Designchef Mini geeft het stokje door

Ingediend door Charlie op
Berichttekst

Foto Gert HildebrandMini Designchef Gert Hildebrand gaat per januari een andere uitdaging zoeken. Hij is dan 10 jaar lid geweest van het designteam van Mini. Anders Warning zal het stokje dan van hem overnemen. Hildebrand nam kort na de introductie van de eerste new Mini de leiding over van Frank Stephenson, die verantwoordelijk was voor het ontwerp van de new Mini en later de Fiat 500.

Gert Hildebrand (57) was verantwoordelijk voor de volledige design-ontwikkeling van het merk Mini. Zijn eerste wapenfeit is de R52 Mini Cabrio van 2005 en de daarmee samenhangende facelift van de R50/R53 (de "gewone" Mini). Daarna volgenden de tweede generatie new Mini, de Clubman en de tweede generatie Cabrio. Dit jaar heeft het design-team een vierdeurs-versie aan het gamma toegevoegd, de Countryman.

De Mini Coupé en Mini Roadster concepten, gepresenteerd in 2009, die op de markt zullen komen in 2011 en 2012, zijn ook ontwikkeld in de Mini Design Studio onder zijn leiding. Naast het ontwerpen van auto's heeft Gert Hildebrand zich ook toegelegd op het aanmoedigen van jonge ontwerpers en op het spreken over design bij instellingen en richting het publiek.

Mini Coupe ConceptAnders Warming, hoofd van Exterior Design bij BMW, begon zijn loopbaan bij DesignworksUSA in Californië in 1997. Hierna was de 38-jarige Deen werkzaam in verschillende functies als automobiel-ontwerper voordat hij in 2005 naar München kwam, waar hij team-leider Advanced Design werd bij de BMW Group. In 2007 nam hij de post hoofd Exterior Design BMW Automobiles over. Onder zijn leiding werden de BMW Z4, BMW 5-serie en de BMW Concept 6-serie Coupé ontwikkeld.