Aangereden wat nu?

default

RE: Aangereden wat nu?

Hey jongens en meisjes,

Ik had al zo'n hekel aan kerst. En gisterenavond om 1 uur 's nachts kwam daar nog een schepje bovenop.. Iemand blokkeerde een straat waar ik doorheen moest rijden om bij mijn huis te komen. Ze waren de weg aan het vragen naar de locale discotheek of zo. Ik wilde bijna gaan toeteren dat ik er langs wilde. En toen zette die jongen zijn HY*@DA opeens in de achteruit en ramde vol tegen mijn rechtervoorkant aan. Gevolg... Koplamp straalt nu naar beneden. Grill in elkaar gedeukt, knipperlicht kapot en al het plaatwerk verbogen natuurlijk.
Nu heb ik een paar vragen, hoe kan ik controleren of mijn voorsubframe ontzet is?? En wat is de normale procedure met dit soort gevallen? Hij zat sowieso fout. Maar moet ik mijn wagen nu naar een schadeexpert brengen, of komt die jongeheer langs bij mij thuis?? Ik kon mijn verzekerings agent namelijk nog niet te pakken krijgen. Als iemand wat antwoorden heeft dan hoor ik het graag.

Dan ga ik nu maar alvast aan het kerstdiner beginnen om mijn gedachten een beetje er van af te houden.

gr Errie.

RE: Aangereden wat nu?

Wanneer de schade expert tijd heeft hoor je vanzelf van je verzekeringsmaatschappij/agent. Wij moesten toen de schade laten opmeten door een schadebedrijf bij ons in de buurt die als schade expert voor de maatschappij dienden. Jij moet alleen zorgen dat het schadeformulier dat je als het goed is hebt ingevuld met de tegenpartij bij je verzekeringsagent komt.

Subframe laat ik ff aan iemand anders over...

RE: Aangereden wat nu?

Het subframe moet een flinke klap krijgen wil het ontzet zijn... Heb je enkele foto's? Dan kunnen we meer bekijken.

Toch nog succes met de kerst... ;)

RE: Aangereden wat nu?

allerbelangrijkste: is de bestuurder van de honda uitgestapt om zichzelf kenbaar te maken en de papieren in te vullen? zo nee, dan heeft de bestuurder een misdrijf gepleegd: verlaten plaats ongeval. in dat geval direct aangifte doen bij de politie.

neem z.s.m. maandag contact op met je verzekeringsmaatschappij. hoogst waarschijnlijk mag je de mini inleveren bij een rover garage of ander mini center. vaak mogen auto-schadeherstellers ook fungeren als schade expert. bij bedragen boven de 1000 euro komt zowiezo een expert van de verzekeraar langs om te controleren of de auto niet total-loss verklaart moet worden.
"simpele" kneuzing van de mini kan al gauw 1000 euro of meer kosten :(

~jw~

RE: Aangereden wat nu?

Minikoektrommel schreef:
allerbelangrijkste: is de bestuurder van de honda uitgestapt om zichzelf kenbaar te maken en de papieren in te vullen? zo nee, dan heeft de bestuurder een misdrijf gepleegd: verlaten plaats ongeval. in dat geval direct aangifte doen bij de politie.




Mogelijkheid is aanwezig maar denk niet dat het zo hard zou lopen...

[size=75:5hh5uonv]Misschien een beetje 'off-topic' maar voor de geïntresseerden:[/size:5hh5uonv]

Artikel 7 WVW'94 [size=75:5hh5uonv]
1.
Het is degene die bij een verkeersongeval is betrokken of door wiens gedraging een verkeersongeval is veroorzaakt, verboden de plaats van het ongeval te verlaten indien:
a.
bij dat ongeval, naar hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden, een ander is gedood dan wel letsel of schade aan een ander is toegebracht;
b.
daardoor, naar hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden, een ander aan wie bij dat ongeval letsel is toegebracht, in hulpeloze toestand wordt achtergelaten.
2.
Het eerste lid, aanhef en onderdeel a, is niet van toepassing op degene die op de plaats van het ongeval behoorlijk de gelegenheid heeft geboden tot vaststelling van zijn identiteit en, voor zover hij een motorrijtuig bestuurde, tevens van de identiteit van dat motorrijtuig. [/size:5hh5uonv]

Artikel 184 WVW'94[size=75:5hh5uonv]
Bij overtreding van artikel 7, eerste lid, aanhef en onderdeel a, is strafvervolging tegen de in dat artikel bedoelde overtreder uitgesloten, indien deze binnen 12 uren na het verkeersongeval en voordat hij als verdachte is aangehouden of verhoord, vrijwillig van het ongeval kennis geeft aan een van de in artikel 141 van het Wetboek van Strafvordering bedoelde personen en daarbij zijn identiteit en, voor zover hij een motorrijtuig bestuurde, tevens de identiteit van dat motorrijtuig bekend maakt. [/size:5hh5uonv]

RE: Aangereden wat nu?

Mocht je Mini total-loss zijn; koop die dan zelf op.
Voor weinig kan je aan onderdelen komen en je Mini zelf weer oplappen!
Laat de tegenparij maar dokken; die zijn achteruitrijdend tegen een stilstaand opject aangereden en zitten fout.

Gr. de Meester... O:)

RE: Aangereden wat nu?

Met dat zelf opkopen moet je heel pro-actief en oplettend zijn. Veel schade-experts hebben vaste deals met handelaren. Vooraf melden aan je verzekering en expert dat je eerste kooprecht wilt hebben van het "wrak". Risico is dat ze de prijs dan iets opvoeren, maar dat is altijd goedkoper dan zelf weer opnieuw beginnen. Nog afgezien van het feit dat ze de total-loss auto dan ook echt van deze wereld verwijderen.

Let op dat ze bij een total loss je kenteken niet vernietigen maar wegens schade schorsen/invorderen. Bij vernietiging mag je naar de RDW om een nieuwe aan te vragen, in de andere gevallen kun je met een reparatie veel makkelijker je eigen (originele) kenteken weer terugkrijgen.

Sterkte!

Harald

default

RE: Aangereden wat nu?

Bedankt voor alle tips.

Vanochtend telefoontje gekregen van mijn eigen verzekeringsmaatschappij en ik moet die papieren gewoon zo snel mogelijk naar hun toesturen. Dan ben ik ervan afhankelijk hoe snel die tegenpartij het opstuurt. En dan sturen zij een schadeexpert naar de reperateur toe die mijn mini eventueel gaat maken. Daar kijken ze samen dan hoeveel het gaat kosten...

Het eten was lekker gisteren, dus dat was nog een beetje een troost.

Jullie horen het vervolg wel!

RE: Aangereden wat nu?

Hou goed in je achterhoofd, wat HaSa-BO net schreef!!!
Dat bedoelde ik ook te zeggen; hij heeft er een goede uitleg aan gegeven!

HaSa-BO, dank :D

Gr. de Meester... O:)

default

RE: Aangereden wat nu?

Het maakt niet veel uit, hoe snel de tegenpartij het aanrijdingsformulier instuurt. Als jouw verzekering het formulier binnen heeft zullen ze meteen kontakt opnemen met de tegenpartij. Mits alles is ondertekend volgens de papieren.

Maar wie is schuldig? Dat heb je vermeld en geloof ik ook, is dit ook ingevuld op het aanrijdings formulier, en of zijn er ook getuigen die dat kunnen bevestigen. De tegenpartij kan namelijk ook een andere verklaring afleggen dat jij tegen hem op bent gereden omdat hij op dat moment iedere confrontatie wilde vermijden en geheel overstuur was.

default

RE: Aangereden wat nu?

Vriend van mij zat in mijn auto en was getuige. Dat jongetje van 18 had net een maand zijn rijbewijs. Heeft getekend voor het feit dat ik stil stond en hij achteruit reed. En deed zich verder ook niet voor alsof hij zich eronder uit wilde kletsen. Hij begon wel buitenlands tegen zijn vrienden te praten op het moment dat hij iets moest ondertekenen. Maar tekende verder wel. Met als opmerking dat zijn raam beslagen was, terwijl dat niet zo was. Ach ja maakt allemaal niet zoveel uit. Ik heb hem vandaag aan de lijn gehad, en hij ging het vanavond regelen met zijn ouders.
Ik zal morgen mijn verzekeringsmaatschappij nog even bellen over dat opkoop recht met totalloss. Maar ja wat is de dagwaarde van een mini sprite '92 met 94555km's op de teller en redelijk goeie lak... Want daar zal het dan om gaan hangen.
Wordt vervolgd...

RE: Aangereden wat nu?

Succes en laat je niet dollen door de verzekering. Lage taxatie van de auto kan gunstig voor ze zijn, zeker bij een "oude auto" met schade. De standaard lijstjes laten niet veel waarde zien voor een mini van 10 jaar oud... Dus scherp zijn en desnoods gebruik maken van een tegenexpertise (bij de meeste verzekeringen mag dat).

Harald

RE: Aangereden wat nu?

HaSa-BO schreef:
Dus scherp zijn en desnoods gebruik maken van een tegenexpertise (bij de meeste verzekeringen mag dat).

Harald




Sterker nog, ze zijn het wettelijk verplicht toe te staan en er wat mee te doen (accoord gaan met de tegenexpertise of een derde taxateur laten kijken en dan een gezamelijk eindoordeel laten maken).

default

RE: Aangereden wat nu?

Nou vandaag schadeexpert langsgeweest. En ik krijg alles gewoon vergoed :) Binnen een week alles qua financiën geregeld. Dat is toch wel nieuw voor mij, dat het allemaal zo snel gaat... Maar tenminste een beetje goed nieuws om het nieuwe jaar mee in te gaan :)

gr Erwin

RE: Aangereden wat nu?

Nou lekker toch!!! Das dan echt heel snel gegaan... Gefeliciteerd man. Hoop dat je snel weer can 'cruisen' :)

RE: Aangereden wat nu?

gefeliciteerd :)

default

RE: Aangereden wat nu?

Ben nu dus op zoek naar een chromen bumper, chromen voorgrill en een rechtervoorscherm/wielkast. Ik heb in die catalogus van Ben van Leeuwen zitten bladeren en zie daar heel veel verschillende...
Vandaar de volgende vraag. Als je een mooie chromen voorgrill hebt en je weet daar ook nog het artikelnr. van mail het naar ErwinTjan@gmail.com.