DoDa-rit, foto's en uitslag

 

Op zaterdagavond 24 oktober hebben we de 14e DoDa oftewel Dijk op Dijk af rit verreden. Ook deze keer hebben de uitzetters hun best gedaan om een nieuw spelelement te bedenken en dat is ze weer gelukt. DoDa-rit 2015De routebeschrijving begon met een verhaal. We waren op weg met onze Mini om tijdens de rit een aanhanger op te halen, kregen onderweg ruzie met onze bijrijder en maakten het ook weer goed en uiteindelijk scoorden we ook nog een stapel gipsplaten en bereikten toch nog op tijd de finish. Een heel verhaal dus en dat stond ook nog vol met afmetingen en gewichten. 

De oplettende deelnemer had voorafgaand aan de rit het reglement goed gelezen en wist wat hem onderweg te doen stond. Degenen die het niet helemaal begrepen hadden kwamen er bij de controlepost wel achter en hadden toen nog een halve rit de tijd om nog wat punten te scoren. 

Als afsluiter van de rit was er nog een blinde ingetekende lijn over de parkeerplaats bij de haven. Dat leverde een erg leuk gezicht met al die Mini's die in het donker rondjes reden over een parkeerplaats. 

Bij de finish moest nog een ex-aequo vraag beantwoord worden en daarna was het tijd om, onder het genot van een drankje, de rit te evalueren. De oh's en ah's en plagerijtjes naar de uitzetters, die ons goed op het verkeerde been gezet hadden, waren niet van de lucht. 

Om iets over twaalven was er dan de prijsuitreiking en daarna ging iedereen met een tevreden gevoel weer naar huis. De uitslag van de rit vind je hier en onze foto's staan op deze pagina.