Door gebruik te maken van de website van de Mini Seven Club Nederland ga je akkoord met de volgende huisregels, die van toepassing zijn op berichten, profielinformatie, avatars (gebruikersafbeeldingen), onderschriften en willekeurig welke andere mogelijke bijdrages.

Bijdrages die in strijd zijn met onze huisregels worden verwijderd of aangepast. Is er nooit iets dat "toch best kan" of "niet zo erg" is? Jazeker, maar toch zullen we in de meeste gevallen ook bij de dingen die "een beetje" tegen de regels zijn ingrijpen. We geven er de voorkeur aan om grenzen op een duidelijke, voorspelbare plek te trekken. Dat is meestal tussen "wel" en "niet". "Een beetje" is onduidelijk en voor iedereen anders (ook voor moderators, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt dat moderators onderling consequent handelen, als ze bij veel zaken een afweging moeten maken). 

Dit is geen juridisch document en er zullen zeker situaties zijn waarin deze huisregels niet voorzien. Ten alle tijde is de geest van deze huisregels leidend, ook al zou iets strikt gesproken, volgens de letter van de regels, wel of juist niet toegestaan zijn. Wij hopen dat na het lezen hiervan voldoende duidelijk is wat wij, als forumleiding, van u, als forumgebruiker, verwachten. Bij twijfel over de interpretatie van deze huisregels beslist de forumleiding.

Wie structureel en/of moedwillig tegen de huisregels ingaat loopt het risico de toegang tot de website ontzegt te worden. Anderzijds, maak je niet te druk als er een keer een van je posts aangepast, op slot gezet of verwijderd wordt. Om een en ander een beetje ordelijk te houden maar het voor de moderators ook geen dagtaak moet worden, wordt er vaak snel en kortaf opgetreden. Trek het je vooral niet persoonlijk aan. Vraag je je af waarom een bepaalde maatregel is genomen, aarzel dan niet en vraag het de mods.

De regels

Klik voor meer informatie en uitleg.

 1. Respect voor iedereen
 2. Melden, niet in discussie gaan
 3. Wacht niet op anderen, help jezelf
 4. Laat weten hoe het is gegaan
 5. Plaats niet hetzelfde bericht op meerdere plaatsen (cross-posten)
 6. Geef je topics een duidelijke titel en beperk je tot één onderwerp
 7. Voegt mijn reactie iets toe en past hij in het topic?
 8. Persoonlijk berichtenaantal kunstmatig opdrijven
 9. Adverteren
 10. Bedrijven bespreken
 11. Voertaal Nederlands/Dutch official language
 12. Houd of maak persoonlijke communicatie persoonlijk
 13. Toepasselijkheid op persoonlijke communicatie
 14. Plaats geen persoonlijke informatie
 15. Houdt het netjes
 16. Illegale activiteiten
 17. Politiek en religie
 18. Auteursrechtelijk beschermd materiaal
 19. Hotlinken
 20. Onderschriften
 21. Een account per persoon
 22. Geautomatiseerde deelname
 23. Eigendom van bijdrages en afscheid
 24. Als je het niet eens bent met een ingreep

1. Respect voor iedereen

Uitgangspunt op dit forum is respect voor elkaar. Behandel anderen met hetzelfde respect waar je zelf ook mee behandeld wilt worden (of een beetje meer, als je zelf niet zo gesteld bent op respect), zelfs als de ander dat niet doet. Plaats geen opmerkingen die kwetsend of storend zijn tegenover anderen. Spreek de mening of advies van een ander niet tegen door alleen te zeggen dat het niet waar of fout is. Als de ander het volgens jou bij het verkeerde eind heeft, leg dan rustig en duidelijk uit waarom dat volgens jou zo is. Plaats niet ongevraagd opmerkingen over typefouten, dubbele berichten, schrijfstijl, etc. Gaan berichten tegen deze huisregels in, maak dan gebruik van de mogelijkheid om een bericht te melden en ga er niet zelf op in.

2. Melden, niet in discussie gaan

Door het "live" karakter van de berichtenwisselingen op deze site is het niet mogelijk voor ons om voor berichten, voordat ze geplaatst worden, na te gaan of ze aan deze regels voldoen. Als je van mening bent dat iemand iets heeft geplaatst dat in strijd is met onze huisregels, of om een andere reden onze aandacht vergt, maak dan gebruik van de meldingsfunctie (waar beschikbaar) of stuur een persoonlijk bericht of email aan een moderator of administrator.

Probeer, nadat je je melding hebt verstuurd, te vergeten dat het bericht uberhaupt bestaat. Plaats geen bericht met daarin "Ik heb je post gemeld" of iets van die strekking, refereer niet meer aan de post op welke manier dan ook; dit zou alleen maar onrust veroorzaken, die nergens voor nodig is. Als u van mening bent dat de meldingsfunctie niet gepast of toereikend is voor het melden van een bepaald probleem, aarzel dan niet om een persoonlijk bericht te sturen naar een moderator of administrator. We hebben uw hulp nodig om de kwaliteit van het forum hoog te houden.

3. Wacht niet op anderen, help jezelf

Er staat al heel veel op deze website. Maak dus gebruik van de zoekfunctie om je vragen te beantwoorden voordat je ze stelt. Het scheelt jou wachten op een antwoord en het scheelt de kenners (als ze er al aan beginnen) voor de zoveelste keer hetzelfde antwoord typen, als je je vragen zelf kunt beantwoorden. Dit kan zijn aan de hand van de informatie die al op deze site aanwezig is, of via andere bronnen op het Internet. De zoekfunctie van de website en een zoekmachine als Google kunnen hierbij een waardevol hulpmiddel zijn.

Als een vraag, die door een ander wordt gesteld, beantwoord wordt door een pagina elders op deze site (bijvoorbeeld een ander forum-topic), dan is het natuurlijk prima om er een link naartoe te plaatsen als antwoord op de vraag. Verzeker je er dan wel van dat de link ook daadwerkelijk naar nuttige informatie leidt en niet op zijn beurt alleen maar weer een andere link bevat. Om informatie bij elkaar te houden zullen moderators vaak nieuwe topics over een bekend probleem combineren met een ouder topic over dat probleem. Probeer hier zelf aan bij te dragen door, als dat zinvol is, extra vragen te stellen in een bestaand topic, in plaats van een heel nieuw topic te starten over hetzelfde probleem. Opnieuw is het de zoekfunctie die daarbij kan helpen.

4. Laat weten hoe het is gegaan

Een forum is er niet alleen om te krijgen, maar ook om te geven. Heb je je probleem opgelost, meld dit dan als terugkoppeling in het topic waar je je vraag hebt gesteld. Dit is hoe dan ook waardevolle informatie, of de geboden hulp nu wel of niet de oplossing was. Meld hoe je het hebt opgelost, zodat de kennis beschikbaar is voor anderen die in de toekomst hetzelfde probleem hebben. Heeft het antwoord van een mede-gebruiker de oplossing gebracht, dan is positieve terugkoppeling voor hem of haar een aansporing om hulp te blijven bieden.

5. Plaats niet hetzelfde bericht op meerdere plaatsen (cross-posten)

Hetzelfde bericht op twee of meer plekken neerzetten wordt cross-posten genoemd. En, dat is niet de bedoeling. Cross-posten is niet toegestaan en zal resulteren in het verwijderen van de extra berichten. Kies, als u uw bericht plaatst, de meest toepasselijke plaats binnen ons forum en plaats het slechts daar en nergens anders. Bij elke rubriek staat (in de meeste gevallen op de voorpagina van het forum) een korte omschrijving van het soort topics dat thuishoort in de betreffende rubriek. Let hier op bij het kiezen van een geschikte plek voor uw bericht.

6. Geef je topics een duidelijke titel en beperk je tot één onderwerp

Geef je forum-topics een duidelijke titel, die de lading dekt. Niet "Help", "Probleem" of "SPOED: Wie kan mij helpen?", maar bijvoorbeeld "Startmotor draait wel, maar motor start niet".

Beperk je tot een enkel onderwerp per topic. Dit is een vreemde zin, maar hopelijk begrijp je wat we bedoelen; stel niet meerdere, ongerelateerde vragen tegelijk. Hierdoor gaan verschillende onderwerpen door elkaar lopen, wat de overzichtelijkheid niet ten goede komt.

Natuurlijk plaats je je topic in een toepasselijke rubriek (waar de rubriek over gaat vind je in de korte omschrijving in de forum-index). Let daarbij ook op eventuele richtlijnen-topics die speciaal voor die rubriek gelden. Deze staan altijd "vastgeplakt" bovenaan de topic-lijst.

7. Voegt mijn reactie iets toe en past hij in het topic?

Vraag je, als je wilt reageren in een topic, even af of je bijdrage eigenlijk wel relevant is voor de lezers van het topic. Overweeg of:

 • het misschien beter is om een nieuw topic te beginnen (je kunt ook nog een link plaatsen in het oorspronkelijke topic, om aan te geven dat je ergens een apart topic voor hebt gemaakt);
 • of een ander topic misschien relevanter is;
 • of dat het misschien beter is om een specifieke gebruiker te benaderen via een persoonlijk bericht.

Vermijd dus zgn. "me-too"-reacties ("Dat vind ik ook.", "Dat had ik laatst ook.", etc. Je reactie mag daar best mee beginnen, maar het moet niet het enige zijn dat je te zeggen hebt). Beperk je bij topics waarin een inhoudelijke vraag gesteld wordt tot het komen tot een antwoord op die vraag, c.q. oplossing van het probleem. Houdt het zakelijk en to the point, voor gezellige chat zijn de chat-forums beschikbaar. 

Vermijd veel ge-quote tekst. Quote geen complete reacties, maar gebruik korte quotes om de context van jouw bijdrages duidelijk te maken.

8. Persoonlijk berichtenaantal kunstmatig opdrijven

Hoewel het persoonlijke aantal berichten wel enige betekenis heeft, moet het niet te serieus genomen worden. Pogingen om dit aantal kunstmatig op te drijven zijn niet toegestaan. Hieronder valt ook het aanmaken van grote aantallen korte of zinloze berichten.

9. Adverteren

Adverteren via deze website is voor commerciële organisaties mogelijk via een banner (neem contact op met het secretariaat voor de tarieven) en voor particulieren in de Markt-rubrieken, onder de daar geplaatste voorwaarden. Een advertentie-banner op deze site is uitdrukkelijk geen aanbeveling van de club voor het betreffende bedrijf. De club stelt geen minimum eisen aan deze bedrijven en heeft geen voorkeur voor bepaalde adverteerders. Je kunt dit vergelijken met bijvoorbeeld de advertenties in het blad van de ANWB. Het bestuur adviseert om altijd ervaringen in te winnen in je omgeving voordat je in zee gaat met een bedrijf. De evenementen van de club zijn daarvoor uitgelezen gelegenheden; je bent altijd welkom, met of zonder Mini.

Anders dan deze mogelijkheden is adverteren op de website niet toegestaan. In het algemeen worden berichten beschouwd als advertentie als ze gemaakt zijn voor het promoten van een website, product of dienst of als ze mensen nodeloos naar een website sturen (het maakt hierbij dus niet uit of het jouw eigen bedrijf is, van een kennis, de buurman, je bent fan, etc.). Links naar een andere site mogen geplaatst worden als deze bijdragen aan het beantwoorden van een gestelde vraag, mits het onpraktisch is om de informatie direct op het forum te posten en deze informatie al aanwezig was op de site voordat de vraag gesteld werd. Een uitzondering hierop vormt prijsinformatie; het is nooit toegestaan om die te vermelden of naar te linken. Als er vermoed wordt dat er op welke manier dan ook misbruik wordt gemaakt hiervan, dan zullen we ook niet aarzelen om bijdrages te verwijderen. De bottom line is: deze website is niet bedoeld voor promotie-doelenden van derden; wie interesse heeft om zijn bedrijf of organisatie onder de aandacht te brengen verwijzen we graag naar de advertentie-mogelijkheden.

Voor het te koop aanbieden van Mini's is er een apart advertentie-gedeelte van de website. Advertenties voor de verkoop van je Mini kan je aanmaken in je gebruikerspaneel. Let hierbij op dat alleen de advertenties die geplaatst worden door leden van de MSCN voor iedereen zichtbaar zijn. Advertenties geplaatst door niet-leden zijn alleen door leden te bekijken.

Het is toegestaan om op het forum te vermelden dat je je Mini verkoopt. Een link naar een advertentie over de auto in het advertentie-gedeelte is hierbij verplicht. Het forum-topic ook een advertentie-karakter geven is niet toegestaan, daarvoor is immers de advertentie in het Markt-gedeelte; het mag uitsluitend gaan over dat je je Mini gaat verkopen, dat je daarvan baalt (of juist blij bent dat je die rammelbak straks eindelijk kwijt bent..?), waarom, ervaringen met kopers, etc. 

Het is ook toegestaan om in je onderschrift een link op te nemen naar je advertentie in het markt-gedeelte.

10. Bedrijven bespreken

In verband met het vorige punt met betrekking tot adverteren enerzijds, en het beschermen van bedrijven tegen buitenproportioneel schadende negatieve publiciteit anderzijds (wat het al snel is, op een groot forum binnen een relatief kleine gemeenschap als de Nederlandse Mini-wereld), is het niet toegestaan te refereren aan bedrijven via naam, vestigingsplaats, herkenbare afkorting of op welke andere herkenbare manier ook, tenzij het noemen van het bedrijf een zeer wezenlijke bijdrage levert aan het topic en het bovendien niet schadend is voor het betreffende bedrijf. Er wordt vanuit gegaan dat hiervan sprake is als:

 • er wordt gevraagd naar de verkrijgbaarheid van een product of een dienst waarbij er niet via een andere weg eenvoudig aan de benodigde informatie gekomen kan worden (te denken valt aan Google, de Gouden Gids, de adressenlijsten op deze site, een "dealer-locator" op de site van een fabrikant, etc.);
 • het bedrijf een activiteit organiseert voor Mini-rijders, zoals een rit of een bezoek aan een bijzondere collectie Mini's. 

Heeft uw bedrijf iets te melden dat volgens u nieuwswaardig is, zoals een jubileum of een opening, stuur dan een email naar de webmaster via webmaster@minisevenclub.nl. Wij zullen dan in overweging nemen om het als nieuwsbericht op de website te plaatsen.

Bent u naar uw mening de dupe geworden van het handelen van een bedrijf, dan is het forum van de Mini Seven Club Nederland dus helaas geen kanaal om dat bedrijf aan de schandpaal te nagelen, of een middel om mede-Mini-rijders te "waarschuwen". De MSCN kan helaas geen partij vormen in individuele geschillen (de MSCN is geen belangenbehartigingsorganisatie voor individuen), wel horen wij graag over uw ervaringen.

Wilt u uw verhaal kwijt, dan kunt u uw verhaal per post sturen naar:

Secretariaat MSCN
De Boskamp 41
3828 VT Hoogland

Vermeld zoveel mogelijk details in de brief, op welke manier(en) u al geprobeerd hebt om het bedrijf te overtuigen van uw gelijk en leg duidelijk uit waarom u vind dat u niet juist behandeld bent door het bedrijf. Vergeet ook niet uw naam, adres en eventuele andere contactgegevens te vermelden. We kunnen geen beloftes doen wat we met uw verhaal doen. Uw brief zal vertrouwelijk behandeld worden en uw gegevens zullen onder geen beding aan het betreffende bedrijf doorgespeeld worden. Nogmaals, houdt er rekening mee dat de Mini Seven Club Nederland geen Consumenten Bond of Ombudsman is, en zich dus geen partij maakt in geschillen tussen individuen. Wilt u daadwerkelijk stappen ondernemen tegen een bedrijf, schakel dan een dergelijk organisatie en/of uw rechtsbijstandsverzekering in.

Verder kun u natuurlijk altijd uw ervaringen delen met andere Mini-rijders op de diverse meetings (ritten, clubavonden, clubdagen - alle open voor iedereen, dus zowel leden als niet-leden). Let hierbij wel op dat "laster" ook strafbaar is. Overdrijf het dus niet.

Ten slotte nog dit. Tussen de uitersten van uitermate positieve ("reclame") en uitermate negatieve vermeldingen van bedrijven zit een wijd grijs gebied waar zeer zeker situaties zijn te vinden die idealiter "zouden moeten kunnen". Zoals al eerder aangegeven, introduceert dit echter een dusdanige mate van onzekerheid voor zowel gebruikers als moderators, dat er toch voor gekozen is om alleen in de beschreven uitzonderingsgevallen wel het noemen van bedrijven toe te staan. Onze excuses voor eventuele storende situaties die hieruit voortkomen.

11. Voertaal Nederlands/Dutch official language

De voertaal van dit forum is Nederlands. Bent u de Nederlandse taal niet (voldoende) machtig en wilt u toch in contact komen met gebruikers van dit forum, dan mag u een bericht in het Engels plaatsen, aangezien de meeste Nederlanders redelijk goed in staat zijn om Engels te lezen. We willen benadrukken dat er in dat geval een specifieke reden moet zijn om uw bericht speciaal op dit forum te plaatsen. Als u op zoek bent naar algemeen advies aangaande Mini's, zoek dan alstublieft advies op een van de vele internationale Mini-forums waar de voertaal een is die u wel machtig bent. Een voorbeeld van een Engels Mini-forum is http://theminiforum.co.uk/

The official language for this bulletin board is Dutch. If you are not able to post in Dutch, but you do want to get in contact with users of this board, you may post a message in English, as most Dutch people are capable of understanding written English. We want to stress that in that case, you must have a specific reason to place your message on this bulletin board. If you are in need for generic advice concerning Minis, please seek support at one of the many international Mini boards, where the language is one you do master. An example of an English language Mini board is http://theminiforum.co.uk/

12. Houd of maak persoonlijke communicatie persoonlijk

Het forum is bedoeld om contact te maken met mensen als u geen specifieke persoon voor ogen hebt om te benaderen en (dus) "alle" forumgebruikers wilt bereiken (of tenminste alle gebruikers die toegang hebben tot de rubriek waar u uw bericht plaatst). Die hebben geen baat bij persoonlijke berichten zoals "Je hebt PM" of "@Pietje: Kun je mij dat ook even sturen." Houd er rekening mee dat veel gebruikers een email-abonnement nemen op een rubriek of topic en door uw bericht dus (onnodig) naar het forum getrokken kunnen worden. Gebruik PM of email en vertrouw erop dat mensen uw bericht ontvangen. Pas als er geen reactie komt, dan kunt u via een andere weg proberen contact te zoeken (bij voorkeur een ander persoonlijk kanaal). Omgekeerd, als iemand u persoonlijk benaderd heeft, plaats zijn of haar bericht (of het nou wel of niet geanonimiseerd is maakt niet uit) dan niet op het forum zonder overleg met de andere partij (zie ook het volgende punt).

13. Toepasselijkheid op persoonlijke communicatie

Deze regels zijn ook van toepassing op persoonlijke communicatie die u via dit forum verstuurt en ontvangt. Ontvangt u via het forum een bericht van een andere gebruiker dat tegen de regels van dit forum in gaat en waar u zich aan stoort, stuur het bericht dan door aan de administrator van het forum: forum@minisevenclub.nl.

14. Plaats geen persoonlijke informatie

Plaats geen persoonlijke informatie uit "het echte leven" zoals telefoonnummers, huisadressen of kentekens, van uzelf of van anderen. In de rubriek "Gespot" worden auto's vaak onder meer herkend aan hun kenteken; vervang dan de laatste twee karakters door sterretjes, bijvoorbeeld RL-JN-** of 78-GT*-*.

15. Houdt het netjes

Maak geen overmatige gebruik van:

 • emoticons (smilies) :) :D :( :x :O :P >:) O:);
 • enters
  zodat je
  allemaal korte
  regels krijgt;
 • HOOFDLETTERS (komt over als schreeuwen);
 • opmaak-codes (size, b, i tags, voor respektievelijk grotere of kleinere letters, vette en cursieve tekst). Deze tags zijn bedoeld om nadruk te leggen op enkele woorden of zinnen in je post, niet om je post te versieren. 
 • "sterke" taal (vloeken).

Vulgaire taal of ongepast (bijvoorbeeld sexueel getint) materiaal is niet toegestaan en zal worden verwijderd. Afkortingen die staan voor dergelijke taal, zelf-censuur en pogingen om de automatische woord-censuur van de software te omzeilen zijn ook in strijd met deze regel. Als uw bericht een woord bevat dat door de software wordt gecensureerd, pas het bericht dan aan. Doet u dit niet, dan zal het bericht verwijderd worden. Neem alstublieft contact met ons op als het filter naar uw mening ten onrechte in werking treedt. Het niet in werking treden van het filter is, omgekeerd, geen garantie dat uw bericht geen schending is van deze regel.

We proberen op dit forum een omgeving te handhaven die geschikt is voor alle leeftijden. Houdt hier alstublieft rekening mee wanneer u deelneemt aan de discussies.

16. Illegale activiteiten

Berichten die illegale activiteiten, transacties of websites bespreken, worden verwijderd. Voorbeelden zijn illegale software en het verhandelen van kentekenpapieren zonder de bijbehorende auto. Hieronder valt ook het plaatsen van informatie die u onrechtmatig verkregen heeft.

17. Politiek en religie

Politieke en religieuze discussies zijn niet toegestaan op deze website. Als naar ons oordeel een bericht een politieke of religieuze discussie zal veroorzaken, dan kan het bericht verwijderd worden. Ook is het niet toegestaan om sterke politieke en religieuze uitspraken in uw profiel, onderschrift of op andere plekken op deze site te plaatsen. Dit soort discussies roepen vaak sterke (en vaak emotionele) reacties op, die onze moderators (dus) veel tijd kosten, terwijl het onderwerpen zijn die niet onder het primaire doel van deze website vallen.

18. Auteursrechtelijk beschermd materiaal

Plaats geen materiaal of links naar materiaal waar auteursrechten op rusten (artikelen, video, audio, boeken, etc.) waarvoor u geen toestemming hebt om het te verspreiden of reproduceren. In het geval van teksten is het meestal toegestaan om een klein deel te citeren (meestal niet meer dan 1/5 of 1/6 deel) en moet u linken naar de bron (indien deze zich op Internet bevind) of de bron vermelden (indien het een meer traditioneel medium is). Het plaatsen van het gehele artikel, zelfs onder vermelding van de bron, is een schending van het auteursrecht.

19. Hotlinken

Wanneer u plaatjes, video's, bestanden en dergelijke plaatst of linkt, verzeker u er dan van dat u zich niet schuldig maakt aan het zogenaamde hotlinking. Dit is het direct linken, of door middel van bijvoorbeeld de img-tag plaatsen, van plaatjes (.jpg, .jpeg, .gif, .png, .etc.), audio (.mp3, .wav, etc.), archiefbestanden (.zip, .rar, .gz, etc.) of andere te downloaden of te "streamen" bestanden van servers/websites, als u daar geen toestemming voor heeft. Dit kost de eigenaar van de website geld, zonder dat zijn site extra bezoekers krijgt.

De juiste manier om naar dergelijk materiaal te linken, is door te linken naar een pagina op de betreffende site waar het betreffende bestand gevonden kan worden (let hierbij wel op regel 5, Adverteren), of ervoor te zorgen dat het bestand op een plek beschikbaar is die daarvoor is bedoeld, zoals uw eigen website, of een speciaal daarvoor bedoelde service als Dropbox. Vanzelfsprekend is hier geen sprake van als het uw eigen website is, of als het om een website gaat waarbij dit duidelijk wel toegestaan is, zoals ImageShack, YouTube, Flickr, etc. Let wel op de individuele voorwaarden van dergelijke sites.

20. Onderschriften

Het is mogelijk om onder de berichten die je achterlaat op het forum een zogenaamd onderschrift te laten plaatsen. Onderschriften krijgen een beperkte ruimte op deze site, zorg ervoor dat je onderschrift binnen deze ruimte past. Bij het aanmaken van een onderschrift heb je de mogelijkheid om te controleren hoe het wordt weergegeven. Past hij niet in de beschikbare ruimte, pas hem dan aan. Je onderschrift mag geen animaties bevatten, aangezien dit teveel onrust toevoegt aan de pagina's op het forum. Maak van je onderschrift iets positiefs; concentreer je op dingen die je leuk vind, niet op dingen die je niet leuk vind. Onderschriften zijn verder onderhevig aan dezelfde regels als de rest van uw bijdrages op deze site.

21. Een account per persoon

Elke gebruiker mag één account aanmaken. Als je je gebruikersnaam wilt aanpassen, neem dan contact met ons op. We kunnen dan zeer waarschijnlijk je naam aanpassen met behoud van je profieldata en berichten. We zullen je daarbij wel vragen om de naamswijziging en je oude naam te vermelden in je onderschrift, in verband met de leesbaarheid van bestaande berichtwisselingen.

22. Geautomatiseerde deelname

Het geautomatiseerd accounts aanmaken, geautomatiseerde deelname en "content scraping" zijn niet toegestaan. Als je niet weet wat dit betekent dan hoef je je er ook geen zorgen over te maken.

23. Eigendom van bijdrages en afscheid

We zijn ons ervan bewust dat mensen soms onze site moeten of willen verlaten. We verwijderen in dat verband echter nooit accounts of berichten geplaatst op deze site. Door je bijdrages op deze site te plaatsen, geeft je ons impliciet het recht om je bijdrages elektronisch te publiceren. Alle bijdrages aan deze site zijn onderdeel van deze site, ook als jij dat niet meer bent. Je mag altijd het verzoek indienen om bepaalde bijdrages te laten verwijderen, maar het is onze beslssing of en wanneer bijdrages van onze site verwijderd worden. Als je niet langer geassocieerd wil worden met deze site, dan is het mogelijk om je account te laten sluiten en je profiel te laten "anonimiseren" door zaken als onderschrift, avatar en email-adres te verwijderen. Onder geen beding zullen we de account in dat geval heropenen of weer "in ere herstellen"; wilt u toch terugkomen, dan zult u een nieuwe account moeten aanmaken.

24. Als je het niet eens bent met een ingreep

De uiteindelijke beslissing over situaties ligt altijd bij de forumleiding. Heb je een probleem met een ingreep van een moderator, beklaag je dan direct bij hem of haar, via een persoonlijk bericht of een email. Denk hierbij aan regel 1; deze vervelende situatie is geen reden om het respect voor elkaar te laten varen. Laat je niet leiden door het gevoel dat het vervelend is dat je bericht is verwijderd of aangepast, maar door de vraag of het terecht was om dat te doen. Komt u er op die manier niet uit, betrek dan de administrator in de discussie. Onder geen beding is het toegestaan om specifieke ingrepen van moderators openlijk ter discussie te stellen op de website, of op andere manieren blijk te geven van je ongenoegen. Andere forumgebruikers hebben hier geen belang bij. Daarnaast zijn moderators ook mensen, met alle gebreken van dien. Wij krijgen ook graag de kans om onze fouten op een nette manier recht te zetten.