Km binnenkabel valt te diep in blok

Km binnenkabel valt te diep in blok

Door flipmk1, 13 aug 2019 21:22 Link


Goededag,

Ik dacht dat mijn kilometer kabel gebroken was, maar toen ik hem eruit haalde (ja leuke klus :'( ) bleek dat de kabel gewoon goed is.
Het probleem is alleen dat de binnenkabel te diep in het blok valt waardoor aan de bovenkant niet genoeg over blijft voor de teller.

Iemand tips wat je hieraan kunt doen? De kabel is wel goed, dus de binnenkabel is +/- 2 cm langer dan de buitenkabel.
Weet iemand of je de buitenkabel kan inkorten, en dan de schoefdraad los kan bestellen en op de buitenkabel kan knijpen?

Erg benieuwd of iemand tips heeft.

Groeten,

Flip
____
Mini Cooper MK1 '67 Works Replica
Bog Standard
Bog Standard
Woonplaats: Hilversum

Avatar gebruiker

Re: Km binnenkabel valt te diep in blok

Door wim fournier, 14 aug 2019 10:32 Link


Nou; als je een ringetje om de binnenkabel doet, dat tegen de rand van het gat past waar de kabel in steekt zodat de kabel niet dieper dan tot aan dat ringetje erin zakt, dan houd je aan het andere uiteinde van de kabel meer binnenkabel over. Het uiteinde wat het blok ingaat is vierkant (meestal iets platter dan vierkant). Het afgeplatte uiteinde is -zeg maar - twee cm lang. Als je nu een ringetje zo bewerkt dat het gat nauwsluitend past om het afgeplatte deel en je schuift dat er anderhalve cm op, dan rust de kabel met het ringetje tegen de platte kant van het gat waar de kabel insteekt en kan er niet dieper in wegzakken. Het gat in het ringetje kan je nauwsluitend maken door de rand van het gat 'uit te drijven'. Je hangt de binnenkabel in de bankschroef met het ringetje rustend op de bek en met een drevel of een punch, of een beiteltje timmer je op het ringetje bij de rand van het gat. De ring wordt daar dan platgeslagen waardoor er materiaal tegen de binnenkabel aan gehamerd wordt, waardoor de ring komt vast te zitten. Kabel kwartslag draaien en nog eens hameren.
____
kennis en vaardigheid beklijft door ze te delen
Twin-cam eight port
Twin-cam eight port
Woonplaats: Maarssen

Re: Km binnenkabel valt te diep in blok

Door Belske, 14 aug 2019 20:58 Link


Het idee van Wim is natuurlijk een manier om het op te lossen maar er zou aan de bovenkant van de kabel (tellerzijde) een verdikking om de binnenkabel moeten zitten die voorkomt dat de kabel te diep doorzakt in de buitenkabel en uit de teller zakt.
Als die verdikking (nylon/teflon oid en ± 1.5 cm lang) er niet op zit heb je waarschijnlijk geen originele binnenkabel.
Die verdikking zorgt er ook voor dat de binnenkabel daar niet gaat slingeren (trillen) in de buitenkabel wat een onrustige teller naald zou kunnen veroorzaken.
Een nieuwe kabel kost ± € 20.- bij de sponsors en kan bij diverse online besteld worden.
____
Een mini blijft verrassen, en soms ook de eigenaar.
Cooper S
Cooper S
Woonplaats: Maasbree

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten