Aankoop mini...

RE: Aankoop mini...

Hallo mini rijders,

na 6 jaar geleden mijn mini cooper verkocht te hebben, wil ik toch weer een mini aanschaffen. Ik heb een mini op het oog. Deze staat hier ook onder aangeboden mini's. Echter is er een verschil van 2000 euro met de advertentie hier en op mp
http://auto.marktplaats.nl/mini/4259194 ... grijs.html

Ze zijn vanaf februari 2000 gezakt in prijs. Wie van jullie kent deze mini misschien en kan mij vertellen hoe en wat.

Plan is om er nu een jaartje mee te rijden en dan volgend jaar uit elkaar te halen, alles te vernieuwen en eventueel een Honda B16A2 blokje erin te leggen.

Ik wil ergens volgende week gaan kijken, zijn er misschien mensen van de club die uit omgeving Utrecht komen en eventueel (tegen vergoeding) mee willen gaan kijken?

Alvast hartelijk dank voor jullie input!

Tim

RE: Aankoop mini...

aan de fotos te zien erg veel roesplekjes,

er komt dus veel werk aan kwa plaatwerk/spuitwerk in de toekomst
neem als je gaat kijken een schroevendraaier mee, om te kijken of de bodem niet is doorgerot.

op het forum staan ook ergens aankooptips, neem deze mee en werk de lijst af dan kom je al een heel eind

gr Jaron

RE: Aankoop mini...

Ja ik heb de aankooptips gelezen... is er niemand die een blik mee wil werpen? Het liefst moet ie een jaartje zo mee kunnen en dan volgende jaar groot onderhoud.

RE: Aankoop mini...

wat (ik) wel positief vind is dat hij ook de slechte punten laat zien van de mini.

als je een weekend vrijneemt, deze roestplekken schoonmaakt en waar niet doorgerot behandeld met primer/verf die nagenoeg hetzelfde qua kleur zou je er een jaar mee kunnen rijden.

heb ik ook gedaan. heb hem helemaal uit elkaar gehad, maar wist niet zeker hoe hij motorisch zou zijn, achteraf geen spijt van gehad omdat ook ik mijn geld maar een keer uit kan geven en dit nodig was voor de motor :)

succes,


btw, er staan al talloze (overbodige) onderwerpen betreft aankoop mini, zoekfuntie? ;)

RE: Aankoop mini...

Wat uit het verhaal op marktplaats niet helemaal duidelijk is wat het nieuwe aangeschafte plaatwerk inhoud, en of dat in de vraagprijs zit. Prijs vind ik gezien de roest nog zeker niet de mega voordeel klapper.
Wat ik persoonlijk overbodig vind is dat je een vrij jonge Mini wilt aanschaffen met zo te zien vrij veel plaatwerk. Ik verwacht gezien de roest op de foto's dat de dragende en subframe delen die APK problemen kunnen geven niet veel beter zullen zijn. De roestplekken nu aanpakken zou ik zeker niet aan beginnen als je er maar een jaar mee wilt rijden, valt altijd tegen hoeveel werk je dan tegenkomt. Het is net een ijsberg, slechts 10% van de roest is zichtbaar.
Waarom geen ouder model(eventueel belastingvrij) met een 1000 motor en veel minder plaatwerk voor minder geld, als je er toch een andere motor in wilt hangen. Staan er nu zelfs op het forum bij aangeboden te koop voor minder dan 500 euro, kun je alleen dat jaar niet rijden, en moet je meteen beginnen. 8)

Succes

RE: Aankoop mini...

Hoe graag wil je een MPi? Ik zou persoonlijk niet anders willen maar dat terzijde. Leuke MPi's worden ook schaars, en koop je voor 7000 euro een MPi in "goede staat" sta je na 2 jaar ook weer te klooien met kosten aan plaatwerk en spuiten etc.

Deze MPi heb je voor 1900 euro zeg maar, voor 5000 euro wordt ie helemaal in orde gemaakt (als je alles laat doen en zelf hooguit demontage werk doet) en je hebt zeker 5 jaar lol van een mooie MPi die langer mooi blijft dan een verkoopklaargemaakte MPi bij een garage of specialist.

Ga je echter over op een andere snellere motor kun je beter een oudere en wellicht betere/hardere 1000 of iets kopen en er zelf wat van maken, dan heb je weinig aan een MPi.

RE: Aankoop mini...

Ik ben het met Tex eens. Als je er in de toekomst een ander blok in wilt leggen, neem dan een 1000 of 1300 in een zelfde staat. Daar kun je wat meer mee. De Mpi wordt ook wat zeldzamer. Daarnaast is de techniek die daarin zit ook wat anders als bij een carb. Ook verschillen bepaalde onderdelen door het injectieblok wat erin ligt. Wat ook nog mee kan wegen is dat je waarschijnlijk een hardere carb/mini hebt voor hetzelfde prijskaartje.

RE: Aankoop mini...

Vanochtend gaan kijken:

- toch wel veel roest aan de voorzijde. Neus moet helemaal aangepakt worden, deuren beginnen ook onderlangs en hier en daar plekjes op lak
- bagageruimte zag netjes uit; wel wat beginnende roest, maar niet door.
- droge binnenkant
- motor zit rare hapering in; rond 2000rpm hele auto vibreert dan, maar met extra gas pakt ie snel weer op... ken dit niet; nog nooit een mpi gehad, maar zal wel niet normaal zijn denk ik..
- versnelling: beetje roeren; niet scherp..

RE: Aankoop mini...

Iemand nog een tip of suggestie wat de motor kan zijn?

RE: Aankoop mini...

Is een Mpi, dus uit laten lezen om het probleem te vinden.

Gezien de rest aan waslijst van problemen zou ik toch iets anders zoeken als ik jou was.

RE: Aankoop mini...

Wat is jullie gedachte hierover?
http://www.speurders.nl/overzicht/autos ... ini+cooper

Ik vind het wel wat hebben... maar wel vreemd dat die dan NU eruit gaat. Ziet er allemaal netjes uit; Is het allemaal erg moeilijk om die elektra aan te sluiten? Ben wel redelijk handig, maar geen idee hoe dat allemaal vast zit...

RE: Aankoop mini...

Wat wil je? Een mini kopen om er over een jaar een ander blokje in te hangen? Zou ik deze niet nemen. Zonde om een net gerestaureerde mini weer te gaan verbouwen.

Je wilt er dan eventueel een Honda-blokje inhangen? Dan moet je met de punten die aan deze mini nog gedaan moeten worden toch wel raad weten? Als ikzelf hier niks mee zou kunnen, begon ik zeer zeker niet aan een honda-blok inbouwen!

RE: Aankoop mini...

Ben het helemaal met Frostie eens, als je toch een ander blok wilt inbouwen is het blok wat er nu inzit wel het laatste waar ik me nu bij aankoop druk over zou maken. Ik zou gewoon een goedkopere, oudere, harde body met goede ophanging zoeken, motor is helemaal niet belangrijk. Een jaarrijden doen ze bijna allemaal nog wel, en anders heb je voor tussen de 50 en 100 euro snel weer een ander blok. Je zoekt volgens mij nu onder de verkeerde aankoop voorwaarden. Voor een prijs tussen de 500 en 1500 euro moet jij zeker kunnen slagen.

Succes 8)

RE: Aankoop mini...

ik kan het ook niet helemaal volgen...

niet verkeerd bedoeld maar heb je enig idee waar je aan begint, je wil een honda inbouwen, dan mag ik hopen dat je wat sleutelervaring hebt en een lasapparaat kan bedienen. kan je dit niet wordt het lastig.

kan je het wel, dan snap ik niet waarom je andere minikes afwijst, als je kan bakken maken een paar dorpeltjes of vloerdelen niet uit, dagje klussen en gaan ermee.

je kan zelf niet de elektra aansluiten van een minike, dit is recht-toe-recht-aan, maar je wilt wel een complete injectie gaan inbouwen in een auto die daar niet voor bedoeld is???

misschien wat meer tijd nemen en inlezen over mogelijkheden...

RE: Aankoop mini...

Mensen,ik snap al die drukte niet hoor..
Ik wacht gewoon tot volgend jaar zo'n afgeblazen project op marktplaats staat en dan haal je zoiets op voor weinig. d:)b ;) >:)

Wel 1 advies/tip !!!!

Vern%*k niet te veel aan de body van de mini..das zonde en knap lastig repareren terug naar orgineel. :+)

RE: Aankoop mini...

Ik snap jullie vraagtekens.. mijn idee is om nu een rijdende mini aan te schaffen waar ik nog een jaar mee kan rijden. Gewoon met de mini motor. Ik wil in het aankomend jaar alle onderdelen gaan verzamelen voor de vtec conversie.

Ik kan zeker zelf sleutelen, maar heb weinig kaas van elektra gegeten. Heb echter hulp van gepensioneerd monteur en goede vriend die heel handig met auto's is.. dus hulp genoeg... Zie er de uitdaging wel van in; hoeft ja ook niet in 1 maand klaar te zijn..... :D

RE: Aankoop mini...

ik wil je niet bang maken, maar ik denk dat veel leden ook zo enthousiast beginnen, en in een later stadium door het bomen het bos niet meer zien, en te maken krijgen met veel onverwachte kosten...

heb al paar keer een dergelijke conversie/swap gecanceld/verkocht zien worden.
(misschien is het beter zo iets te kopen? )


wat is je budget? denk dat er wel een aantal mensen zijn die je kunnen vertellen wat het ongeveer gaat kosten :)

maar toch, succes d:)b

RE: Aankoop mini...

Ik heb de verdere niet-mini chat verplaatst naar chitchat:
viewtopic.php?p=595964#p595964

default

RE: Aankoop mini...

hallo..
ik wil graag een mini aanschaffen maar niet al te duur!!
waar moet ik zo al op letten bij het kopen van een mini??

RE: Aankoop mini...

Ik zou zeggen, begin eens met de aankooptips!:
http://www.minisevenclub.nl/body.php?se ... ankooptips

RE: Aankoop mini...

Kogel is door kerk: ik heb de Cooper van Yvette overgemomen. Een racing green MPI uit 1999. Vandaag ophalen!!!

RE: Aankoop mini...

Gefeliciteerd met je aankoop.
Mijn advies, met deze blijven rijden en een goedkope harde body zoeken voor je project volgend jaar. Als je geduld heb kun je tussen de 300 en 1000 euro zeker slagen. 8)

RE: Aankoop mini...

Gefeliciteerd.

Staat een mooie body te koop hier op het forum. Die vast wegleggen en sparen voor de rest.

RE: Aankoop mini...

Idd, die body bij 'Te koop' is perfect voor wat jij in gedachten hebt...

RE: Aankoop mini...

mag op slot; inmiddels al gekocht ;-)