Drenthe RIT (DR) - zondag 6 oktober 2019

 

Ook dit jaar organiseren de families Kloosterman en Kloese een toertocht voor ons. 

Heb jij een Classic of New Mini? En wel zin in een rondrit door het mooie Drenthe? Doe dan mee.

Vooraf inschrijven is niet verplicht maar Jan en David vinden het wel fijn om een idee te hebben van het aantal deelnemers. Ze zijn, ook voor vragen, bereikbaar op info@csnn.nl of jan@kloese.nl

De inschrijftafel is open vanaf 10:00 uur en om 11:00 uur gaan we van start voor weer een mooie rit door Drenthe. 

De rit is ongeveer 70 kilometer lang en gaat gaat langs rustieke wegen in het hoogveenlandschap van Zuidoost-Drenthe, het Bargerveen en het aangrenzende Duitse Veengebied.

Het Bargerveen is een hoogveengebied dat opnieuw ingericht is. Als een van de laatste handelingen is op 27 september 2018 is daar door Koning Willem Alexander de grootste schaapskooi van Nederland geopend. De schaapskooi ligt in het dorp Weiteveen, direct aan de rand van het hoogveengebied. Het complex bestaat uit behalve de grootste schaapkooi van Nederland, met een stal voor ruim 1.000 overnachtende schapen. Een runderstal voor circa 110 runderen, een wooncomplex voor de schaaphouder, bedrijfsruimten en het restaurant Bij Wollegras. Bijzonder zijn de 2 balustrades door het dak van de stallen. Hierdoor kun je de schapen van boven bekijken!

Verder doen we het Schoonebekerveld aan. Kenmerk van dit gebied is dat het een van de grootste oliewingebieden op het vaste land van Europa is. Een gebied dat in het verleden bekend stond om de “Ja-knikkers”. Deze zijn inmiddels vervangen door torens met pompen. In het Duitse plaatsje Twist laten wij ons informeren over het Nederlands-Duitse oliewingebied. We sluiten af met een kop koffie.

Meedoen kost 5 euro voor leden van Mini Seven Club Nederland en 10 euro voor niet leden. 

Tot ziens op 6 oktober in Drenthe. 

start Drentherit 2016

Routebeschrijving

britishcartrading.com

Site van de organisatie