Carburateur raadsel: Welke hoort er op mijn Mini?

Avatar gebruiker

Carburateur raadsel: Welke hoort er op mijn Mini?

Door Mini-ili, 07 apr 2018 16:21 Link


Hallo mini-eigenaren en/of liefhebbers!

Sinds begin dit jaar ben ik de trotse eigenaar geworden van mijn eerste projectauto :D . Het betreft een Rover Mini British Open in de originele kleur groen uit 1992 met het webasto zomerdak en met het rode 1275cc motorblokje. De mini is van onderen wat rot (zoals elke mini in zijn leven waarschijnlijk is geweest) en heeft dus nieuwe dorpels nodig en kent zo zijn verdere gaten in de bodem. Dit is voor ons echter niet zo een probleem, want mijn vader is namelijk lasser geweest en heeft meerdere oldtimers onder handen genomen, dus dit kunnen we wel met wat vers metaal netjes in orde maken. Optisch verkeerd hij in goede staat, want de vorige eigenaar heeft de auto namelijk 4 jaar geleden overgespoten. Geen last van roest rond de koplampen, dakgoot, paravaan of andere bekende plekken dus. Helaas komt het onderin de deuren wel weer terug :(. Daarbij heeft de vorige eigenaar de carburateur een tijdje terug van het blok laten halen om ‘ultrasoon’ te reinigen. Nadat hij door zijn monteur erop gewezen werd dat het laswerk redelijk veel was, zag hij van de auto af. Doordat de auto dus zo in deze toestand niet loopt en redelijk wat laswerk nodig heeft kon ik dit projectje voor een prikkie overnemen.

ik ben van plan hem in de zomervakantie samen met mijn vader onder handen te nemen. Het wordt dus een echt vader en zoon project. Wel zitten we met een "carburateur raadsel". Heb de mini namelijk gekocht met een hoop onderdelen erbij die de vorige eigenaar destijds heeft opgekocht. Hij vertelde ons dat de betreffende carburateur en alle andere missende onderdelen (grill wat eraf ligt, deurklinken, deurpanelen, emblemen, enz.) bij de partij onderdelen zaten, wat voor zover ik kan zien wel klopt. Echter, vonden we niet 1, maar 3 carburateurs tussen al het spul. Twee SU-carburateurs en een voor mij onbekende carburateur met een aantal stekkeraansluitingen van het merk Bosch. Mijn vader stelt dat de Bosch-carburateur op deze mini lijkt te horen, aangezien deze als enige van de drie er gereinigd uitziet. Ook trof hij leidingen in de motorruimte aan van het koelwater die volgens hem aangesloten horen op deze Bosch-carburateur voor de automatische choke die zou werken op basis van de temperatuur van het koelwater. Zelf betwijfel ik of deze Bosch-carburateur überhaupt voor een mini is en erop past. Ik heb namelijk vernomen dat mini’s van voor het SPI-tijdperk allemaal met SU-carburateurs werden geleverd, ook nog in 1991/1992 door Rover destijds. Zelf heb ik wat foto’s gemaakt van de 3 carburateurs en ze nummers gegeven. Je kunt ze op https://myalbum.com/album/ikspySU67KdT bekijken. Hopelijk kunnen jullie ons wat meer vertellen erover. Is het mogelijk om die mini inderdaad op de Bosch-carburateur (foto 1) te laten lopen? (of is het daarvoor handiger dat ik even nog een foto maak van het motorblok zoals het er nu bijstaat, weet namelijk niet of deze daar gemodificeerd voor is) Welke carburateur hoort er eigenlijk origineel op mijn mini te zitten?
Stage 1
Stage 1
Woonplaats: Gaanderen

Avatar gebruiker

Re: Carburateur raadsel: Welke hoort er op mijn Mini?

Door (b)engeltje, 07 apr 2018 17:20 Link


Nummer 1 is een injector. Die hoort op een Spi-mini, waarschijnlijk op jouw projectmini.
Nummer 2 en 3 horen bij elkaar. Dat is een set dubbele HS2. Die past ook op een mini, met het goede spruitstuk.
____
1999 Blauwe Forty voor de deur.
1989-er mijn eigenste mini. In ruste, te wachten op renovatie.

Voormalig bekend als jm_schel
Afbeelding
Babbeltje
Babbeltje
Woonplaats: Tegen de Belgische grens

Avatar gebruiker

Re: Carburateur raadsel: Welke hoort er op mijn Mini?

Door morrismarc, 07 apr 2018 21:38 Link


''Nummer 1 is een injector. Die hoort op een Spi-mini", dat zijn we eens, (b)engeltje.
Nummer 2, is een SU HS 4 carburateur.
Nummer 3, is een SU HS 2 carburateur.
Stage 3
Stage 3
Woonplaats: papendrecht

Avatar gebruiker

Re: Carburateur raadsel: Welke hoort er op mijn Mini?

Door Mini-ili, 12 apr 2018 17:02 Link


Erg bedankt voor de informatie morrismarc en (b)engeltje. Door de drukke schoolperiode die ik nu onderga heb ik niet terug kunnen reageren, sorry daarvoor. We hebben de injector al kunnen plaatsen. Nu moeten we hem nog aan het lopen zien te krijgen.
Stage 1
Stage 1
Woonplaats: Gaanderen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast