Seven 4 2013

 

Het vierde clubblad van 2013 wordt een dezer dagen bij onze leden bezorgd.

Van de redactie

Alweer het derde clubblad dat ik voor u maak. 
Het blijkt nu toch een hele klus om voor u alle bladzijdes vol te krijgen. Al was ik daar eerst erg positief over ingesteld. Zeker zo net in de zomervakantie is het lastig. Zelf ben ik er erg tevreden over en hoor ik positieve verhalen.
Helaas kreeg ik onlangs een minder tevreden mailtje. Dit clubblad is er voor en DOOR de leden! Ik bekijk wat er is ingeleverd, bekijk de evenementen en wat er echt in moet staan. De lege stukken vul ik op met verhalen die ik al dan niet zelf in elkaar heb gezet. Ik probeer genoeg te variëren en vooruit te denken. Zo waren de foto’s van Flipje vorig jaar al door mij genomen met het oog op kopij.

Tweeëndertig bladzijdes zijn dan ineens best wel veel. Ook als je zelf niet echt veel meemaakt met de Mini omdat die nog altijd wordt gerestaureerd… Jammer dat er zo’n reactie komt, of eigenlijk ook niet. Het scherpt me aan. Zorgt ervoor dat ik nog alerter moet zijn op wat er geplaatst wordt. Niet dat ik keus heb om stukken te laten vervallen of door te schuiven, dat helaas niet. Uren zo niet dagen ben ik bezig om het clubblad gevarieerd en gezellig te maken. Je wilt ook niet in herhaling vallen toch?

Maar vooralsnog ben ik ook afhankelijk van wat er wordt ingeleverd, wat ik ter ore krijg en meemaak. 
Overigens doe ik vaak genoeg een oproep met de vraag wat u nou graag wil lezen en treed daarmee werkelijk in Joop’s voetsporen. Ik spreek mensen aan die ik niet ken, iets in te leveren. Dat resulteerde voor dit blad, in een prachtig stuk van oud-redacteur Koen Lecker, die ik ontmoet heb op de eerste clubdag in Den Bosch. Wat ontzettend leuk was dat!
Ik heb ook iemand die mij waarschuwt als er op het forum iets voorbij komt. Vandaar ook het stuk van verzamelaar Martijn.

In dit clubblad toch vooral veel ‘snippers’, kleine stukjes ingeleverd door verschillende leden. Dus veel opvulwerk, maar ook wel met prachtige afbeeldingen, van Henk bijvoorbeeld, die ons even naar de jaren 60-70 brengt.
 Gelukkig kan ik altijd rekenen op Howard en Joop voor hun vaste bijdrages ‘Classic World volgens Howard’ en ‘Er was eens...’ en de vaste column achterin. Hoewel… ach leest u het oproepje hieronder maar.

Ook weer natuurlijk de verslagen van de puzzelritten en een fotoverslag van de eerste twee clubdagen. Rita is gaan kegelen op het IMM, en ook Bram is op het IMM geweest. Peter kreeg een mooi sentimenteel verjaardagscadeau. Ook kijken we even vooruit naar de nieuwste MINI’s met William en Ron. En naar een hele oude!
Ik ben ook wel benieuwd naar Riley, hij wacht vast met smart op deze nieuwe uitgave…

Marloes Donders

 

Let op: Kopijsluiting maandag 5 september 2013