Aankoop mini

default

Aankoop mini

Ingediend door Eric vd Spek op

Ik ben van plan een oude mini op te kopen  om op te knappen, weet alleen nog niet welk bouwjaar ik het beste kan kopen, moet wel een 1300cc in liggen met redelijk wat vermogen, lassen/ sleutelen lukt me wel, mag dus best een flink project zijn, graag jullie tips/ opmerkingen.

 

Wellicht is het ene bouwjaar of type beter of slechter dan de ander.

Alvast bedankt!🙂

 Eric

RE: Aankoop mini

Hoi Eric,

Ik zou me niet blind staren op de 1275cc die er in ligt. Het vermogen daarvan is niet te vergelijken met de moderne auto's. En daarnaast bestaat er ook altijd de mogelijkheid om een blok te tunen. Ook met een 998cc is dat goed mogelijk en daar een mooi vermogen uit te krijgen.

Het ligt er een beetje aan wat je een project noemt. Ik heb voor mezelf een body staan waar helemaal niks meer aan zit. Die moet deels gelast worden, maar ook compleet gespoten en opgebouwd worden en daarmee dus iets voor langere termijn. Daarnaast staat hier nog het project van mijn vriendin. Daar moet een beetje aangelast worden, zodat deze weer de weg op kan.

Kijk regelmatig op marktplaats. Daar zullen best wat mini's voorbij komen die aan jouw wensen voldoen. Daarnaast zou ik ook niet gelijk verliefd worden op de eerste de beste mini. Het ligt er ook gewoon aan wat je zoekt. Echt een langdurig project om geheel je eigen te maken of iets wat je in de loop van de tijd op wilt knappen en tegelijkertijd kunt rijden.

Kijk eens op de pagina met de aankooptips. Die kunnen je verder helpen. Daarnaast kun je ook de eventuele mini die je op het oog hebt hier plaatsen en een oordeel vragen.

https://www.minisevenclub.nl/wiki/aankooptips-classic-mini

Groeten, Bram

RE: Aankoop mini

een 1000 cc mini is al vlotter dan veel moderne auto's. Het gewicht en wegligging maken de mini gewoon vlot. Ik heb ook meerdere 1000jes gehad en ook 1300jes.

of je moet een hele goede reden hebben een 1300 te willen?

RE: Aankoop mini

Verplaatst naar CM: OV&O