Seven 1 2009

 

De buitenkant van de Seven heeft een facelift gehad. Dat was wel nodig na 10 jaar dezelfde lay-out. Hopelijk kunt u zich hier in vinden.

Welkom ook in het vijftigste jaar van de Mini. Augustus 1959 was de kennismaking met de pers en het publiek van wat later een icoon bleek te zijn, de Austin Se7en en de Morris Mini Minor. We zullen in de komende Sevens er nog regelmatig op terugkomen en dan vooral over de beginperiodes. In dit nummer alvast de aftrap met modellen (?) en een autotest.

Niet alleen voor de Mini is dit een belangrijk jaar, maar ook voor uw redactie, die het na ongeveer 15 jaar een goed idee leek om het redactionele gebeuren over te dragen. Daar komen we later in dit jaar nog op terug wie dat gaat worden en in welke vorm we met het clubblad verder gaan. Het zal u zeker niet ontgaan zijn, dat internet, websites en forums alle gemeen hebben dat ze de informatie veel sneller kunnen verspreiden. Dat hoeft niet voor alles zo belangrijk te zijn, maar je kan je wel gaan afvragen of het huidige clubblad nog wel voldoet en of er geen aanpassing nodig is. Laat ons uw ideeën daarover eens weten en dan het liefst per e-mail of briefje. Zoals eerder al vermeld, het forum is niet onze route van communiceren tussen de leden en het bestuur/redactie. We zien uw reacties graag komen.

Dan rest mij nog een korte samenvatting te geven van deze Seven. Een Mini die ook van schaatsen houdt, is een koud verslag van Allard van Dongen. Helaas krijgen we geen stukjes meer binnen van ritwinnaars en dan moeten we zelf maar iets schrijven, zoals voor de LifLaf Rit, wat wel een heel bijzondere was. We volgen de levensloop van Issigonis na de Tweede Wereld Oorlog en hebben een blad gekregen met een Mini-Trac erin. Wat is dat nu weer? Koud, ijzig koud, kunnen we alvast verklappen. Howard van Apeldoorn heeft deel 11 gemaakt en sluit mooi aan bij vijftig jaar Mini. In de vorige Seven was de middenpagina vol met muurbloempjes. In deze Seven een vervolg hierop. Dan ons eerste artikel over de beginjaren van de Mini en een zekere Pauline…? Heel toepasselijk is ook het verslag van Eelke Blok over de Oud en Nieuw Rit en ter afsluiting van deze Seven een uitgebreide test van de Austin Se7en uit de Autokampioen van juni 1965.

We wensen u het beste voor dit jaar en veel lees- en kijkplezier met deze Seven. Seven 1 van 2009 ligt volgende week bij alle leden op de deurmat.

Joop en Ria Groos