Register

Om een overzicht te hebben van de Mini's die in Nederland rondrijden houdt de Mini Seven Club Nederland een register van Mini's bij. Het register kan gebruikt worden om de geschiedenis van een bepaalde auto te achterhalen, om een exemplaar van een bepaalde uitvoering te vinden, of om te achterhalen hoeveel Mini's van een bepaald type in Nederland rondrijden (voor zover die in het register zijn opgegeven). Als uw Mini nog niet is opgenomen in het register, dan vragen we u om het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen.

Inschrijfformulier

U download het inschrijfformulier in PDF formaat, print het uit en na invullen stuurt u het samen met een foto van de auto en een kopie van het kentekenbewijs deel 1 (geen verplichting, maar u maakt ons er wel heel blij mee) naar onderstaand adres.

Inschrijfformulier Mini-register (PDF, 73 kb)

Om PDF formaat te kunnen lezen heeft u Adobe Acrobat Reader nodig. Als u niet beschikt over Acrobat Reader dan kunt u het downloaden door op de volgende knop te klikken:
Download Acrobat Reader

Adres

Stuur uw inschrijving naar:

Mini Register
P/a Rita van Laar
De Boskamp 41
3828 VT Hoogland
Tel.: 03 34 80 57 61 

Veelgestelde vragen

Hieronder beantwoorden we enkele vragen die u zou kunnen hebben over het register.

Hoelang bestaat het register al?

Het register in zijn huidige vorm is in mei 2005 opgezet.

Maar het register bestond toch al veel langer?

In het verleden heeft de MSCN ook een register gehad, maar dat was van een andere opzet; er werden minder gegevens bijgehouden, en alle leden kregen een exemplaar van het register. Hiermee is gestopt in verband met de vertrouwelijkheid van de gegevens.

Mijn auto is ingeschreven in het oude register. Wordt die inschrijving overgenomen in het nieuwe register?

Er zijn op het moment geen plannen om het oude register over te zetten naar het nieuwe. Dat zou ook maar deels zin hebben aangezien de gegevens die in het oude register werden bijgehouden beperkter waren dan die in het nieuwe register, dus voor een volledige inschrijving zou u alsnog in het nieuwe register moeten inschrijven.

Is het register alleen voor leden van de Mini Seven Club Nederland?

Nee, zeker niet. We willen een overzicht van alle Mini's, niet alleen die van leden.

Is het register alleen voor oude Mini's?

Nee, het register is voor alle Mini's, van de allereerste uit 1959 tot de allernieuwste van nu.

Wat moet ik opsturen bij mijn inschrijving?

Er moet niks, maar we vragen u om een kopie van het kentekenbewijs deel 1, een recente foto van de auto (bij voorkeur driekwart van voren) en kopieën van eventuele Heritage-certificaten mee te sturen. We willen een zo compleet mogelijk beeld van de auto vastleggen.

Wat wordt er gedaan met mijn inschrijving?

We verzamelen alle inschrijvingen in ordners; het formulier, de foto en de kopie van het kentekenbewijs gaan samen in een plastic insteekmapje en de verschillende inschrijvingen worden gesorteerd op type Mini. De gegevens worden niet in een elektronisch bestand ingevoerd om de hoeveelheid werk te beperken en om e.e.a. flexibel te houden.

Wordt het register ergens afgedrukt of op een andere manier gepubliceerd?

Nee, er wordt geen boekje of iets dergelijks van het register afgedrukt; er is één exemplaar van elke inschrijving, en wel het oorspronkelijk ingevulde formulier. De geschiedenis van een auto wordt bijgehouden door middel van eventuele meerdere inschrijvingsformulieren.

Waar kan ik het register inzien?

Het register wordt niet "standaard" meegenomen naar bepaalde evenementen. Als u het register wilt inzien, neem dan even contact op met de beheerder om een afspraak te maken.

Hoe zit het met mijn privacy?

Mocht er reden zijn om contact met u op te nemen n.a.v. een inschrijving, bijvoorbeeld omdat we een vraag krijgen naar een specifiek kenteken, of een specifiek type Mini, dan zal in principe de registerbeheerder contact met u opnemen. Alleen als u daarvoor toestemming geeft, geven we uw gegevens door aan degene die contact zoekt. Desondanks is inschrijving in het register voor eigen risico; hoewel we ons best doen om het te voorkomen, kunnen we niet garanderen dat iemand buiten ons medeweten om uw gegevens bemachtigd (bijvoorbeeld door ze tijdens een onbewaakt ogenblik over te schrijven tijdens een inkijk-sessie).

Hoe zit het met de veiligheid van gegevens als het chassisnummer en kenteken?

Aangezien het register niet wordt gereproduceerd (het wordt bijvoorbeeld niet in boekvorm onder de leden verspreid) is de kans dat de gegevens in de verkeerde handen vallen klein. Desondanks is inschrijving in het register voor eigen risico (zie het antwoord op de vorige vraag).

Welke onderverdeling van modellen en types wordt er gebruik?

Momenteel wordt de volgende onderverdeling gebruikt om Mini's in te delen (Mk. 1 t/m Mk. 7 slaan allemaal op het saloon-model van de fabrikanten Austin, Morris en Rover, zie voor een overzicht de informatie-sectie):

 • Mk.1
 • Mk.2
 • Mk.3
 • Mk.4
 • Mk.5
 • Mk.6
 • Mk.7
 • Clubman, Clubman Estate en 1275 GT
 • Commercieel (van, pick-up)
 • Innocenti
 • Authi/andere licentiehouders
 • New Mini
 • Afgeleiden (Marcos, Midas, etc.)
 • Riley en Wolseley
 • Moke

Wat moet ik doen om mijn Mini in te schrijven in het register?

Stap 1: Download het registerformulier.

Stap 2: Print het formulier. Hier heeft u Adobe Acrobat voor nodig (bovenaan deze pagina staat hoe u hieraan kunt komen).

Stap 3: Vul het formulier in.

Stap 4: Stuur het formulier samen met een recente foto en een kopie van het kentekenbewijs deel 1 op naar bovenstaand adres.

Mijn Mini is al ingeschreven, maar er zijn dingen aan verandert. Hoe kan ik de wijzigingen doorgeven?

U kunt de inschrijving vernieuwen door een nieuwe kopie van het formulier in te vullen en voor zover relevant voor een nieuwe foto en/of een nieuwe kopie van het kentekenbewijs te zorgen en deze op te sturen naar het hierboven vermelde adres. De nieuwe inschrijving zal dan bij de bestaande inschrijving gevoegd worden.

Ik heb een vraag die hier niet beantwoord wordt. Wat moet ik doen?

U kunt alle vragen over het register stellen aan Rita van Laar via rita.vanlaar@minisevenclub.nl.

Hopelijk kunnen we uw inschrijving snel tegemoet zien!