelde gebruikersnaam. De naam wordt gebruikt om weer te geven wie je bent op de forum-pagina's, maar ook om je in te loggen. Je zult zo nu en dan deze naam moeten invullen en dan is het lastig als het ...~~::--??//PiEtJe\??--::~~... is.

Maar wat voor naam moet ik dan kiezen?
Er blijft nog genoeg over natuurlijk. Je eigen (voor)naam is een goede optie. Je kunt ook je volledige naam gebruiken, maar houd er rekening mee dat dit een publieke website is die iedereen kan bekijken. Veel mensen kiezen er voor om een zogenaamde nickname te gebruiken, dat is wat anoniemer.

Waarom word ik automatisch uitgelogd?
Als je Log mij automatisch in niet aanvinkt bij het inloggen, dan wordt je na een bepaalde tijd uit veiligheidsoverwegingen weer uitgelogd. Indien je dat vakje wel aanvinkt blijf je ingelogd. Dit is echter niet aan te raden op een publieke PC op b.v. een universiteit of in een bibliotheek of Internetcafé.

Hoe kan ik vermijden dat mijn gebruikersnaam verschijnt in de online gebruikerslijst?
In je profiel staat een optie Laat niet zien dat je online bent. Indien je kiest voor ja ben je alleen zichbaar voor administrators en jezelf. Je wordt geteld als een verborgen gebruiker.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt! Wat nu?
Geen paniek! De wachtwoorden kunnen niet achterhaald worden (de codering is eenrichtingsverkeer), wel kan er een nieuw wachtwoord aangemaakt worden. Om dit te doen ga je naar de pagina 'Inloggen' en daar klik je op Ik ben mijn wachtwoord vergeten, volg hierna de instructies. Er wordt een wachtwoord opgestuurd naar het e-mail-adres dat in je profiel staat.

Ik ben geregistreerd maar kan niet inloggen!
Kijk eerst na of je je juiste gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingegeven. Indien deze goed zijn, dan kan het zijn dat je account nog niet geactiveerd is. Indien je een email hebt ontvangen volg dan de instrukties. Als je geen email hebt ontvangen, ga dan voor jezelf na of je een geldig emailadres hebt ingevuld bij de registratie. Een reden waarom activatie nodig is, is de mogelijkheid om misbruik van naamloze inzendingen te vermijden. Indien je zeker bent van het emailadres, neem dan contact op met het beheer van het forum.

Ik heb me een tijd geleden geregistreerd maar kan nu niet meer inloggen?!
De meest aannemelijke redenen hiervoor zijn; je hebt een onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord opgegeven (zoek de ze op in de email die je bij registratie hebt gekregen) of de administrator heeft je account gewist om bepaalde redenen. Je hebt mischien nooit iets gepost? Het is gebruikelijk voor forums om periodiek gebruikers te verwijderen die niets hebben gepost om de ruimte van de database te beperken. Probeer opnieuw te registreren en doe mee aan de discusies.

Hoe verander ik mijn instellingen?
Al je instellingen (indien je geregistreerd bent) zijn opgeslagen in de database. Om deze aan te passen, klik je de link Profiel, die te vinden is in het menu bovenaan elke pagina.

Kan ik mijn inlognaam veranderen?
Ja, maar maximaal één keer, en niet zelf. In het verleden is gebleken dat mensen soms een dusdanig andere naam kozen dat het erg verwarrend werd (met name oude threads, waarin via je gebruikersnaam naar een post van jou verwezen wordt, worden dan compleet onleesbaar).

Daarom mag je maximaal één keer je gebruikersnaam veranderen, onder de voorwaarde dat je een kort zinnetje in je signature opneemt met de vermelding wat je oude naam was. Bijvoorbeeld:
Code: Selecteer alles
[size=75]Vroeger was ik Haywire[/size]

Grootte 75 is het minimum hiervoor.

De reden dat het maximaal één keer is, is om ervoor te zorgen dat je echt goed nadenkt over je nieuwe naam en de Administrator geen overuren bezorgt. Denk bij het bedenken van een (nieuwe) naam eraan dat alleen jij de constante factor bent. Als je iets neemt dat op je Mini slaat, dan moet je je ook bedenken wat je doet als je op wat voor manier dan ook die Mini kwijtraakt. Neem dus bij voorkeur iets dat op jou slaat, niet op je Mini.

Heb je een goede naam bedacht en weet je zeker dat je er geen spijt van krijgt, mail of PM dan de Administrator. Je zal dan gevraagd worden om je signature aan te passen zodat blijkt wat je oude naam was (zodat het eerder genoemde bezwaar niet meer geldt). Daarna zal je naam aangepast worden en in een lijst worden opgenomen om bij te houden wie zijn/haar naamsverandering al opgebruikt heeft.

Waarom kloppen de tijden die ik op het forum zie niet?
Je moet zelf de juiste tijdzone opgeven in je profiel. Voor Nederland is dit UTC* plus 1 uur in de winter (CET, Central European Time) en UTC plus 2 uur (CEST, Central European Summer Time) in de zomer. Let op: de instelling is dus anders in de zomer- en wintertijd, als je wil dat de tijd blijft kloppen na omschakeling naar zomer- of wintertijd zul je je tijdzone moeten aanpassen. Dit is een eigenaardigheid van de forum-software, hopelijk wordt dit in de toekomst aangepast. Natuurlijk kun je je profiel alleen aanpassen als je een geregistreerd gebruiker bent. Dit is dus een mooi moment om je te registreren, als je dat nog niet hebt gedaan.
*: UTC: Universal Time Control, ook wel Greenwich Mean Time genoemd.

Kan ik het forum ook in het Engels of een andere taal instellen?
De voertaal van dit forum is Nederlands. Er zijn nogal wat aanpassingen aan de standaard vertaling van de forum-software aangebracht voor de Mini Seven Club Nederland. Aangezien verreweg de meeste gebruikers van het forum de Nederlandse taal spreken, is ervoor gekozen deze aanpassingen niet ook op andere vertalingen toe te passen. Daarom wordt alleen de Nederlandse vertaling aangeboden.

Hoe kan ik een afbeelding onder mijn gebruikersnaam zetten?
Er kunnen twee afbeeldingen staan onder een gebruikersnaam bij het bekijken van posts. De eerste is een afbeelding die afhangt van je rang. Afhankelijk van het aantal berichten dat je op het forum hebt geplaatst krijg je een bepaald aantal Mini-wieltjes. Ook zijn er enkele speciale rangen, die een andere afbeelding tonen op deze plek. Zo zijn beheerders van het forum herkenbaar aan een klein MSCN-logo'tje.

Onder de rang-afbeelding staat een grotere afbeelding, die Avatar genoemd wordt. Deze is persoonlijk voor elke gebruiker en kun je instellen in je profiel. Hiervoor moet je een plaatje van het juiste formaat op je computer hebben, en de locatie hiervan opgeven in je profiel.

Hoe kan ik mijn rang aanpassen?
Normaal gesproken kan dit niet (rangen verschijnen onder je gebruikersnaam in topics en je profiel). De rangen worden gebruikt om aan te geven hoeveel berichten je hebt gemaakt en om sommige gebruikers aan te duiden, bijv. moderators en administrators kunnen een speciale rang hebben. Misbruik het forum niet door onnodige posts te maken om zo sneller van rang te verhogen. Dit heeft geen zin, omdat een moderator of administrator in dat geval gewoon je aantal posts verlaagd.

Gebruik van het forum
Hoe post ik een onderwerp in een forum?
Dat is heel eenvoudig. Klik op de overeenstemmende knop in het forum of topic scherm. Je zult je wel moeten registreren om te kunnen posten (behalve in het forum Test, lees de daar geplaatste spelregels voor je daar post), de beschikbare mogelijkheden staan in een lijst onderaan het forum- en onderwerp-scherm (Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen, Je mag reacties plaatsen, enz.)

Waarom zijn er zo weinig mensen die hun berichten netjes met een aanhef beginnen en eindigen met een groet?
Wij als Mini-isten onder elkaar groeten elkaar natuurlijk voortdurend :) Daarom is het niet nodig om dit nog eens expliciet te doen. Aanhef en groet weglaten scheelt weer schermruimte. Een uitzondering vormt het eerste bericht in een onderwerp. Veel mensen vinden het toch prettig om hier een aanhef in te zetten.

Hoe kan ik een bericht bewerken of wissen?
Indien je geen beheerder of moderator bent dan kan je enkel je eigen berichten bewerken of wissen. Je kan een bericht bewerken door te klikken op de edit knop van de te wijzigen post. Indien er al iemand geantwoord heeft op je bericht dan zal er een kleine tekst aan je bericht toegevoegd zijn waneer je teruggaat naar het onderwerp. Deze geeft het aantal keer dat je je bericht bewerkt hebt aan. Dit gebeurt niet wanneer nog niemand heeft geantwoord en ook niet als moderators of administrators de post bewerkt hebben (zij zouden een bericht moeten nalaten wat ze hebben aangepast en waarom).

Het is gebruikelijk om, als je je bericht bewerkt, aan te geven wat je hebt veranderd tussen blokhaken. Dit kan een toevoeging aan het eind van het bericht zijn, of je kunt de aanpassingen zelf tussen blokhaken zetten. Merk op dat normale gebruikers geen berichten kunnen wissen zodra erop geantwoord is.

Hoe kan ik een signature/onderschrift/handtekening toevoegen aan mijn post?
Om een onderschrift toe te voegen aan een post moet je er eerst een aanmaken, dit kan je doen via je profiel. Bij het maken van een post geef je met het vinkje Onderschrift gebruiken aan of aan deze post je onderschrift moet worden toegevoegd. In je profiel kun je aangeven wat de standaardinstelling voor dit vinkje moet zijn.

Steeds maar dat forum controleren... Kan ik geen seintje krijgen als er een antwoord op mijn bericht is?
Ja, dat kan. Als je een nieuw onderwerp begint, heb je de mogelijkheid aan te geven of je een email wilt ontvangen als er iemand een reactie op je bericht plaatst. Vink de optie Waarschuwen via mail als er een reactie komt op dit bericht aan bij het maken van het nieuwe onderwerp als je van deze mogelijkheid gebruik wilt maken.

Je kan dit ook nog achteraf doen, door op de link "Dit onderwerp volgen" te klikken die onderaan de pagina staat. Volg je een onderwerp, dan staat er in plaats van deze link "Dit onderwerp niet meer volgen" om de e-mailtjes te stoppen.

Zo, mijn vraag is beantwoord, kan een mod nu mijn topic even op slot zetten?
Nee :) We zetten topics op slot als daar een specifieke reden voor is, zoals bepaalde overtredingen van de forumregels. Voor de rest laten we topics open staan, om de mogelijkheid open te houden voor anderen om in de toekomst nog reacties te kunnen plaatsen, bijvoorbeeld om verdere opheldering te vragen. Bovendien zetten we in de Markt-forums topics op slot zodra de advertentie van de eerste post voldaan is (zie ook de gebruiksregels die in de forums Aangeboden en Gevraagd staan).

Onderwerptypes
Wat zijn mededelingen?
Er zijn twee soorten mededelingen, gewone mededelingen en belangrijke mededelingen. Beide mededelingen bevatten informatie voor iedereen die de rubriek waarin ze verschijnen leest. Mededelingen zullen altijd bovenaan de onderwerpenlijst staan. Belangrijke mededelingen worden bovendien op iedere pagina van een onderwerpenlijst herhaalt. Mededelingen bevatten meestal belangrijke informatie en zou je zo snel mogelijk moeten lezen. Voor mededelingen die voor alle gebruikers van het forum van belang zijn is er een apart subforum Mededelingen. Zorg ervoor dat je posts hierin altijd leest.

Wat betekent "Op slot" bij een onderwerp?
Afgesloten onderwerpen zijn vergrendeld door de forum moderator of board administrator. Je kan niet antwoorden op afgesloten onderwerpen en elke poll die dit onderwerp bevat is automatisch beëindigd. Onderwerpen kunnen om verschillende redenen afgesloten worden. Het kan bijvoorbeeld een mededeling zijn die de moderators overzichtelijk willen houden, zonder reacties van gebruikers. Of het kan een onderwerp zijn dat al eens aan de orde is gekomen. Om te voorkomen dat informatie verspreid raakt over meerdere onderwerpen wordt dan het nieuwste onderwerp op slot gezet. We doen dat alleen als er ook links zijn geplaatst naar een bestaand onderwerp, anders zit je natuurlijk vast.

Wat is een poll?
Een poll is een soort opiniepeiling. Er wordt een vraag gesteld, waarna het mogelijk is om een van een vast aantal antwoorden te kiezen. Daarnaast kun je net als in een gewoon onderwerp reacties plaatsen, om bijvoorbeeld je keuze toe te lichten. Heb je eenmaal gestemd, dan kun je zien hoeveel mensen voor elk van de antwoorden gekozen hebben.

Kan ik ook zelf polls maken?
Nee, dit is voorbehouden aan het beheer van de site.

Waarom kan ik niet stemmen in een poll?
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen stemmen in een poll. Indien je geregistreerd bent en nog steeds niet kan stemmen heb je waarschijnlijk niet de nodige toegangsrechten.

Opmaak
Kan ik opmaak gebruiken, zoals vette of cursieve tekst?
Ja, dat kan, met BBCode.

Wat is BBCode?
BBCode is vergelijkbaar met HTML. Het is bedoelt om opmaak aan je berichten toe te voegen, zoals vette of cursieve tekst en genummerde lijsten. Omdat er nogal wat mogelijkheden zijn met BBCode is hiervoor een aparte FAQ opgesteld.

Kan ik HTML gebruiken?
Het is niet mogelijk om HTML te gebruiken. Voor opmaak van je berichten kun je gebruik maken van BBcode.

Wat zijn smilies?
Smilies, of emoticons zijn kleine grafische afbeeldingen die gebruikt kunnen worden om bepaalde uitdrukkingen of gevoelens te tonen met een klein plaatje, dat meestal een gezichtje voorstelt. Bijvoorbeeld in E-mail kan dit door enkele tekens te combineren, bijv. een dubbele punt en een haakje sluiten betekent blij of grapje (probeer het maar eens te typen, dan zie je wel wat we bedoelen), dubbele punt en haakje openen betekent triest. Op het forum worden deze codes vervangen door een echt plaatje. De volledige lijst van emoticons kan je zien op het postformulier. Probeer niet teveel smilies te gebruiken in je posts, ze kunnen een bericht al snel onleesbaar maken en een moderator kan beslissen de smilies te verwijderen of het bericht in zijn geheel te verwijderen. De meeste van deze smilies zijn geleend van het forum Gathering of Tweakers. O:), :O en :x zijn gemaakt door Dr_Crouton.

Kan ik afbeeldingen plaatsen?
Je kan inderdaad afbeeldingen opnemen in je berichten. Wat echter niet kan is een afbeelding plaatsen die je op je eigen PC hebt staan, de afbeelding moet toegankelijk zijn via Internet. Je kan een link plaatsen naar een afbeelding op een publiek toegankelijke web server, bijv. http://www.een-onbekende-plaats.net/mijn-foto.gif" onclick="window.open(this.href);return false;. Om de afbeelding te tonen gebruik je BBCode [img] tag. Meer informatie hierover kun je vinden in de FAQ BBCode.

Een upload-mogelijkheid voor foto's (zodat je ook foto's van je eigen PC kunt plaatsen) zal waarschijnlijk niet toegevoegd worden. De reden hiervoor is dat foto's veel opslagruimte nodig hebben en de MSCN niet de mogelijkheid heeft deze ruimte ter beschikking te stellen.

Als je geen eigen webruimte hebt, dan zijn er meerdere manieren om je foto's online te zetten. Je kunt een groep aanmaken bij http://groups.msn.com, of je foto's uploaden bij een speciale fotodienst zoals http://www.photobucket.com/, http://www.imageshack.us/ of http://picserver.student.utwente.nl/.

Ik heb een foto geplaatst, maar mensen zeggen dat ze hem niet zien. Hoe kan dat?
Veel aanbieders van gratis webruimte maken het onmogelijk om plaatjes vanaf een pagina te laden die niet op hun eigen servers staat (voorbeelden zijn MSN groups, Geocities, etc.). Als je zelf de betreffende pagina al eens bezocht staat de foto in de cache van je browser en zal deze daarom niet opvragen bij de betreffende server. Die hem dan dus ook niet meer kan weigeren. Daarom zul je zelf de foto wel zien (waardoor je dus niet direct doorhebt dat er een probleem is), maar mensen die de foto nog niet eerder geladen hebben zullen bot vangen bij de andere server.

Persoonlijke berichten
Wat zijn persoonlijke berichten?
Het forum heeft een mogelijkheid om berichtjes achter te laten voor individuele gebruikers. Een soort e-mail, maar dan opgeslagen op het forum. Het wordt ook vaak PM (personal message) genoemd. Alle mogelijkheden die je hebt in een normale forum-post heb je ook in een PM.

Hoe kom ik bij mijn persoonlijke berichten?
Bovenaan het forum, in het menu, staat een link. Heb je geen nieuwe berichten, dan staat er Je hebt geen nieuwe berichten. Je kunt wel op deze link klikken om bij de mailbox te komen. Heb je wel ongelezen berichten, dan verandert de link bijvoorbeeld in Je hebt 1 nieuw bericht.

Hoe weet ik of ik nieuwe berichten heb?
Er zijn een aantal manieren waarop je op de hoogte gesteld kan worden dat er een nieuw bericht in je inbox staat. Standaard staan deze aan, maar je kan ze in je profiel uitzetten.

De eerste manier is een popup-schermpje dat omhoog komt zodra je een nieuw bericht hebt. De tweede manier is een e-mail die naar je normale mailadres wordt gestuurd om je te vertellen dat je een nieuwe PM hebt. Als laatste is er natuurlijk nog de link in het menu. Die is er altijd en kan niet uitgezet worden.

Gebruikersrang en Groepen
Wat zijn Administrators?
Administrators zijn mensen met het hoogste controle niveau over het forum. Deze mensen hebben controle op alle facetten van het forum zoals permissies, bannen van gebruikers, aanmaken van gebruikersgroepen of moderators, enz. Zij hebben ook moderator toegang tot alle rubrieken.

Wat zijn Moderators?
Moderators zijn personen die individuele rubrieken volgen en in het oog houden dat alles goed verloopt. Zij hebben het vermogen om posts te bewerken, te wissen of te vergrendelen, ontgrendelen, verplaatsen, wissen en splitsen in het forum waar zij moderator van zijn. De belangrijkste taak van moderators is in het oog houden dat er niet off-topic (afwijken van de topic) wordt gegaan en dat er geen lasterpraat wordt gepost.

Wat zijn die wieltjes bij mijn naam?
De wieltjes zijn afhankelijk van je gebruikersrang; hoe meer berichten je hebt geplaatst, hoe hoger je rang wordt en hoe meer wieltjes je krijgt.

Welke gebruikersrangen zijn er?
Zoals uit het vorige antwoord bleek krijg je een rang die afhangt van het aantal posts dat je geplaatst hebt. De gebruikersrangen komen min of meer overeen met tuning-stages van Mini's.

 • Bog-Standard is een Engelse term en betekent zoveel als "komt zo uit de fabriek rollen".
 • Stage 1 t/m 3 zijn echte tuning-stages. Wat ze precies inhouden is niet altijd even eenduidig. Stage 1 betekent meestal een high-flow luchtfilter, een bijbehorend al dan niet ge-flow'd inlaatspruitstuk, een LCB (long centre branch) uitlaatspruitstuk en een sportuitlaat. Stage 3 voegt daar nog een geflowde cilinderkop en kleppentuimelaars met een rolletje (roller-tip-rockers) aan toe. Stage 2 hoor je eigenlijk nooit wat over, maar die hebben we voor de volledigheid toch maar toegevoegd.
 • Of Cooper S echt boven Stage 3 hoort is de vraag. De moderne "Works Cooper S" conversie voor carburateur en multi-point injectie Mini's is in principe een Stage 3-tuning met in het geval van de carburateur ook een conversie naar twee SU's in plaats van een enkele. In het geval van de moderne Cooper S wordt juist dit model, veel meer dan de One en de Cooper, nog verder getuned dan hij al standaard uit de fabriek komt. Vanwege de legendarische klank van "Cooper S", o.a. door de vele rally-overwinningen in de jaren 60, hebben we het toch maar zo gedaan.
 • Als laatste de twin-cam eight-port. Een twin-cam (dubbele (bovenliggende) nokkenas) met een eight-port (ook wel "cross-flow" genoemd) cilinderkop is zo'n beetje het bruutste wat je met een Mini-motor kunt uithalen, afgezien van opboren naar idiote slagvolumes. Niet voor de "faint-hearted", zoals onze Engelse vrienden zeggen.
 • De laatste rang, Sir Issigonis, valt een beetje uit de toon. Je moet echter weten dat Sir Alec Issigonis de ontwerper is van de Mini en zodoende op handen gedragen wordt door Mini-isten. Wie deze rang heeft bereikt op dit forum mag zich gerust naast hem scharen in de orde van groten in de Mini-wereld ;)

Kom op, wat zegt het nou hoeveel berichten iemand gepost heeft :? ?
Op zich niet zoveel. Verbind dus ook niet teveel waarde aan de gebruikersrangen, het is meer een grapje dan wat anders.

Wat zijn Gebruikersgroepen?
De administrators kunnen gebruikersgroepen aanmaken waar individuele gebruikers lid van gemaakt kunnen worden. Elke gebruiker kan lid zijn van meerdere groepen en elke groep kan andere toegangsrechten krijgen. Dit maakt het gemakkelijk voor de administrators om verschillende gebruikers als moderators van een forum te maken, toegang te verlenen aan een privé-forum, enz.

Hoe kan ik lid worden van een gebruikersgroep?
Om lid te worden van een gebruikersgroep klik je op de gebruikersgroepen-link bovenaan de bladzijde, je kan dan alle gebruikersgroepen zien. Niet alle groepen hebben open toegang, sommige zijn gesloten en andere hebben mischien verborgen lidmaatschap. Als de groep open is kan je een aanvraag tot toetreding doen door te klikken op de overeenstemmende knop. De gebruikersgroepvoorzitter moet uw aanvraag goedkeuren en kan je eventueel vragen waarom je lid wilt worden van de groep.

Hoe kan ik een voorzitter van een gebruikersgroep worden?
Gebruikersgroepen worden aangemaakt door de board admin en hij kiest ook een groepsvoorzitter.

Privé-berichten
Ik kan geen privé-berichten versturen!
Hier zijn drie mogelijke oorzaken voor; je bent niet geregistreerd en/of niet ingelogd, de administrator heeft privé-berichten uitgeschakeld voor het gehele forum of de board administrator heeft jouw recht om berichten te verzenden opgeheven. Is dit laatste het geval, dan zou je de administrator moeten vragen waarom.

Ik krijg steeds ongewenste privé-berichten!
Informeer de administrator door hem een kopie van het bericht te sturen. Hij zal dan actie ondernemen.

Ik heb spam of beledigende e-mail gekregen van iemand van dit board!
We vinden het spijtig dit te horen. Stuur een e-mail naar de board administrator met een volledige kopie van de email die je ontvangen hebt, het is heel belangrijk dat deze ook de headers bevat (deze geven details van de gebruiker die de email heeft gezonden). De administrator zal nu voor zover mogelijk actie ondernemen.

Huiskamer
Wat zijn die huiskamer-rubrieken waar mensen het over hebben? Ik zie niks :?
Er is een aantal rubrieken op het forum die bedoeld zijn ter vervanging van een aantal heel grote topics waarin vriendengroepjes met elkaar kletsten. Deze rubrieken zijn verzameld in de categorie "Huiskamer". Omdat het een redelijk aantal is, is er voor gekozen om deze rubrieken niet standaard zichtbaar te maken. Je bent echter meer dan welkom om mee te doen. Er zijn een aantal gebruikersgroepen die corresponderen met de rubrieken. Als je lid wordt kun je de rubriek zien op de voorpagina, inkijken, en meelezen en -praten.

Wanneer mag ik lid worden van zo'n gebruikersgroep?
Altijd! De gebruikersgroepen zijn puur een mechanisme om mensen die de rubrieken niet willen zien tegemoet te komen, niet om mensen buiten te sluiten. Helaas kan het toegang krijgen tot een Huiskamer-rubriek niet handiger, anders hadden we dat zeker gedaan.

Welke gebruikersgroepen zijn er?
Nogmaals, je mag altijd lid worden, er zijn geen voorwaarden. Je hoeft dus ook niet persee uit de betreffende regio te komen.

Momenteel zijn er de volgende gebruikersgroepen met een eigen klets-rubriek:
 • Noord
  Voor Mini-rijders uit de Noordelijke Provincies en andere geïnteresseerden (Clubavond Heerenveen)
 • Overijssel
  Voor Mini-rijders uit Overijssel en andere geïnteresseerden (Clubavond Nijverdal)
 • Gelderland
  Voor Minirijders uit de Betuwe, Veluwe, regio KAN (Knooppunt Arnhem Nijmegen) en de Achterhoek en alle andere geïnteresseerden (Clubavond Duiven)
 • Noord-West
  Voor Mini-rijders uit Noord-Holland, Flevoland en Utrecht en andere geïnteresseerden (Clubavond Huizen)
 • Zuid-West
  Voor Mini-rijders uit Zuid-Holland en Zeeland en andere geïnteresseerden (Clubavond Delft)
 • Brabant
  Voor Mini-rijders uit Brabant en andere geïnteresseerden (Clubavond Tilburg)
 • Limburg
  Voor Mini-rijders uit Limburg en andere geïnteresseerden (Clubavond Swalmen)
 • Vlaanderen
  Voor Mini-rijders uit het Nederlands sprekende deel van België en andere geïnteresseerden
 • MCCIO/MATW
  Voor leden van de MCCIO (Mini Camping Club in Oprichting) en MATW (Mini's Around The World) en andere geïnteresseerden
Klik in het menu bovenaan de pagina op "Gebruikersgroepen" om lid te worden van een van de groepen. Meer informatie over gebruikersgroepen vind je onder het kopje Gebruikersrangen en groepen hierboven.

phpBB 2 vragen
phpBB? Wat is dat?
In tegenstelling tot de rest van de site is het forum niet in eigen beheer ontwikkeld. "Onder de motorkap" werkt phpBB 2, wat staat voor PHP Bulletin Board. Meer informatie hierover vind je op http://www.phpbb.com.

Waarom is onderdeel X niet beschikbaar?
Hoewel phpBB 2 een erg uitgebreid pakket is, blijven er altijd zaken te wensen over. Als je iets mist kun je allereerst op de site phpbb.com kijken of hetgeen je mist misschien in de vorm van een mod al beschikbaar is. Ook kun je eventueel nagaan of het misschien op stapel staat voor de volgende versie van de software. Eventueel kun je het ook op dit forum bediscussiëren, in het subforum Forum Algemeen. Als je een idee hebt voor phpBB, stuur dat dan alsjeblieft niet naar het forum op phpbb.com. De Groep gebruikt SourceForge om nieuwe ideëen te administreren.

Wie moet ik raadplegen i.v.m. misbruik en/of legale zaken met betrekking tot dit forum?
Je kunt hiermee terecht bij de adminstrator van het forum. Merk op dat de phpBB Groep absoluut geen controle heeft en niet verantwoordelijk is voor wie, waar en waarom dit board is gebruikt. Het is zinloos de phpBB Groep te raadplegen i.v.m. met elke zaak niet rechtstreeks verbonden aan de phpbb.com website of de software van phpBB zelf. Indien je een e-mail stuurt naar de phpBB Groep over een derde partij die deze software gebruikt kan je kort of helemaal geen antwoord verwachten.

Voor de rest
Ik wil meehelpen met de site! Kan dat?
Jazeker. Met name moderators voor het forum kunnen we altijd goed gebruiken. Als je zou willen "moddereten", stuur dan een mail naar eelke@minisevenclub.nl waarin je verteld waarom je zou willen moderaten en wat je verwacht van het moderaten, zodat wij een beetje kunnen inschatten of jouw ideeën bij die van ons aansluiten. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord over hoe we verder gaan.

Mijn vraag wordt niet beantwoord in deze FAQ. Wat nu?
Raadpleeg allereerst de zoek-functie van het forum, om te kijken of iemand al eens dezelfde vraag heeft gesteld. Daarna ben je natuurlijk welkom om je vraag gewoon te stellen in het forum.

Volgens mij klets je maar wat, daar klopt niks van. Waar kan ik dat kwijt?
In het subforum "Forum Algemeen" is een topic getiteld "FAQ Forum Algemeen feedback". Hierin kun je alle feedback over deze FAQ kwijt.

Waarom staat mijn vraag niet in de FAQ?
Misschien is die wel vergeten :) Als je denkt dat er iets mist in de FAQ kun je dat ook melden in het topic in "Site Algemeen".
You've just been Blok'ed
You've just been Blok'ed
Woonplaats: Zeist

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast